Lillans nya grejer


Jag har ju glömt att lägga upp en bild på lillans nya filt,
så här har ni den.




Sen har hon fått sig en liten neccesär också.




Update


Nu får jag allt ta mig i kragen och börja blogga igen, för det är snart en vecka sedan senaste inlägget. Anledningen till min frånvaro är att jag har varit så fruktansvärt trött, men också illamående och varm. Söndagen spenderades hemma i sängen, då någon slags magbakterie nått min mage ... Den hade jag klarat mig utan, var så säker. Fy.

Jag hade ju tänkt lägga ut lite bilder från midsommarafton, men nästan alla bilder är suddiga (mindre kul). Aja, så är det, tur att det var fler som hade med sig kamera. På midsommardagen vankades det partajj hos Sanna, men i och med att jag inte mådde helt hundra fick jag stanna hemma. Madelene ringde på kvällen och försökte övertala mig, då kvällen var tillägnad Jenny och mig (och våra ofödda små tjejer). Ja, vännerna hade fixat en baby shower till oss - paket, tårta och grejer - sicka vänner man har. Hon lovade dock lillan och mig en egen shower längre fram och det ser vi fram emot.

Annars har det varit lugnt här. Solen har ju varit framme, så det har blivit lite häng på stranden och självklart ett par plask i det blå. Det vankas ännu mer sol till helgen och då jäklars blir det ännu mer bad. Mm. Igår var vi även på "studiebesök" uppe på förlossningen och det känns ganska bra att veta vart man ska hän när lillan tänkt ploppa ut. Förresten, kryckorna är mina bästa vänner ju nu, trots att de orden tar emot att säga. Usch, det blir bara värre och värre - hur tusan ska det här sluta !?  
 
Häpp


Midsommarafton


Idag vankas det partajj på Ängarna och det kan inte bli annat än skoj. Det ska bli så otroligt mysigt att träffa alla igen, det är inte ju inte allt för ofta vi alla är samlade (vi bor i olika städer och i olika länder). Så - vänner, sol (?), dryck, grillat, sommar, skratt. Allt. 

Jag fick en jättefin tunika/klänning av Tobias häromdagen, som jag har tänkt ha på mig ikväll. Jag får slänga upp ett kort på den senare, vem vet, det kanske blir på hela min modsommarutstyrsel. 

Nu blir det frukost här, sen ska vi ner på stan och härja.
Hörs sen.

Häpp


Vecka trettiotre


Du är på dag 224 av 280. (80,2%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 56 dagar kvar till beräknad förlossning

Mamman: Du kan känna din livmoder ungefär 15 cm ovanför din navel. Det är bara en och en halv månad kvar och du kan drabbas av städmani. Allt ska rensas, städas och sorteras. Allt ska fixas klart, så att du slipper tänka på det sedan. En del kvinnor kan drabbas av separationsångest - hur blir livet utan magen !? Det kan vara en tid av mycket känslor, förväntan, längtan, oro och förvärkar.

Bebisen: I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm. Huden har ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar mot fostervattnet. Bebisens alla sinnen fungerar nu sedan någon vecka tillbaka och bland kan du få uppleva att lillan hickar, du känner då ett litet tickande i magen. Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda.

Hur jag mår: Jag har börjat må lite illa igen, men som tur är så kommer det och går och det är inte så värst farligt. Foglossningen har dock blivit ännu värre, det skär och ilar om vartannat, så nu får det ta mig tusan räcka. Tobias kom hem med ett par kryckor häromdagen och de underlättar lite när jag ska röra mig härhemma. Lillan har börjat hicka en hel del (jag tror att det är det jag känner i alla fall) och hon visar att hon finns där hela tiden. Jag säger som tidigare - jag längtar som en tok. 
 

Slappedag


Idag ska jag nog ta det riktigt lugnt, i och med att barnmorskan säger till mig att vila (men hur kul är det på en skala !?). Vem vet, jag kanske drar på mig förklädet och bakar något gott, hmm, kanske blir det kärleksmums. Ja, vi får se. Filten från Lundmyr har i alla fall kommit, så den ska jag hämta ut på posten. Spännande värre.

Förresten, tjejer, snart är det midsommar ...

