Köns-ultraljud


Nu fick vi precis en tid för köns-ultraljud på MamaMia i Göteborg - den 17 maj 12.30.

Det spelar verkligen ingen roll om det blir en pojke eller om det blir en flicka, det handlar inte om det. Vi tycker heller inte att det förstör överraskningen, som en del säger. Vi vill bara veta, helt enkelt. Trots detta ultraljud kommer vi inte ha någon aning om vem det är som ligger där inne och gottar sig och det är vi fullt medvetna om. En sak är i alla fall säker, det är att vi båda vill se vårt lilla hjärta igen. Underbart. 


  

Kaos i tvättstugan


När jag klagar på vår tvättstuga, så är det det där äckliga myntsystemet jag hackar på. En tvätt kostar fem kronor (enkronor) och torktumlaren kostar 1 kr i kvarten, torkrummet likaså. Man får dock räkna med att en maskin kostar 15 kr, då den inte alltid startar och man får börja om från början. Idag var dock allt mitt fel - mitt minne rättare sagt.

Jag slängde in tre tvättar, jag vred om till rätt program på alla tre maskinerna, jag la i mynt och tryckte sedan på startknapparna. När jag gick ut från tvättstugan, så kom jag på att jag glömde lägga i tvätt- och sköljmedel. Fan. Jag skyndade mig fram och slängde i det första bästa och upptäcke sen att jag la i tvättmedel i förtvättsfacket och att det lyckats komma sköljmedel i alla tre facken. Så, jag fick börja gräva och flytta över alt jäkla tvättmedel i all hast och ja - kaos i tvättstugan. Jag är helt svettig och varm nu.


Onsdag


Nu sitter jag här, proppmätt, efter en brakfrukost och ska snart sätta igång med lite plugg. Det är bra att det är regn och grått därute idag, för det är det ultimata vädret när man har grejer som måste bli gjorde. Så, ja, det är så min dag kommer att se ut. Det kanske blir en sväng bort till sis också, för nu har de kommit hem från Spanien. Fågan är om jag vågar det - hon är nu solbränd och jag är en blekfis. Hmm, det bör nog tänkas på en aning.

Snart fyller Tobias år, rättare sagt på fredag och då väntas en stor överraskning. Han har försökt klura ut vad som ska hända, men icke att han har lyckats klura rätt. Spännande va !? Det är en så bra och rolig present att jag förvänta mig en lika bra när det är min tur att fylla år. Hör du det, älskling ?

Gör som jag;
Ni som har barn, eller ni som kanske har en liten parvel i magen - passa på att tävla om babyprylar hos Carolina.

Ciao

Bikini och tjockismage


Nu, så. I'm back. Som sagt, det har varit mycket plugg de senaste dagarna, så bloggandet har fått placeras på hyllan. Jag gjorde en skrivning vid lunchtid idag, så nu har jag bara en massa instuderingsfrågor till testedarutbildningen att göra denna veckan. Eller ja, bara och bara. 

Jag har funderat på det här med att köpa bikini nu eller senare. Ja, jag vet ju inte hur stor jag kommer att vara när det väl är dax för strandsäsongen, så det bästa hade ju varit att vänta med att inhandla detta. Alla badkläder brukar dock vara utsålda när man väl behöver det. Så, jag slog till idag och jag tror att den här bikinin kan sitta ganska bra med en stor tjockismage också. Pricker slår ju aldrig fel heller, nej precis, så jag är nöjd.
 

 


Pluggdag


Jag är ledsen för få inlägg just nu, men jag sitter med näsan i böckerna konstant. Snart är det dock över, till viss del i alla fall. Phu.


Ring of fire


Tjejer, jag vill bara informera er om att ärtan håller takten till vår låt. Vem vet, det kanske ligger en liten J.R-diggare därinne.

 
 


Rött, blått och randigt


Afton afton. Hoppas att er lördag har varit lika fin som vår har varit, förutom skitvädret vill säga. Visst, det kan vara mysigt med regn, men någon måtta får det allt vara. Hua. Aja. Idag har vi varit och storhandlat, så nu är kylskåpet och skafferiet fullt igen. Härligt. En sväng ner på stan blev det också och där köpte vi fiskartröjan, som jag har på bild i inlägget nedanför. Det var tur att vi gick ner idag, för det fanns bara en kvar i storek 62.

När jag skulle hänga in tröjan i garderoben upptäckte jag ett mönster; ett marint mönster. Rött, blått och randigt. Det är ju svårt att veta vem som befinner sig därinne i magen, så vi har kört på säkra kort hittills och det marina temat är ju helt könsneutralt. Sen kommer det inte bli en bebis som varken är helrosa eller helblå, men lite traditionella färger är ju alltid kul - det går inte att sticka under stol med.

Nu ska här stekas fläsk, kokas löksås och potatis. Smaskens.

Häpp


Fint på fötterna


Jag var inne på jobbet igår och kollade på alla nya skor, lite sådär va. Det kan dock inte alltid bli ett hellyckat sortiment. Jag hittade i vilket fall ett par guldkorn; ett par skinnsandalar, som jag tror kan bli en höjdare för svullna gravidfötter (dragkedja på ena sidan) och sedan ett par klassiska pumps, fast med en massa nitar på (dock inget för svullna gravidfötter).


Förresten, Din Sko har gjort om sin hemsida, vilket var på tiden.
www.dinsko.se 


Påskliljor


Jag köpte även två buntar påskliljor igår. Mysig blomma, det där, man blir glad av att kolla på dem. Aja, de står på järnbordet bredvid soffan och igårkväll hörde både Tobias och jag ett högt prassel. Hmm, vi undrade självklart var ljudet kom ifrån och sedan såg jag att en påsklilja hade börjat slå ut - därav prasslet. Lite fräckt att vi hörde det - det bör kanske nämnas att vi är hyfsat lättroade.
Shopping


Mams och jag var ute på shoppingrunda igår och vi kom både två hem med bebiskläder. Mamma köpte sina första barnbarnsplagg - två vita kortärmade bodys med tre stjärnor på ena ärmen och två par svarta tights med matchande stjärna på linningen. Så söta, så. 

