Sammandragningar och håriga ben


... ja, som rubriken lyder - jag har känt av det lite då och då från och med vecka 26-27, men det har inte varit något jag direkt "stört" mig på. Idag har det dock varit en aningens jobbigt, då de har kommit tätt och ganska regelbundet. Jag kan inte direkt slappna av, utan jag känner hela tiden hur magen blir stenhård och jag måste då stanna upp. Jag tog en dusch precis och jag böjde mig ner för att raka benen, tji fick jag, då en sammandragning kom och jag inte kunde ta mig upp igen ...

Ska det fortsätta såhär kommer jag kunna fläta håret på mina ben, fast ja, det är ju ganska praktiskt och inte så värst tidskrävande. Hmm, något att fundera på kanske. Tss. 

Häpp


Trötter


Det ser ut som vi får lite bättre väder idag, jag hade dock hellre sett samma väder som igår - ösregn och blåst - det är gott när vädret speglar ens humör. Idag är jag mer trött än tidigare och det pga. att jag inte sovit alls mycket inatt, vilket beror på lite av varje (jag har väldigt mycket i tankarna, men mer om det senare) ...

Igår blev det mys i soffan med film och godis. Obehaglig och fin på en och samma gång - se den.

Nu blir det en kopp ingefärste med mjölk och honung. Mm.

Häpp


Föräldragrupp


Just hemkommen från första träffen med föräldragruppen och jag kan inte säga att jag är så värst imponerad. Jag har inte haft några större förväntningar, med tanke på att vi fick en grupp med sådant sent datum, så besvikelse är inte det jag känner. Vi var fyra par, varav två som hade barn sedan tidigare, så det var mycket "såhär var det vår första gång" och "såhär ska man göra när det och det händer" - lite smått frustrerande för oss som satt där som förstföderskor och inte fick en syl i vädret. Aja. Jag tror inte att vi kommer gå dit igen, då vi inte fick ut något av dagens träff.

Sicket väder det är idag, ösregn och blåst - höst !? Jag vill bara kura upp mig i soffan, iklädd mjukisbyxor och hoodie. Möjligtvis att lite godis skulle sitta fint, men då måste man ju traska iväg till affären. Hmm. Njae ...

Ciao


Vecka trettioåtta


Du är på dag 259 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 21 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Nu är tiden då man inte gör mycket annat än väntar. Veckorna före den beräknade förlossningen upplevs mycket olika av olika kvinnor - vissa blir deprimerade mot slutet av graviditeten, blir labila till humöret, irriterade och har svårt att få någonting gjort. Andra får en drift att förbereda för bebisens ankomst - se om sitt hus, sätter igång med storstädning, lagar mat, bakar och fryser in för kommande behov ...

Bebisen: I vecka 38 är medelkroppslängden  50 cm från hjässa till häl och bebisens medelvikt är 3200 gr. Huvudets omkrets är 34,8 cm. Lillan är nu redo för ett liv utanför livmodern. Visste du att det är bebisen själv som bestämmer när den ska komma ut, graviditetslängden finns programmerad i barnets arvsanlag. Lungorna är fyllda med vätska fram till födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.

Hur jag mår: Jag började denna morgon med att spy, men annars känner jag mig ganska hyfsad (om än trött). Jag har vätskeansamlingar i hela kroppen, framförallt i fötter och ben, så det ömmar när jag går. Det må se "roligt" ut, men det är det verkligen inte - jag mår faktiskt psykiskt dåligt utav det. Det är i alla fall tur att det är väder för att kunna använda flipflop. Nu vill jag faktiskt inte vara gravid längre, så skulle man kunna bestämma sig för vilken dag man ska föda på så hade jag absolut redan gjort det - Elsa, lilla älskade unge, se till att ploppa nu ... snart ...


Nytt


... i garderoben.

Lillan fick sig en ursöt kofta med spets.Jag fick mig en skjorta (perfekt till amning) och ett långt amningslinne.


Tjugonionde juli


Det är nog bara att inse faktum, att det lär bli en del dagsuppehåll när det kommer till bloggandet - så är det och så får det bli. Tobias har dessutom semester nu och då är det inte lika kul att sitta här och skriva om saker och ting, men självklart kommer det bli en del rader ändå.