Ciao


Den lilla terroristen


Ibland önskar jag att Charlie (katten) inte var så otroligt mammig och pappig. Hon följer med oss vart vi i än ska här hemma. Är man på toa sitter hon bredvid, duschar man ligger hon på skåpet övanför, borstar man tänderna sitter hon på toalocket och kollar på, lagar man mat sitter hon vid våra fötter, ligger man i soffan ligger hon på benen/magen/bredvid och när man lägger sig för natten ska hon självklart också lägga sig. Ja, hon ska alltså vara med hela tiden och det är jättemysigt - oftast ...

Jag har alltid varit en morgonmänniska, men just nu känner jag att det hade varit så otroligt skönt att kunna sova ut på morgonen, jag har ju inga måsten denna sommar. Vi har sen ett par månader tillbaka haft dörren stängd till sovrummet på natten, då vi inte vill att katterna ska vara därinne när lillan kommer, detta är dock inte alls populärt härhemma. Jag har ju nämnt att vi har fått tejpa folie på hela dörren och detta funkar ganska bra, men när sen Tobias åker till jobbet på morgonen gör Charlie allt (och då menar jag verkligen allt) för att hon ska komma in i sovrummet och väcka mig och visst lyckas hon, varje jäkla morgonen. 

Vi har testat det mesta, men inget fungerar på henne. Har ni något kalastips för att hålla katten i schack !? Katter tycker ju inte om stängda dörrar, så det kanske bara är att inse fakta - hon kommer aldrig sluta. Phu.

Häpphäpp


Klagomur


Det har varit dåligt med bloggande från min sida den senaste tiden och det beror på att jag har varit så otroligt trött, jag har helt enkelt inte haft någon ork till att skriva. Jag är fortfarande trött, men det som stör mig mest det är den ofantliga värken jag konstant känner. Den blir inte bättre trots vila och det är riktigt frustrerande. Jag hoppas att det bli bättre snart, för jag känner att det tar så otroligt mycket energi till att ha ont - det räcker liksom nu.

Just nu sitter jag i soffan, efter att ha kommit hem från stan. Mams och jag tog en sväng och kollade lite. Jag kom hem med ett par blåvitprickiga harembyxor till lillan (40 pix på rean), ett skärp, ett armband, ett gäng nagelfilar och två linnen till mig.  



Nu ska jag ta och sova en stund, tror jag.

Häpp


Lördagsshopping


God morgon. Nu orkade jag inte ligga kvar i sängen längre, där jag har legat vaket ett tag nu (jag har inte vågat gå upp pga. smärta). Japp. Jag har nått smärtgränsen, för jag har inte haft såhär ont i rygg, rumpa, ben tidigare. Jag överdriver inte när jag säger att jag ibland inte kan stå på mitt vänsterben, det gör så fruktansvärt ont att belasta just vänster sida. Så, jag började även denna morgon med två alvedon - skål - jag kan ju hoppas på att de hjälper idag, för igår hjälpte de inte ett dugg.

Trots smärta blev gårdagen mysig. Sis, Tobias och jag åkte upp till Kungsmässan och shoppade lite och som vanligt fick lillan mest grejer med sig hem, fast även pappen fick med sig något denna gången - en snygg och slapp jeansskjorta.

 
Zara (i storleken höst, men vi kunde inte motstå den)


Zara


HM

Nu ska jag fortsätta med mitt kaffe.

Ciao


Aj aj aj


Vilken lördagsmorgon. Denna dagen började med två alvedon och en massa "aj aj aj". Veckans promenader har tagit ut sin rätt, det värker i hela ryggen. Så fort jag sätter ner mitt vänsterben känner jag hur det strålar ända ner till hälen och jag kan avslöja att den känslan inte är det minsta mysig. Jag får nog ta det lite lugnt med de där promenaderna.

Idag har vi inget planerat, inte mer än att vi ska ner på stan och kolla lite. Jag ska köpa mig en ny vetedyna, då två katter rev sönder min tidigare (vetekorn i hela lägenheten). Sen ska vi kolla om vi hittar en mobilställning till spjälsängen, det vore smidigare att hitta än att behöva göra hål i taket. Tobias ska även inhandla midsommardryck på flaskhuset, kanske bättre att göra det nu än dagen innan (brukar ju bli så av någon konstig anledning).

Så, ha en kalaslördag - i regnet ...