I och med att sis och jag ska få barn samtidigt, nästan, så kommer mamma köpa likadana kläder till våra bebisar (hon är lärare och är alltså för rättvisa). Hon bär ofta svarta och vita kläder och därför tycker hon att det är en självklarhet att hennes klädsmak ska spegla av sig på sina barnbarn. Helt rätt.
 

Jag kom hem med tre par byxor och tre bodys. Voila. När den där "I love"-serien kom ut i butikerna (HM), så kände jag att det var för tidigt att köpa babykläder och när jag sedan bestämt mig för att köpa dem så var allt slut. Surt, men igår så. Den kortärmade rödvitrandiga bodyn kommer dock från Lindex.  Jag köpte även ett par byxor (Lindex).


... och jag ska ner på stan och köpa den här kaxiga fiskartröjan idag (beslutsångesten tog över igår).

Så, där har ni gårdagens shopping och Madelene, jag tänkte såhär att du skulle kunna stjäla lite babyklädesgalgar på HM i sommar - visst låter det bra !? Jag och mina kalasidéer.


Dressed for success


Jag har letat efter en vit klänning i lite Madickenanda, med lite spets/volang, dock utan lycka, men idag så. Jag såg den perfekta klänning på Ellos precis, 199 pix - som hittat (det fanns dock ingen bild framifrån). Sommarbruna ben, bebismage, lite fräscha smycken, nitväska och skinnjacka. Dressed for success, indeed.  


Lycka blandat med krämpor


Usch, jag tror att jag har börjat känna av foglossningar. Jag har känt av det lite då oh då, framför allt när jag går. Det strålar från ryggen ner mot ena skinkan, så fort jag sätter ner vänsterfoten. Vi var ute och gick igårkväll och då kände jag att det bara blev värre och värre, tillslut gjorde det verkligen ont. Aja, så är det att var gravid, lycka blandat med krämpor. Jag anar att jag överlever ...  

Åh, jag hoppas att ni var ute i det finfina vårvädret igår. Gah, så underbart med ljumma vårvindar - man kan inte få nog. Idag ska det ju bli ännu finare, så håller det i sig till kvällen så blir det kvällsmat ute på Mia och Jens altan. Mysigt värre.  

Jag måste fortsätta mitt plugg snart, men jag är så trött på det nu. Så fort jag har avklarat en stor grej, så måste jag påbörja nästa. Det är en jäkla tur att det snart är sommarlov. Jag tänkte att jag skulle höra med mams om hon vill ta en sväng ner på stan - jag har ett sug efter bebiskläder. Vi får väl se om jag kommer hem med något ...Vecka tjugo


Du är på dag 133 av 280. (47,9%).
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 0 fulla dagar (v19+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 147 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Du märker att bebisen rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Bebis: I vecka 20 är kroppslängden omkring 19 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 350 g. Fram till vecka 20 är alla barn ungefär lika stora, sedan ökar skillnaderna. Det växer ut lanugohår på huvudet. Lanugohår är små, tunna, bleka hår utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. Stråna är ofta bara någon millimeter långa. Öronen flyttar fram till sidorna av ansiktet. Spela gärna musik för bebisen - gärna samma melodier. Både barn i magen och små barn älskar upprepningar, något som de känner igen. Nyfödda barn känner igen musik de hört under graviditeten.

Hur jag mår: Jag mår kalas, om man ser bort från foglossning och kvällströtthet - vilket jag kan göra. När denna veckan har har gått, så är halva tiden avklarad. Det går fort nu och jag längtar så till augusti.

Min lilla arga älskling


Kommer ni ihåg era favoritböcker eller favoittexter som ni hade när vi var små !? Jag älskade pixiböcker och jag kommer ihåg att jag hade flera flera stycken, men det var liten bok som mams fick sitta och läsa om och om igen. Jag tröttnade aldrig på den och när jag läste den idag (jag har den kvar), så ville jag bara krypa upp i mammas famn och mysa.


Min arga älskling


Min lilla arga älskling,
du skriker och du svär,
du slåss och kastar saker
och ställer till besvär.


Och inte vet jag riktigt
vad du är ilsken för,
men det är bra du visar
att du kan ha humör.


Men det var mig du klöste
och det var mig du slog,
så därför vill jag säga;
nu får det vara nog.


Min lilla arga älskling,
kom sitt hos mig ett slag,
så kramas vi, du gråter
och snyter, det gör jag.


Text: Britt G. Hallqvist


Mitt lilla lilla hjärta


Sent inlägg, jag vet. Jag som brukar skriva ett par stycken innan lunch. Aja. Hej, här är jag. Jag gick upp tidigt imorse och började plugga direkt. Sätter man igång tidigt, så får man en hel del gjort. Gott, gott. Just nu sitter jag på balkongen och förenar nytta med nöje - plugg och sol. Åh, som jag har längtat efter det här. Fiskmåsar (tro det eller ej), blå himmel och sol i massor. Tröttheten, som jag har haft ett bra tag nu, börjar lägga sig och det känns nästan som jag har blivit en ny människa. Energi är viktigt, eller hur !?

I morgon går vi in i vecka 20, vilket innebär att halva tiden har gått. Det här med att bli förälder blir bara verkligare och verkligare för varje vecka som går. Jag har snart en liten parvel i min famn, som jag kommer att ha ansvar över. En liten liten människa som, förhoppningsvis, kommer att se upp till mig. Otroligt. Underbart. Mitt lilla lilla hjärta.  

Ciao


Hyckleri


Jäkla distanskurs. Jag blir så otroligt arg och frustrerad på min lärare (om man nu kan kalla henne det!?) i biologi. Vid terminstart tyckte hon inte att jag skulle köpa kursboken, istället tyckte hon att jag skulle googla fram fakta. Fine. Det finns dock ett problem - för att kunna få fram fakta, så måste man först få information på vad som är relevant fakta för kursen. Icke. Jag har inte sett röken av någon kursplan, trots tjat från min sida.

Så, jag har haft ett par skrivningar och inlämningar och det har gått hyfsat bra, men dagens prov gick åt helskotta. Varannan fråga var för mig helt okänd, vilket kommer resultera i ett orättvist betyg för min del. Aja, nu är det bara ett moment kvar, sen kan jag lämna den här kursen bakom mig. Jag ska dock ta ett snack med rektorn vid terminslutet, då denna kurs inte borde finnas som distanskurs. Jag har varit engagerad och lyhörd från start, men det kan man inte säga om läraren. Gah, jag är ilsk.