Häpp


Vecka trettiotvå


Du är på dag 217 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 63 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Livmodern har snart intagit det högsta läget som den kommer att ha, du kan känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln. Din livmoder börjar träna sig inför förlossningen med så kallade förvärkar.Det är inte dålig kondition som gör att du flåsar. Lungorna tar stor plats i kroppen de sträcker sig från nyckelbenen ner till diafragman. Om du bara använder en del av lungkapaciteten när du andas, undanhåller du kroppen det syre den behöver.

Bebisen: I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och bebisens medelvikt är 2000 gr. Huvudets omkrets är 30 cm. Musklerna utvecklas och fett inlagras under huden. De flesta rynkorna i ansiktet är borta. Lillan börjar få rundare former och det är allt svårare för henne att göra stora rörelser. Fingertopparna har fått vassa naglar.

Hur jag mår: Jag mår relativt bra faktiskt, men jag kan inte säga att jag mår som många andra gravida verka göra - "jag mår toppen". Att jag kan röra på mig mer nu är däremot något som är kalas, så jag ska försöka gå ut och gå en längre sväng varje dag från och med nu. Det spelar ingen roll att det gör ont, för nu är det bara cirkus nio veckor kvar. Åh, jag längtar som en tok efter vår lilla tjej.


Lundmyr Of Sweden


Vi kunde inte motstå den här fina gallerfilten från Lundmyr Of Sweden, så den är nu påväg hem till oss. Vi har varit på jakt efter just en gallerfilt, då det är en perfekt filt att ha i vagnen. Tack vare den unika hålkonstruktionen har den dubbla funktioner - isolerande resp. svalkande - beroende på årstid. Dessutom är det 100 % ekologisk bomull. Kalas. 

Ett hjärta till vårt hjärta.  


Piroger och jordgubbssaft


Ojoj, nu känner jag mig duktig. Jag kom precis hem från en långpromenad, närmare bestämt en promenad på 1 timma och 20 minuter. Det gick hyfsat bra och lite fart och fläkt fick jag faktiskt. Nu ömmar det rejält lite överallt, men ändå sitter jag här med ett stort leende på läpparna. Det går framåt ...

Gårdagen spenderades på Särdals kvarn och där åt vi lunch, glass och drack blåbärssaft. Saften var riktigt god, så jag köpte med mig en flaska jordgubbssaft (måste dock tillbaka och köpa blåbärssaften också). En kalasmysig dag blev det.





Nu ska jag ställa mig i köket och laga massa mat, frysen ska fyllas. Idag blir det köttfärspiroger och spenat- fetaost- och tonfiskpiroger. Smaskens. Så, vi hörs senare.

Häpp


Äventyr


Morrn morrn. Idag vankas det äventyr med Ingela, Ida och Amanda (Tobias mamma, syster och systerdotter). Det ska bli riktigt skoj. Det ser dessutom ut som att vi har vädret med oss - det är sol och helt blått däruppe. Jag säger som igår, det här blir en bra dag.

Ha en kalasonsdag.

Ciao


Kalasdag


Dagen har varit kalasmysig, långfika och shopping. Nu ska jag lägga mig och jäsa lite i soffan, för vi har just ätit - lax, dillsås och potäter. Smaskens. Lillan tyckte nog också om det, för magen rör sig väldans mycket just nu.

Trevlig kväll.

Ciao


Vår lilla tjej


Idag känner jag att alla hormoner (nästan alla) är där de ska vara, så ja, det känns lite bättre. Jag kan tala om att det blev en hel del tårar igår. Fy. Som jag sa igår, så gjorde lillan allt för att få mig på bra humör igen och man kan ju inte annat än att le då. Hon är den bästaste, vår lilla tjej.

Jag målade korgsängen igår och den blev jättefin, så nu ska vi bara köpa ett spjälskydd till den och sen är den färdig för en liten bebis.



Slängde in en tvätt imorse och tänkte att jag kunde gå en promenad under tiden, vilket jag gjorde. Det blev ingen lång sväng, heller inte en med fart och fläkt, men jag lyckades vara ute i 45 min. Ja, så nu sitter jag här och har ont, men vad gör det om hundra år !? Det var jäkligt gott att komma ut i alla fall.

Idag vankas det lunch med Lina och hennes dotter Gry, det ska bli riktigt skoj. Sen tänkte jag åka upp till momi och hälsa på lite. Det här blir en bra dag, jag känner det på mig. 

Häpp
 


Hormonkaos


Jag hade det på känn imorse, men jag försökte trycka bort alla idiotiska hormoner som flög runtom mig. Ni vet när man vaknar och känner sig sådär trött, hängig och allmänt ledsen - hormonkaos - så känner jag mig idag. Vissa dagar går det inte att stryka ett streck över alla blandade känslor man har i kroppen, man får helt enkelt tillåta sig att känna såhär. 

Myskläderna åker absolut på igen, så nu är det soffan och film som gäller. Jag tror att lillan känner på sig att hennes mamma inte är på kalashumör för tillfället, hon visar att hon finns därinne lite extra idag. Tack, hjärtat mitt.


Fuffens


Jag säger som igår - när tusan ska sommaren dyka upp !?

Jag vet inte riktigt vad som händer idag. Jag har lovat (tror jag) Tobias att inte måla lillans korg, pga. färgen, men jag tror att jag kommer att bryta det löftet (om det nu är ett löfte). Jag har kollat upp färgen en extra gång, då det inte är samma färg som jag brukar använda, men det är ingen fara att måla med den som gravid.

Tänk vad bra att internet finns, man kan kolla upp det mesta. I och för sig finns det både för- och nackdelar när det kommer till att googla saker och ting, det kan ju faktiskt öka den där oron man har i onödan.
 

Igårkväll hade lillan något fuffens för sig, vilket syntes när hon bullade upp sig rejält på vänstersidan. Det var nästan så att man kände konturen av henne när man höll handen där. Det syns inte lika mycket på bilden, som det gjorde med blotta ögat, men lite snett ser det allt ut.




Fix och trix


Här är de fyra dreggelskydden vi inhandla igår - mycket rosa blir det.



Vi letar och letar efter en speciell vagga, men ännu har vi inte funnit den. Vi är ute efter en gammal pjäs, som jag ska måla i en dov turkos färg och därefter ska jag slipa fram en mer patinerad yta. Loppisrundorna har som sagt inte gett något resultat på den fronten, men igår hittade jag faktiskt en gammal korgsäng istället. Den ska självklart få sig en omgång med vit färg och ett brett spjälskydd, men sen kommer den bli perfekt. Korgen är smidig, har hjul och liggdelen är avtagbar, kalas. Vi vill inte ha spjälsängen bredvid sängen, därav vår vaggjakt.

   

Det kommer en efterbild inom kort.

Häpp


...


Det blev en riktigt lugn dag igår, det var ju sådant slappeväder - ösregn, sol, moln, regn, ösregn, blåst, blåst, ösregn, blåst. Ungefär så såg vädret ut igår. När tusan ska sommaren komma tillbaka !? Jag vill ligga på stranden, sola och bada (leka valross i kallt vatten, för det är antagligen där ni kommer hitta mig i sommar). När man kollar in väderprognosen ser det inte så givande ut för veckan som kommer, men ska man verkligen lita på dessa prognoser !? Det är faktiskt inte ofta de stämmer.

Igår blev det storhandling, lite andra ärenden (köpte fyra stycken dregelskydd till lillan) och lite slapp i soffan. Ingen märkvärdig dag med andra ord. Skydden är inte så spex, men jag lägger upp en bild på dem lite senare ändå.

Nu ska jag fortsätta med min frukost. God morgon, förresten.

 

Klagomuren


Jag har sovit så fruktansvärt dåligt inatt och det känns som det blir värre för varje natt som går. Jag hoppas att det vänder snart, väldigt snart. Har ni, gravida, också svårt att hitta en skön sovställning !? Eller är det bara jag ...

Så, idag gick jag upp vid sextiden, i tron om att klockan var minst halv nio. Tji fick jag. Aja, jag är van att gå upp tidigt, men gud vad skönt det hade varit att kunna sova länge länge länge någon dag (speciellt på en helgdag).

Nu blir det loppisrunda för min del och med tanke på vädret hade det varit skönt att komma i regnjackan, men icke.

Häpp


Lampa


Ojoj, vad tror ni jag hamnade idag !? Jo, på Gekås (igen). Konstigt nog är jag några hundralappar fattigare, trots att jag var där i början av veckan. Hmm ...