Kaffe.

Häpp.


The heart of life


Ärtan och jag har varit upp ett tag och lyssnat på musik. Det är inte alla låtar/artister som går hem hos den här lille, det kan jag lova. Det är bra det, man ska vara kräsen när det kommer till musik. Nu är det John Mayer som gäller, speciellt en låt - The Heart Of Life. Så, nu är det full rulle i magen. 
Citykorg


Här är barnvagnen som vi har beställt, eller ja, det är ju bara citykorgen. Jag har försökt att hitta en rättvis bild på "tyget" och nu hittade jag faktiskt en. Om man tittar noga, så ser man krokodilmönstret lite vara och här, plus det söta prickiga innefodret. Åh, den är så fin, så fin. Ja, drygt 4½ månad kvar (kanske mer, kanske mindre). Som jag längtar ...


 


Skatteåterbäring


Förresten, jag såg precis att jag får tillbaka pix på skatten. Tänk att man kan bli så glad för pengar som faktiskt redan är ens egna. Fina fisken är det i alla fall.

Häpp
 

Tjyvar och banditer


Åh, visst är det lite mysigt att vakna upp till regn !? Ja, när man vet att våren äntligen kommit ( eller ?). Jag kommer dock inte undan med faktum att jag är lite nervig idag och detta pga. att sis och svågers huslarm gick igång igårkväll. De åkte till Spanien i söndags, så Tobias och jag är katt- och husvakt under tiden de är borta. Låt mig säga såhär - husvakt och graviditetsnerver går inte hand i hand.

Jens ringde mig vid tio-tiden igårkväll och sa att deras huslarm hade gått igång. Självklart var vi tvugna att åka dit och kolla upp det. Vi bor ju väldigt nära varandra, plus att jag har nyckel dit, så ... Phu. Svettigt. Nervöst. Allt såg ut som det skulle och ingen verkar ha varit där ... inne i alla fall. Så, falskt alarm !? 

Falskt alarm betyder dock inte att mina nerver lugnade ner sig när vi kom hem igen, tvärtom, jag låg på helspänn i sängen till jag somnade. Det tog dock ett tag innan jag kunde hitta sömnen, eftersom jag låg beredd på att åka upp dit igen. Läskigt. Jag ska dra på mig regnstället senare och gå upp till huset för att kolla baksidan. Förra gången, då det var en inbrottsvåg här i stan, så bände de upp både fönster och dörrar hos Mia och Jens - därav insatt larm. Bra grejer det där.  

Nu ska jag fortsätta med min frukost. 

Ciao
  

Bebissparkar


Just hemkommen från ett möte (typ studiebesök) på FoS och jag gjorde säkert ett kalasbra intryck. Eller också inte. Lillskiten dansade på för fulla muggar därinne i magen och självklart fick det mig till att börja småfnittra. Varje litet ögonblick av bebisrörelser är nämligen guld värda. Sen kanske det inte var det rätta att göra under ett möte, samtidigt som man måste ställa frågor och troget lyssna på svaren, men jag är inte mer än en människa - inte mer än den mamma till den där sparkande och helt underbara lille ärtan i magen. 

Nu blir det en kopp kaffe och ett par Falu råg-rut.

HäppPevaryl-kur


Detta blir ett väldigt gravidrelaterat inlägg, då jag drabbats av en svampinfektion. Usch, det låter snuskigt värre, men det är en vanlig åkomma under graviditeten. Jag har ingen bra erfarenhet utav svampmedel (jag behöver nog bara nämna ordet "sönderfrätt"), så jag har tidigare försökt lindra symptomen med filmjölk och olivolja. Denna gången har detta inte hjälpt överhuvudtaget, så ja, igår bet jag i det sura och köpte mig en ask Pevaryl. 

Det kryper i kroppen just nu. Jag vill bara att kuren ska vara över - helst utan biverkningar.  


Paps och Urban


Ännu en skön morgon, trots att det är mulet och blött därute. Jag trodde att jag vaknade tididigt tidigare, men nu förstår jag värdet av den där timmen, nu förtiden går jag nämligen upp innan klockan sex (utan hjälp av en väckarklocka). Visst, det är skönt att komma upp tidigt, men kanske inte allt för tidigt !?

Gårdagen blev som tänkt, om man räknar bort Sigrids svek (hon stannade kvar i Borås, den lilla ...). Jag förstår henne dock, för jag skulle heller inte riskera att bli smittad av magsjuka. Aja. Förrådet och balkongen är nu fria från skit och skräp. Tänk att man kan känna en sådan lättnad över något sådant simpelt. Phu. Sen hann jag å andra sidan att köpa på mig annat skräp igår, eller ja, skräp och skräp - en svart nitväska på Gina. I'm in love. Perfekt storlek är det på den också, inte för stor och inte för liten. Jag kanske skulle ta och sy fast lite nitar på skötväskan. Hmm ...Vi köpte förresten en fin ram (med passpartou för flera bilder) till paps, som är avsedd för honom och ärtan. Jag skrev ett kort där det stod det, men pappa hade inte hunnit ta på sig glasögonen när han skulle börja läsa så han fick det till - "den här ramen är till för dig och Urban". Självklart började han undra vem den här Urban var, men när de extra ögonen kommit på, så kom han fram till att det istället var till "dig och ärtan". Han är rolig, min paps. Han blev i alla fall väldigt glad för presenten, han vill till och med ha med ett kort på lilla urban från ultraljudet. 

Häpp

 


 


Snälla barn


God morgon allihopa. Jag vaknar alltid med superhumör på lördagar, lite skumt ändå, för egentligen är ju denna dagen som vilken annan. Äsch då, säger jag, för idag mår jag kalas.

 

Idag ska vi rensa ur källarförrådet. Vi har snart bott här i 1½ år och förrådet ser redan ut som ett, ja, jag vet inte. Ett bombnedslag. Sven är dock snäll och kommer hit för att hjälpa till, tack tack tack. Efter det dyker Sigrid upp i stan och då blir det troligtvis en fika på Mingan (det var längesen). Mysigt mysigt, ska det bli, för jag har saknat denna tjej ganska så mycket.