Sis och jag tog en sväng dit, det är ju alltid något man behöver. Senast hittade jag en golvlampa till lillan, men efter många om och men valde jag att åka hem utan den och det ångrade jag självklart. Det fanns ett fåtal kvar idag, så jag norpade en och den blev perfekt i rummet.






Elsa fick också en snuttefilt, ett par byxor, en sittstol till badbaljan och en leksak till barnvagnen.

Ciao
 


Mys


Då var det fredag igen. Veckorna går så otroligt snabbt nuförtiden, det känns som det är helg stup i ett (trist att den varje gång går så snabbt dock). Det ser ut att bli regn idag igen, så det blir mer fix och trix härhemma. Vi får väl se vad som händer mer. Det blir i alla fall en sväng till momi, för att se hur hon mår idag. Mysigt.

Gårdagens fika med Alexandra var helmys. Det är ju, som jag sa igår, min barndomsvän och vi har inte träffats på flera år. Vi träffades när vi båda började i sámma klass när vi var nio och vi var därefter bästisar upp till det att vi fyllde 19 (tror jag). Ingen av oss vet varför vi gled isär, men det är ju sådant som tyvärr händer.

I vilket fall kändes det inte krystat på något sätt igår, vi tog vid där vi senast slutade helt enkelt. Hon hade även med sig ett litet paket till lillan och i det låg en body och ett par byxor. Så sött. Tack, Alles.  



Vecka trettioett


Du är på dag 210 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 70 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Benen känns tunga och trötta, räkna med att behöva vila oftare. Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås. 

Det är vanligt med halsbränna under de sista veckorna, eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

Bebisen: I vecka 31 är medelkroppslängden 42 cm från hjässa till häl och bebisens medelvikt är 1800 gr. Huvudets omkrets är 29,5 cm, pga att hjärnan växer snabbt nu ökar den mer än vanligt i omkrets. Dina aktiviteter påverkar bebisens beteende - ljud från yttervärlden, om du äter, om du ligger eller går - sådana saker påverkar barnets aktivitetsnivå.

Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling, då lungorna får förmågan att fungera på egen hand - tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Hur jag mår:
Jag mår både bra och dåligt, det går lite upp och ner helt enkelt. Jag är tröttare än vad jag tidigare varit och jag är inte lika hungrig längre. Jag sover sämre och det beror på att jag inte hittar någon skön sovställning, plus att det börjar bli väldigt varmt i sovrummet. Lillan sparkar på som vanligt och hon säger absolut ifrån när jag står eller sitter fel - en bestämd liten dam det här. Nu börjar det närma sig för oss och vi längtar så otroligt mycket. Jag känner dock ingen oro inför förlossningen, heller inte inför föräldraskapet och allt ansvar som kommer därtill, jag är bara galet förväntansfull. Snart smäller det ... 


...


Sicket jäkla väder. Regn, regn och regn. Så, nu på morgonen har jag sysselsatt mig med sådana dära trista grejer (tvätt och dylikt). Så fort torken är klar ska jag åka iväg och hålla sis sällskap på hennes jobb och därefter blir det en fika med en vän från förr. Vi två har inte suttit ner och pratat med varandra på cirkus fyra-fem år, så det känns faktiskt lite pirrigt.

Trevlig torsdag - oj, snart är det helg igen ...

Häpp


Barnmorskan


Blodtryck: 138/80
Sockervärde: 5.1
Järnvärde: 142
Ferritin (järndepåer): kalas
Viktökning: 13 kg
SF-mått: 28
Lillans hjärtslag: 140
Lillans huvud: neråt

Alla prover såg kalas ut, vilket känns väldigt skönt. Min barnmorska blir till sig varje gång hon kollar mitt järnvärde, då det alltid ser högt och bra ut. Hon sa idag att jag inte kommer behöva äta järntabletter under denna graviditeten och det känns så otroligt skönt, med tanke på min oroliga mage. Jag följer kurvan som jag ska också, precis i mitten låg jag.  

Jag har varit lite nojig över att jag har gått upp så mycket i vikt, men hon tyckte inte jag skulle oroa mig mer över det, då det beror på att jag inte har kunnat röra mig som jag tidigare gjort. Jag har ju inte tränat (knappt varit ute och gått) sen jag blev gravid, först var det illamåendet som satte käppar i hjulet och därefter började ilningarna och all smärta. Förhoppningsvis planer viktökningen ut nu de kommande veckorna. Oj, vad lillan och jag ska ut och gå sedan, jag tror att vi kommer bosätta oss utomhus ...

Ewa (barnmorskan) förklarade också idag hur lillan låg därinne och jag fick även känna på Elsas lilla huvud. Hon ligger långt ner med huvudet och det är inte konsigt att jag känner fötter upp i revbenen lite då och då. Mysigt, om än lite obehagligt.

Ciao
  

Småtjafs


God morgon, på er. Gårdagen innehöll inget skoj och värt att berätta om, så därav ickebloggandet. Jag ska se om jag kan göra bättre ifrån mig idag. Det är ju lite så när man får helt ledigt och börjar varva ner, plötsligt har man inget på schemat. Skumt. Det kan faktiskt bli en aningen trist, men snart börjar sis semester och då jäklars. 

Kvart i åtta ska jag befinna mig på mvc för att träffa barnmorskan. Antagligen ska det mätas SF-mått och tas lite prover, ett rutinbesök helt enkelt. Det ska bli skönt att få träffa henne igen, då vi under de senaste gångerna har haft andra barnmorskor. Det är ju faktiskt så att man får ett speciellt förtroende för sin egen, så det känns väldigt bra att det är rätt kvinna denna gången.  

Något jag ska ta upp med henne är det här med att jag inte känner mig hungrig längre. Detta beror säkert på det jag har skrivit om innan, att det känns som om det sitter något och spänner över bröstet hela tiden. Jag äter självklart ändå, men inte för att jag är hungrig utan jag äter för att jag måste. Vi får se vad hon säger. 

Igår sparkade lillan mig riktigt hårt, jag blev faktiskt chockad. Jag fick en rejäl spark upp i revbenen och det kändes faktiskt som hennes lilla fot fastnade däruppe. Nu vet jag ju att det inte var så, men det kändes verkligen som det. Obehagligt. 

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, så vi hörs lite senare.

Häpp.
 

Elsa


... har fått en speciell present av sin pappa - en mjuk liten fotboll. Man ska ju börja i tidig ålder ...  




Shopping


Idag sov jag faktiskt till åtta och det är sovmorgon för min del. Jag har varit så otroligt trött de senaste dagarna, så det är tur att jag ska till barnmorskan på onsdag (det kan ju vara något värde som är för lågt). Vi får se.

Annars är allt kalas här. Lillan har något fuffens för sig, det syns och känns kan jag lova. Det syns speciellt när jag ligger på sidan, då ser man väldigt tydligt hur hon bökar omkring därinne. Det går verkligen inte att hålla borta leendet när man ser magen gå i vågor. Lilla hjärtat, som vi längtar efter dig.

I förmiddags tog jag en snabbis till Gekås. Jag köpte det där vanliga tjafset - tvättmedel, tandkräm och dylikt. Det blev en sommarklänning och amningskupor till mig. Lillan fick en romper, en filt, en babyskallra (i form av en noshörning) och lite nappar. Pappen fick lite sockar och en ansiktskräm.

Babyleksaken är från Teddykompaniet och hör och häpna, den kostade bara 19.95. Galet billigt, med tanke på vad märket kostar nere på Babyhuset.







Phu, det var ett misstag att ta en korg denna gången, då jag var helt slut när jag kom tillbaka till bilen. Det kanske inte är det bästa att bära tungt när man är gravid. Aja. Väl hemma såg jag hur svullna mina fötter faktiskt var, jag fick knappt av mig skorna ...  




Söndag


Gårdagen spenderades på stranden i solen. Sedan åkte vi till Falkenberg och där blev vi bjudna på god mat och tårta i Sven och Ingelas trädgård. En riktigt mysig dag vill säga.





Lördagsmys


Vår lördag var perfekt. Först fick vi besök av Sigrid och en viss A, så det blev en snabbfika på balkongen. Sen vankades det släktkalas. Jag lånade sis altan, då det var lite mysigare att sitta där i solen, än att sitta i en varm lägenhet. Jag fick blommor, pengar, en pincett (en sådan där bra en) och en tidningsprenumeration. Jag är kalasnöjd med presenterna. Det blev en mysig dag med släkten, helt enkelt.