Eftermiddagen ska spenderas hos paps, då blir det kalas för hela slanten. The old man har ju fyllt år. Frågan är vad vi ska köpa till honom, jag är helt tom på förslag. Han är ju som alla andra föräldrar "jag önskar mig snälla barn". Pappa, har du inte fått snälla barn på 30 år, så är det nog dax att inse fakta. Man kanske ska köpa något som både han och ärtan kan ha nytta av, han är ju överlycklig över att han ska bli morfar. Hmm. Förslag !?

Nu blir det frulle här.


Fredagsdryck


Nu är det äntligen helg och vad innebär det !? Jo, ett glas mölk i ett vinglas. Allt för att göra det där lilla lite festligare. Hoppas ni får en trevlig fredagskväll, för det ska jag ha.


Visst ser det extra gott ut !? 


Mumma


Detta är inget jag skulle (eller kommer) köpa som gravid, men oj, dessa pjux vill hem till mig. 
HM.
 


Är jag med lax !?


Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen, men efter en fullspäckad skoldag var jag helt slut när jag kom hem igår. Frusen och trött. Det var längesen jag kände mig så otroligt opigg, sådär trött så att ögonen sviker. Trots en natts sömn så känner jag mig inte utvilad för fem öre, så det får nog bli ett par timmars extrasömn under dagen.


Igår var vår ärtan helgalen. Lillskiten gjorde en hel del kraftiga kullerbyttor, en efter en. Jag vet att det är en bebis jag har i magen, jag vet, jag har ju sett det med egna ögon. Nu börjar jag dock tro att jag är med lax istället för med bebis. När jag känner att att det rör sig i magen, så känns det som det är en stor fet lax på 11 kg som simmar runt därinne. Bör jag vara orolig !?

Dagens bestyr består utav plugg, sömn och städ.

Ciao


Vecka nitton


Du är på dag 126 av 280. (44,9%)
Du är i vecka 19.
Du har gått 18 fulla veckor och 0 fulla dagar (v18+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 154 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Bebisen: Bebisens kroppslängd är nu omkring 18 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 280 g.
En av de mest fascinerande sakerna med bebisens utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. Nu har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen. Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till ärtans permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa.

Hur jag mår: Jag är trött, trött, trött och trött. Det sägs att man ska känna sig piggare, men för mig är det tvärtom. Jag blir ju bara tröttare. Aja, jag hoppas att det vänder inom kort. Annars är allt bra med mig och det pga. att jag känner mitt lilla hjärta röra på sig en hel del. Mysigt.


Trötthet


När ska den här överväldigande tröttheten skingra sig !?
Nej. Jag ger upp för ikväll.
Nu går jag banne mig och lägger mig i sängen.  

Natti.


För de allra minsta


HM. Ellos. Lindex.


Blekfis


När jag kollade mig själv i spegeln imorse blev jag rädd för mig själv. Vem tusan är den där blekfisen egentligen !? Jag får nog sätta mig ute på balkongen idag och börja fila på vårbrännan. Solarium är inget alternativ för mig nu när jag är gravid, men annars hade jag redan solat ett par tre gånger (inte nyttigt, jag vet). De gångerna ger ganska bra med färg och det är nog därför jag känner mig som ett lik just nu. Jag har försökt smörja in mig med "brun utan sol", men det tar så jäkla lång tid och energin som försvinner ska vi inte ens ta upp. Snabbt ska det gå, så jag är ju lika anfådd efter en helkroppssmörjning, som jag är när jag har sprungit upp för cirkus sex trappor ...


Kärran är beställd


Så, då är vi med barnvagn också. Det känns skönt att ha hittat både en snygg och praktisk kärra. Nu är det bara att vänta in vår lilla bebis. Oj, vad jag längtar. Spännande. Spännande. Spännande.   


Kaffe och ananas


Jag har suttit och pluggat sen halv nio imorse och det känns i nacken, kan jag lova. Aja, jag har fått en hel del gjort och det är jäkligt bra. Idag var det differentiell psykologi som gällde och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med arbetet jag nyss skrev färdigt. Så, därför ska jag nu äta färsk ananas och dricka kaffe. Mumma. Frågan är om det verkligen är en bra blandning !? Hmm.

Häpp


En perfekt pojke


Inatt drömde jag att jag födde en pojke och han var helt perfekt. Känslan jag sitter på just nu ska jag inte släppa ifrån mig idag. Jag sitter ju här och myser för fulla muggar.

När jag låg i sängen igårkväll, så började jag känna lite småpuffar innfrån magen. Dessa småpuffar gick över i mer och mer rörelser och jag är helt säker på att den lille hade party därinne. Kullerbytta på kullerbytta. Mysigt värre.

Jag klickade hem tre fina grejer från HM igår. Jag blir glad när jag kollar på klänningen, så jag hoppas att den passar. Den svarta tröjan/tunikan har jag redan i vitt och den älskar jag redan, så, ja. Leopardpjuxen kunde jag inte motså - jag vill ha dem på skohyllan (självklart på fötterna också).


Solig dillsås


Muffins, kaffe, snick, snack och lite Madelene. En perfekt fikadejt helt enkelt. Så, tjejer, nu har vi bestämt (åter igen) att vi måste ta och skärpa oss när det kommer till våra träffar, även om det så krävs planering. Att det ska vara så svårt att hitta dagar som passar alla ... 

Barnvagnstyget fick ett godkänt från damen ovan, så nu är det väl bara till att tuta och köra. Vi skulle ju åka ner och beställa vagnen idag, men det får bli i morgon istället. Så bråttom är det ju inte, det är mest jag som tycker det är kul att fixa och trixa med allt som hör bebisen till. Jag såg dessutom att vi hade köpt fel färg på sängkläderna, så de måste ju bytas också. Ännu ett skäl till att få spendera lite tid bland bebisgrejer. 

Nu blir det till att plugga lite och sen blir det mat - lax, potatis och dillsås (eller som Tobias döpte det till - lax, potatis och solig dillsås). När vi skrev matlistan, så försökte vi få in lite vår och sommar i alla maträtter, därav hans måltidsnamn. Visst får man lite sommarkänsla när man läser det !? Precis. 

Häpp.


Långfika


Idag ska jag få besök av Madelene och ni kan bara ana hur mycket jag har saknat henne (och resten av tjejerna också för den delen) och i helgen som kommer så dyker Sigrid upp. Myspys. Vi bor lite kors och tvärs, så det blir inte så ofta som vi träffas nuförtiden. Vår. Nu när våren kommer och sommaren börjar närma sig, så brukar det dock bli ändring på det där och det är ju tur det. Något annat som är himla tur det är att telefonen finns. Denna underbara manick. 

Ciao
  


Explosion


Vi har haft en riktig mysdag idag, Tobias och jag. Kungsmässan och Freeport är avklarade. Jag fyndade en vit tröja/klänning och en svart mc-jacka i syntetskinn (trekvartsärm). Gissa kostnad - 277 pix för båda plaggen. Bonuscheckar och 100kr rabatt på jackan. Ibland kan man shoppa med gott samvete, trots allt.  

Jag är inte, har aldrig varit och kommer aldrig att bli en McDonalds-tjej, men jag var så jäkla sugen på just det idag. Oj, vad gott det var. Faktiskt. Skitmat har aldrig smakat bättre, det kan jag allt lova.

Lite gravsnack - min mage har exploderat. En riktig kula har dykt upp och jag älskar den. Att den lille gör sig till känna mer och mer är heller inget jag tackar nej till. Jag har sagt det innan och jag säger det igen -  det här är lycka.  


Barnvagn


God morgon. När jag vaknade imorse kändes det som jag var ute och kalasade igår. Ja, det känns som en redig bakfylla som satt sig i bakhuvudet. Huvudvärk är någon jag känner av mer nu när jag är gravid. Kan det hänga ihop på något sätt tro !?

Gårdagen blev lika underbar som jag anade och vädret behöver jag nog inte nämna. Härligt. Vi var först och kollade på babyprylar på Babyhuset. Oj, vad mycket fina grejer det finns - onödiga grejer är inräknade. Vi hittade ett tummen-påslakanset och en speldosa (en Dinglis). Vi valde elefanten som spelar "slumra in, i bädden så fin". Mysig.

Vi passade på att kolla lite på barnvagnar också och det var nog tur att vi tog hjälp av expediten, då vi fick höra att vi bör beställa vagn ganska snart. Inget oss emot, då vi redan har bestämt oss för vilken vi ska ha (Emmaljunga City Cross). Det enda vi var osäkra på var i vilken färg vagnen skulle vara, så hon visade oss en massa tygprover. Båda två hojtade till när vi fick se tyget i  det svarta krackelerade syntetskinnet. Kaxigt värre, vill jag lova. Både praktiskt och snyggt. Så, på måndag bli det till att beställa vagn. Kalasnöjda. 

Sen bar det av mot Falkenberg för att hälsa på Tobias familj och det blev lika mysigt som alltid. Gårdagskvällen spenderades här hemma tillsammans med Jocke och Mia - det vankades schlagerkväll. Eller ja, vi bjöd på mat (sommarmat) och kollade senare på melodifestivalen. En mycket rolig och mysig kväll blev det i alla fall.

Nu ska jag försöka få i mig min frukost.

Häpp
 


Ett perfekt ögonblick


Det kommer att bli en underbar dag idag, jag känner det på mig. Jag har en dansande bebis i magen, solen skiner och ja, jag sitter här med ett stort leende på läpparna och bara njuter av ögonblicket.  


Fredagsmys


Fredagsmys i soffan med tända ljus, pizza och toblerone. Mums.(Douglas ligger och posar som vanligt)


Mumma


Smaskens.


Smör och honung


Efter lunch hade jag planerat att försvinna ut på en långpromenad, då det lovades sol idag, men icke. Det började istället att snöa. Hua mig. Aja, så istället fick det bli städning och brödbakning. Självklart dök solen upp när jag just börjat blanda ihop ingredienserna, men skitsamma, nu har jag ju nybakta frallor och ett nystädat hem. Det luktar smaskens här, ska ni veta. Mumma.

Nu blir det kaffe och varm fralla med smör och honung. Inte fy skam det, inte.


Vecka arton


Du är på dag 119 av 280. (42,9%).
Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 0 fulla dagar (v17+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).

Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 19 aug 2010
Du har 161 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen, ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.

Bebis: Bebisens längd från huvud till stjärt är nu 16,5 cm och han/hon väger omkring 210 g. Nu kan bebisen höra, benen i innerörat och nerverna till hjärnan är utvecklade. Den lilla kan höra ljudet av blod som pumpas genom navelsträngen och mammans hjärtslag. Han/hon kan till och med bli skrämd av höga ljud. Fram tills nu har skelettet varit mjukt, men nu börjar det att hårdna. De första benen att hårdna är de som finns i benen och i innerörat. Handflatorna har sin rätta form och nu utvecklas fingeravtrycken. Barnet är känsligt för ljus och det kan göra grimaser, vinka och reagerar på ljud och stötar.

Hur jag mår: Jag är trött, trött och åter trött. Jag undrar när piggheten ska slå till, för ännu har den inte synts till. Illamåendet kommer och går, men det är oftast på kvällarna som det kommer. Förutom att magen krashar lite då och då, så mår jag bra. Nu har vi ju även fått se lille sprattlande saken, underbart.  


Momi

 
Jag skulle ta min kära mormor till tandläkaren, men när jag pratade med henne tidigare så sa hon att hon inte mår bra idag och att hon inte känner igen sig själv längre. Skrämmande.   

Hon fyller 91 år i sommar och hon har inte haft några större krämpor, utan hon har kunnat sköta sitt boende och sig själv på egen hand. Nu har dock hennes kropp börjat att visa sin rätta ålder och det gör så ont i mitt hjärta när jag ser henne bli sämre och sämre. Man hör på hennes röst att hon har börjat att ge upp. Hon har dock lovat att inte ge upp förens hon har fått uppleva sina barnbarns barn och damen i fråga håller sina löften.  