Sen bar det av mot Solviken (en restaurang nere vid havet) för lite käk med vännerna. Mycket skratt och mycket tjöt. Grabbarna tog en sväng ner till stan efteråt och vi tjejer gick hem och myste i soffan istället. Jag var inte helt sugen på kroglivet igår, så den delen fick de sköta själva.

Idag blir det nog stranden för vår del och ikväll bli det middag hos Tobias föräldrar - jag håller tummarna för att det blir grillat. Mmm. 

Ha en kalasfin söndag, allihopa.

Häpp


Getön


Phu, vilken natt. Jag har knappt fått någon sömn alls och detta pga. min kära sambo. Han har legat så nära mig så att jag har varit nära att ramla ner från sängen flera gånger. Inte nog med det, så har han armbågat och slagit mig flera gånger. Jag ska vara glad att jag inte vaknade upp med stora blåtiror i ansiktet ...

Lång, men spexiga läsning.

Gårdagen på stranden började ganska roligt. Nu ska ni få höra. Enda sedan barnsben har jag hängt vid en speciell vik, då vi alltid haft båten där. Denna vik har blivit vår på något sätt. Det är en strand som avviker från de andra stränderna, så det är inte så många som vet att den existerar. Kalasskönt att slippa allt tjatter, må jag säga.

Så, jag kommer dit och lägger ut min filt, äter lite körsbär, dricker lite kaffe, löser lite korsord - ja, jag har det hyfsat skönt. Plötsligt känner jag att någon stirrar på mig och jag kollar självklart upp. Vad ser jag !? En stor get. Jag får lite smått panik, då han nästan står bredvid och över mig. Jag sätter mig upp och nu, nu kan vi snacka riktig panik. Två meter ifrån mig (absolut inte mer) står en flock getter och jag skojar inte när jag säger att de var en flock på 25-30 stycken.

Hela gruppen börjar småspringa när de ser att jag är där - "efter henne" (jag är helt hundra på att jag hörde de orden). Fort fort fort gick det att packa ihop allting och var det någon som skåda detta scenario, så kan jag lova att han/hon fick sig ett gott skratt. Tänk er en gravid kvinna, som haltar av foglossning, skynda sig ifrån 30 springande getter. Jag kände mig som flockens ledare ...

Väl framme vid bilen spelas det som just hänt upp framför mig och jag kan verkligen inte sluta skratta. Jag blev just jagad av (helt ofarliga) getter. Vad skulle de kunna göra liksom !? Det bör nämnas att jag aldrig tidigare sett några getter där tidigare, under 24 år. Hörde med mamma och sis, men de sa detsamma.  

Aja, i vilket fall flyttade jag mig till en annan strand och där fick jag  i alla fall njuta av solen. Förresten, en gravid kvinnas bästa vän på stranden - sprayflaskan. Så skönt, så.












Vecka trettio


Du är på dag 203 av 280. (72,9%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 77 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Tre fjärdedelar av din graviditet har passerat och din mage är ordentligt rund. Tyngdpunkten i kroppen förskjuts och påfrestningarna på ryggen ökar.

Bebisen: I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässan till häl och bebisens medelvikt är 1600 gr. Huvudets omkrets är 28 cm.

Hur jag mår: Jag mår relativt bra. Jag har vant mig vid att känna av den där jäkla foglossningen, men jag har ännu inte vant mig vid att jag ibland kan känna att jag håller på att kvävas. Det känns hela tiden som om något sitter och spänner på bröstkorgen och värst är det på natten, men så är det att vara gravid - det går upp och ner. Lillan sparkar dock på som vanligt, om inte ännu mer (vilket jag inte trodde var möjligt). Mysigt. Igår fick vi äntligen en föräldragrupp och lyssna nu, med start den 30/7 - "vi får hoppas att du inte föder för tidigt, helt enkelt". Hmm. Aja, det är bättre än inget.