Det måste vara riktigt tufft att bli gammal och behöva inse att man inte är lika självständig längre, att man istället måste ha hjälp till i stort sett allt. Jag tror det är extra tufft för min favorit att inse faktum, för hon är och kommer alltid att vara den ultimata stålkvinnan. Hon är helt underbar, min momi. 


Lycka


Åh, så härligt det var att vakna upp idag, att vakna upp med vetskapen om att vår lilla bebis mår bra. Ni ska se hur jag sitter och ler nu - stort. Ni kanske tycker att jag överdrev min nevositet, men efter septembers händelser så tycker jag inte att min oroa var så värst konstig. Jag var dock tvungen att lova barnmorskan att inte oroa mig mer nu och jag ska försöka hålla det löftet. 

Vilket grått väder det är idag, det speglar inte mitt humör alls, men himlen kanske spricker upp framåt eftermddagen. Hoppas. Idag blir det prov för min del och jag känner mig ganska förberedd. Det kommer förhoppningsvis gå fina fisken. Efter det ska jag försöka få min gamla momi till tandläkaren (damen har fått tandvärk). En sväng ner på stan blir det nog också, kolla in lite babyprylar. Mysigt. 

God morgon


Dinglisar


Vi tänkte att vi skulle köpa en speldosa, vänja vår lille bebis vid en viss melodi redan nu. Frågan är vilken vi ska välja, det är ju en djungel allt vad babysaker heter, så ja. Jag har kollat runt lite och en modell som är mysig det är "dinglisarna" - en mjuk figur som man kan dra i svansen för att få fram en melodi. Mjuka och goa är de också. Här har ni två slags dinglisar ;

 


Det blir en liten ...


... pojk, eller ja, barnmorskan ville egentligen inte säga något pga. osäkerhet. Hon sa att vi inte skulle lägga någon större vikt på det, fast det gör vi nog automatiskt ändå.  

Jag har en väldigt sprattlande liten bebis i magen, med betoningen på väldigt. Allt såg ut som det bör göra, så jag sitter här i ett helt underbart lugn. Den som inte har varit med om ett ultraljud tidigare kan nog inte fullt ut föreställa sig känslan man får när man ser sin lilla bebis röra sig därinne. En liten liten människa med två armar och två ben. Jag lovar, det är den bästa film jag någonsin sett - tio getingar av fem möjliga. Wow.

Jag blev bakåtflyttad fyra dagar, så jag går inte in i vecka 18 förens i övermorgon (BF 19/8). Skitsamma, mitt lilla lilla hjärta mår bra och det är allt som räknas. Jag ska bli mamma. Lycka. 

I och med allt sprattel, så fick vi nöja oss med suddiga bilder (dock är det de finaste bilderna jag någonsin sett). Jag smälter.
 


Fjärilar i magen


Nu orkar jag inte mer, så nu ska jag gå och lägga mig och försöka att somna. Jag vill ha i morgon nu. Jag har sagt det innan, men jag säger det igen - jag är så fruktansvärt nervös. Galet.  

God natt.


Hmm


Knaprar man för mycket knäcke om man hittar smulor i bh:n varje kväll !?


Falu-rågrut


Det slog mig precis att jag har en "craving" - knäckebröd med ost. Jag kan äta hur många som helst, när som helst och var som helst. Det funkar dock inte med vilka knäckebröd som helst, utan det ska vara Falu-rågrut. Smask. Smask. Smask.


Nervositet


Vaknade av en mardröm imorse, så nu känns det som jag har moln av obehag över mig. Antagligen kommer jag att känna av den där känslan hela dagen, för den är omöjlig att skaka av sig. Fascinerade egentligen, att man tar åt sig så mycket av det som händer i det undermedvetna. Visste ni att bilder ur en dröm kan etsa sig fast i minnet på samma sätt som en melodi kan göra !? Det är bäst att drömma bra drömmar, helt enkelt.

I morgon kl 09.15 ska vi på ultraljud och jag kan inte sluta tänka på det, vilket resulterar i mer och mer nervositet. Jag tror att de flesta förstföderskor kan relatera till just den nervositeten, den som bara ligger där och gnager och gnager. I vecka 8 var vi på ett tidigt VUL - allt såg jättebra ut och hjärtat pumpade som bara den, vi blev dock framflyttade en vecka och det var ju inte fy skam. Så, jag hoppas att allt fortfarande ser bra ut, att vi får se den lilla lilla människan. Nervöst och spännande. 

Idag blir det plugg plugg och plugg.

Ciao


Usch


Otrevlig läsning, kan tyckas. Gårdagskvällen blev en pärs, det var längesen jag mådde så dåligt. Antagligen hade jag fått i mig något fel ...

Det började med ett lätt magknip, som följdes utav ett lätt illemående. Det blev värre och värre och min första tanke var självklart att "nu är det något fel med den lilla i magen". Hemska tanke. Jag låg i fosterställning i sängen en stund, men sen var jag tvungen att springa in på toa och satte mig där ... Ja ... Det lättade, men magknipet var fortfaranade kvar, så den proceduren fortsatte och tillslut somnade jag.

När jag vaknade imorse kändes det bra i magen, så bra det brukar kännas efter att något attackerat tarmarna. Phu.
För säkerhetsskull ska jag ringa vår barnmorska idag, man oroar sig så jäkla lätt som gravid. 

Ciao. 


Vårskrik


Nyss hemkommen från en mysig biltripp med Tobias, paps och Lena. Vi smög omkring med bilen i Trönningenäs och kollade på stugor. Man blir ju bara så avundsjuk på de som har lagt vantarna på de söta små stugorna som ligger precis vid strandkanten, små hus med alla möjligheter. Aja, så är det, vissa har det väldigt väldigt väldigt gott ställt. Det är ju oftast de som samtidigt bor i en flott villa någonstans inåt landet och ser den lilla söta stugan som "enbart ett sommarboende". Som sagt, så är det.

Det blev en liten promenad i solen också och därefter blev det lunch på andra sidan stan. Vilket jäkla härligt väder det har varit idag, helt underbart. Snart är det ta mig tusan vår på riktigt.


Tjyvens


God morgon. Jag vaknade innan av att svanken värker, det känns som jag har legat och sovit på ryggen sen jag gick och la mig igårkväll. Dessutom mår jag illa, men jag ska försöka få bort den där obehagliga känslan med lite Brämhultsjuice och en äggmacka med kaviar. Ni ska veta att jag verkligen (VERKLIGEN) har tröttnat på att må tjyvens nu, det tar ju så otroligt mycket energi från en.

Idag blir det nog en tripp med den nya bilen för att spana in lite olika hus, tror jag, mest först skoj skull. Förresten, bilen är helt kalas och jättego att köra. Den lilla jeepen (Nissan) är som en fis i rymden i jämförelse med den fina Saaben. Vi är så nöjda så, ska ni veta. 

Jahapp, då ska jag väl försöka få i mig lite frukost. Uuu.

Häpp.


Snabbvisit


Det blev en snabbvisit på restaurangen ikväll. Trots att jag sprang och spydde upp förrätten, så hade vi det väldigt mysigt.

Förrätten var någon slags röding med tillbehör, det såg hyfsat gott ut. Första tuggan smakade helt okej och andra likaså, men sen smakade det bara ... sill (sitter till och med och gör en grimas när jag tänker tillbaka på smaken nu). Jag har svårt att lämna kvar mat på tallriken, både på restaurang och på middag hemma hos vänner, så jag fortsatte snällt att trycka i mig den där jäkla fisken. Till slut tog det stopp. Ja. Istället började det att växa upp i halsen, så jag fick häva i mig massa vatten. En kort stund därefter bar det av mot toan ... Konstigt nog kunde jag, när jag kommit tillbaka till bordet, starta på varmrätten helt utan problem - halstrad sej, hummersås och rostad potatis. Tobias åt såklart vildsvin.

Nu ska vi lägga oss i soffan och jäsa.
Förresten, älskling, du är bäst du.

Kvällen på er.


Favoritpjux


Ikväll blir det till att damma av mina favoritpjux. Jag fick ställa dem på hyllan, då isen tog över gatorna, men idag smäller det. Som sagt, behöver nog damma av dem, ser jag ...


Lördag


Just när jag börjat måla knackade det på dörren och där stod min käre far. I och med att han både hade paket och blommor med sig, så släppte jag in honom. Buketten innehöll tulpaner i alla olika färger och i paketet låg två fina ljusstakar. Tack, paps. Så fort han kom innanför dörren klappade han mig på magen och log ett stort leende "oojj, det syns ju verkligen". Vi har suttit och pratat husköp över en kopp kaffe. Vi får väl se, vi får väl se.

Ikväll ska vi ju ut och äta på Grappa, halv sju ska vi vara där. Mysigt. Varför är det så mysigt att gå ut och äta !? Det kanske beror på att man inte behöver plocka fram och undan, dessutom slipper man stora högar med disk.

Nu blir det till att springa till tvättstugan.

Häpp.


Som ny (gammal)


Så, då var tavlan färdigmålad och fixad.


Loppisfynd


Som en del av er vet så älskar jag att fynda på loppis, helst gamla slitna grejer. Jag kan inte få nog (men det kan Tobias, säger han). Äsch. Onsdagar och lördagar är mina dagar, då far jag ut på loppisrunda och förhoppningsvis kommer jag hem med en massa fina grejer. Dagens fynd - en stor gammal trätavla (som ska målas slarvigt vit), en liten mjölkkanna, en glasvas och fem ursöta tallrikar med grönt blomtryck.Dagens guldkorn


Ketchup ska prutta


Det blir en lugn kväll ikväll, det tar vi igen med ett restaurangbesök imorgon. Vi tänkte gå ut och käka på Grappa, detta för att fira vår tvåårsdag. Mysigt värre. Jag hoppas dock att matoset håller sig till köket. Det är som att spela rysk roulette, ska ni veta. Farliga gejer, triggar igång illamåendet direkt ... 

Dagens meny;
Köttbullar (om jag fixar lukten), gräddsås, potatis och svartvinbärsgele.
Glass - Ben and Jerry - cookie dough (om magen vill).

Nu ska ärtan och jag lyssna på musik, "ketchup ska prutta" och "tigerjakt". Spännande. 

Häpp.


Icke picke pö


Idag fick ärtan sin första rim-bok och den var ifrån sin, redan nu, stolta mormor. Det är en jättefin bok med massor av rim och ramsor. Tack, mamma.Magdans


God morgon, god morgon. Hoppas att ni har sovit gott, för det har faktiskt jag (hyfsat i alla fall). Åh, att vakna upp till sol och blå himmel är ju helt underbart, det rensar kroppen på något sätt. Härligt. Dessutom börjar taken bli fria från snö, så snart, snart är det vår på riktigt.

Tröttheten hänger i luften idag också, den där tröttheten som får mig att känna mig som en en klubbad säl. Ingen skön känsla alltså, men men, så är det ibland. Igårkväll låg ärtan och jag och lyssnade på musik. Den ena hörluren i örat och den andra på magen. Vi låg och lyssnade ett tag och efter en tio minuter så kändes det som att en stor fisk vände riktning i min mage, ett par centimeter nedanför naveln. Wow. Antingen vad det tarmarna (!?) eller så var det helt enkelt min lilla bebis som dansade lite. Jag håller mig till det sistnämna alternativet, för det ler jag mest åt. 

Idag blir det plugg härhemma och säkert lite sömn.

Ciao.


Fiser jag såpbubblor !?


Dålig uppdatering från min sida här och det beror på att jag är så otroligt trött. Igår sov jag till och med på dagen, vilket jag i vanliga fall aldrig gör skulle göra. Jag sover så dåligt på nätterna nuförtiden, så antagligen beror tröttheten på det.

I magen min sliter det och drar en hel del, plus att det bubblar konstant. Det känns som vår lilla bebis blåser såpbubblor därinne. Det är mysigt att vara gravid, men det finns en del av graviditeten som man skulle kunna klara sig utan. Jag pratar då om alla jäkla fisar som lyckas sippra ut, trots alla världens knipningar. Behöver jag säga mer !? Nej, jag tror inte det.  

Nu blir det två mackor med kokt ägg och kaviar på.

So long.  