Min dag


Jag hade en jättefin födelsedag igår. En heldag i solen med klassen, det vankades lek och aktivitet. Ett par omgångar kubb blev det givetvis och i och med att det inte var något annan än jag som kunde reglerna, så tog jag på mig uppgiften att förklara för de andra. Detta skulle jag dock inte ha gjort, då det visade sig att jag faktiskt ... hmm ... gjorde så att mitt lag vann stup i ett. Så, jag fick höra att jag fuskade till mig vinsten, att jag hittade på reglerna under spelets gång - så var ej fallet. Jag kan inte hjälpa att jag är hyfsat bra på kubb och att de andra, speciellt vår lärare, är dåliga förlorare ...

På kvällen hade Tobias planerat att fixa mat, men det kanske inte är så lätt när födelsedagsbarnet inte kommer på vad hon vill äta. Det slutade med att vi köpte frallor, gottipålägg, varsin öl och massa vattenmelon. Inte helt fel det heller faktiskt.

Det var fullt med folk i affären och jag fick smått panik, då vi stod i snabbkassan och upptäckte att jag tagit fel öl. Värme, en lång kö och framförallt fel öl - denna kompott resulterade i att jag fick en tjock klump i halsen och att jag höll på att börja gråta (på riktigt). Herregud, över en öl. Har jag sagt att jag är gravid !? Det är inte lätt att alltid hålla hormonerna i schack. 

Idag, första dagen på mitt sommarlov (tycker om att säga det högt), blir det stranden. Det ska ju bli kalasväder, så sitta inne är inget alternativ. Jag fick ett nytt nummer av allt i hemmet igår, så den måste bli nerpackad, likaså kaffe och korsordstidningen. Mmm. Idag ska jag njuta. 

Ha det toppen, allihopa.

Häpp
  

Ja må hon leva


... ja må hon leva. Hipp hipp hurra för mig, för idag är det min dag. Precis, idag fyller jag år. Dagen har börjat helt underbart. Först fick jag ett litet grattissms av Sigrid, sen pengar och en fin blomma av Ingela och Sven och efter det fick jag ett paket från Tobias. Ni som känner mig vet att denna presenten är guld värd - konsertbiljetter till Tommy Körberg. Denna man, denna legend. Tack älskling, tack tack tack.




Idag är det skolavslutning för min del, vilket resulterar i att jag från och med 16.00 kommer ha sommarlov. Hur underbart låter inte det !?

Ha en kalasdag, för det ska jag ha.

 Häpp


...


Efter många timmars betänketid har jag nu bestämt mig för att lämna tillbaka byxorna. Det tar dock emot lite, för jag tycker att de är en aningen spex, men högst upp på önskelistan står ju faktiskt ett par helsvarta. Sökandet efter de där perfekta får helt enkelt fortsätta. 

Nu ska jag krypa ner bredvid Tobias i soffan och mysa lite.

Trevlig kväll.

Ciao


Hur göra !?


Jag har lite svårt för det här med att hitta ett par bekväma brallor, nu när jag har lillan i magen. Det slog mig dock att ett par svarta harembyxor säkert skulle vara goa att ha på sig. Denna tanken slog mig trots att jag alltid sagt att jag tycker det är ett sådant fruktansvärt fult plagg.

Så, jag letade runt på stan nu på förmiddagen och några svarta hittade jag inte, istället fann jag ett par svartvitmönstrade. Nu behöver jag dock er hjälp, för jag har hamnat i ett sådant läge där jag tycker att de är kax och gräsliga på en och samma gång. När jag har på mig dem känner jag mig som en clown i ett skolkök, men ändå kan jag inte sluta tycka att de är ganska spex ändå och framförallt sköna.

Så, vad tycker ni - behålla eller lämna tillbaka !?
 



Lite suddiga bilder, men det får ni tåla ...


My back is killing me right now


Idag har jag haft det helt underbart skönt, jag har nämligen legat och solat hela dagen. Mmm. Nu är sommaren här och jag hoppas så att den är här för att stanna. Lillan har faktiskt inte protesterat så värst mycket på värmen, men jag tror säkert att hon hade uppskattat ett svalkande dopp eller två - hon är nog som sin mor. Som rubriken lyder så kan en skön dag i solen få konsekvenser, idag blev det i form av ryggvärk. Just nu kan jag inte hålla uppe mig själv riktigt, utan jag får stödja upp ryggen med kuddar. Phu, men vem har sagt att allt ska vara bekvämt här i livet !? 


RSS 2.0