Retrobågar


Just det, jag glömde ju säga att jag har varit och kikat på ett par nya bågar. Jag har varit sugen på ett par tunna retrobågar i silver, men ibland fastnar man i tankarna och ingenting händer. I vilket fall så såg jag ett par på Carolina för ett tag sedan och då fick jag tillbaka det där "jag vill ha ett par jag också". Så, som sagt, så var vi nere på stan idag och jag provade dem. Först kändes det väldigt avigt och ovant, men sen hittade jag ett par i svartsilver (kan man väl säga) och de trivdes jag i. Nu ska jag bara bestämma mig - ska jag eller ska jag inte !?

 

Smaskens


Så. Nu är man nyklippt och fin igen. Det är konstigt att håret kan kännas längre när man går där ifrån, än vad det gjorde när man kom dit. Härligt. Den där luggen, som aldrig tar och växer ut, har jag dock tröttnat på nu. Jag tror att alla, som någon gång har klippt lugg, säger denna meningen så småningom "jag skulle aldrig ha gjort det". Nej. Just det. 

Ikväll blir det bakpotatis med bacon- och purjolöksröra. Mm. Smaskens, säger jag, som har pratat om den där jäkla potatisen hela dagen. 

Ett tips mot graviditetsillamående - Brämhults fruktdryck med smak av jordgubb och lime. Mmm. Jag skulle kunna leva på denna dryck, trots att det skulle kännas en aningens enformigt. 


Salem Al Fakir


I mitt tycke bör han ta hem allt.
Amma


Inatt drömde jag att jag ammade någon annans barn. Drömmen blev konstigare och konstigare, men innan jag vaknade visade det sig att det faktiskt var mig egen dotter, trots alls. Phu. Hon såg ut som ett sött litet troll, med en stor svart kauffs, precis som jag gjode när jag föddes.

Idag blir det en en sväng ner på stan, det ser ju ut att bli kalasväder (om man kan se bort från snön). Sedan ska vi äntligen hämta vår nya bli och efter det ska jag iväg och klippa mig. 

God morgon. 


Mörkrädd


Jag har försökt att hålla ögonen öppna länge nu, men nu sviker de mig. Jag som hade planerat att vänta in klockan, då den slår 01.00, för att slippa somna ensam. Aja. Jag får nog ändra min planer och helt enkelt bita ihop, men lamporna tänker jag inte släcka. Icke. Så, nu tackar ärtan och jag för oss och kryper ner under täcket.

God natt, allihopa.


Fot-fix


Jag har kommit till kvällens höjdpunkt - fotbad och allt som kommer därtill.En släng nostalgi


Jag är så fruktansvärt trött idag. Trött och sleten. Jag har inte haft någon ork till något idag, men trots det har jag fått en hel del plugg gjort. Skönt. Denna veckan jobbar Tobias 17-01, så jag har fått ha honom hemma hela dagen. Mysigt. Dessutom har jag fått en hel del kli på både rygg och armar, kan det bero på vår tvåårsdag tro !? Oftas brukar jag få tjata mig till det, men icke, idag började han bara kliar. Hur kan det vara så skönt att bli kliad på ryggen !? När jag var ett litet troll och det var sängdax var mamma och pappa tvugna att klia mig på ryggen, jag somnade inte annars. Det är synd att den strategin inte fungerar nuförtiden. 

Jag är mörkrädd och det har jag alltid varit. Jag undrar varför jag inte kan skaka av mig den där känslan av att det antingen ligger någon under sängen eller att det står någon bakom dörren. Nu ligger ju Tobias bredvid mig varje natt, men bara en sådan sak om han kommer hem sent en kväll och jag behöver lägga mig tidigare - icke. Hur tusan ska jag göra denna veckan, då jag nuförtiden lägger mig redan klockan nio !? Usch.

Till något annat. Kommer ni ihåg "Tummen" !? En av Inger och Lasse Sandbergs figurer, det är även Inger som skrivit "Anna och långa farbrorn" och "Spöket Laban". Så mysiga böcker - barnprogram. Aja. "Tummen". När jag kollar på programmet nu, så förstår jag faktiskt inte varför jag tyckte det var så fascinerande att kolla på som liten. I vilket fall så gjorde det ju intryck, så självklart ska vår lilla ärta få ta del av mina barndomsminnen. Spjälskydd och påslakan-set med tummenmotiv. Hjärtat mitt ska även få en tummen-filt att snutta på.


Tvåårsdag
Vad vore jag utan dig, hjärtat !? 
Orden "jag älskar dig" är inte starka nog för att beskriva vad du betyder för mig.
Kärlek.
Du och jag.
Alltid.
  


Söndagsmys


Gårdagen spenderade vi i Falkenberg hos Ingela och Sven (Tobias föräldrar) och vi hade det väldigt mysigt. Först bjöds det på lunch och sedan dukades ett stort fikabord upp. Bullar, chokladpudding, bär, grädde, maränger och polly. Mumma. Sockerchock. Ida, Johan och lilla Amanda var också där. Den där lilla tjejen skulle man kunna äta upp, så söt är hon verkligen. Sen fick jag en försenad allahjärtansdag-present. Två vita prydnadshjärtan, i lantlig stil, som är riktigt fina. Tack, ännu en gång.

Vecka sjutton


Du är på dag 112 av 280. (39,9%).
Du är i vecka 17.
Du har gått 16 fulla veckor och 0 fulla dagar (v16+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 15 aug 2010
Du har 168 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamma: Människor som du umgås med dagligen ser nu att du är gravid. Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Du kan ha svårt att komma till ro i sängen. Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

Bebis: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

Húr jag mår: Jag mår bra, eller jag mår oftast bra. Den där piggheten som de flesta känner i vecka sexton har jag nog inte märkt av ännu, men det kommer nog snart. Min nattsömn är inte kalas, för jag vaknar flera gånger varje natt och har sedan svårt att somna om igen. Jag lyckades med ett par kaskadspyor under veckan som var, så nu hoppas jag att jag slipper stoppa huvudet i toan mer. Just det, nu fixar jag att tvätta håret samtidigt som jag duschar, utan att behöva känna att jag är påväg att svimma - framsteg tycker vi om.


RSS 2.0