Dagens datum tillhör systra mi, då lillkillen är beräknad till idag och jag hoppas så att min lilla systerson ska ploppa ut snart. Det var ett tag sedan jag sov bra om nätterna, men nu när telefonen ligger bredvid mig (i hopp om ett "nu börjar det") blir det ännu mindre sömn. Leo, se till att ploppa ut nu, jag vet att din mamma vill träffa dig.

Igår blev det grillmys hemma hos mams och mats med delar av släkten. Sen blev det en liten kvällspromenad för herrn och mig, man får passa på nu när jag kan röra mig igen. Ni ska bara veta vad jag längtar till alla höstpromenader med barnvagnen, oj. Idag vankas det kalas i Falkenberg för Tobias mormor, så jag får försöka rota fram något plagg jag trivs i - jag är inte riktigt sugen på att visa mina svullna fötter och ben. Fy.

Slänger in ett till inlägg senare, jag måste ju visa vad som är nytt i min och lillans garderob.

Nu - lite kaffe.

Häpp
 


Elsingen


Jag sitter och kollar igenom alla ultraljudsbilder och det där stora leendet är nu som fastklistrat på mina läppar. Det är helt ofattbart att den här lilla skruttan på bilden är vår dotter, som inom en snar framtid kommer att ligga här bredvid oss. Elsingen, snart är du här.
Städmani


Ojoj, min städmani fortsätter och idag var det ugnen, gallret och alla plåtar som fick sig en omgång. Härhemma är vi såpass lata att vi inte rengör plåtarna och gallret efter varje gång vi använder dem, så ja, behöver jag säga mer !? Nu däremot är allt skinande rent och det doftar grönsåpa i hela lägenheten. Mmm, gott. Nu tror jag allt att jag ska haffa rengöringsflaskan igen och fortsätta mot hallgarderoben. Det kanske inte låter så himla skoj, men idag är det sol och värme igen och då stannar jag hellre inomhus (bredvid fläkten). Hua.

Lillan buffar på som vanligt och jag märker att hon har hittat sig en ny favoritställning. När man tänker på hur lite plats hon har där i magen nu blir man nästintill mörkrädd, men nu är det inte många dagar kvar ...  

Hörs senare.

Häpp


Urk


En liten uppdatering från natten kanske skulle vara på sin plats.

Sömn
Halsbränna
Sura uppstötningar
Illamående
Spy
Sammandragningar
Sömn
Illamående
Spy
Ryggvärk
Illamående
Spy
Sammandragningar
Kissenödig
Illamående
Spy
Sömn 
...

Phu, denna natten får ej upprepas, jo förresten, om det innebär att jag ligger på förlossningen för att lillan är redo att ploppa ut. Nu har jag i alla fall fått i mig lite gröt, så jag känner att jag har lite mer energi i kroppen än vad jag hade för bara en stund sedan. Nu sitter jag i soffan med mjukisbyxor, hoodie och linne - första gången i sommar och detta tack vare dagens regnväder och den behagliga temperaturen. Jag trivs, det ska ni veta. 

Häpp
 


Kvällsgöra


Nu är jag trött, riktigt trött. Ni vet, ibland kan man få sådana dära skumma ryck, då man får för sig att t.ex. skrubba igenom hela hemmet - där har ni mig ikväll. Jag skulle egentligen iväg till min kära vän Sigrid, då hon fyller år idag (grattis gums), men så blev det icke. Istället greppade jag disktrasan, rengöringssprayet och mitt ordningssinne, detta för att göra rent och fint i köket. Jag har skrubbat varje liten vrå i alla lådor och skåp, sorterat bort allt som vi inte behöver och ställt allt på sin rätta plats.

Vi har varit på jakt efter en dammsugare ett tag nu och idag slog vi slag i saken och inhandlade en. Det blev en Electrolux i färgen pastel green metallic. Den är riktigt fin, ska ni veta.Nu tycker jag allt att jag har förtjänat en kladdkakebit och ett glas mjölk.

Ciao


Barnvagnen


Vi älskar vår barnvagn och då menar jag verkligen älskarälskar. Den är så mycket finare och spexigare än vad vi trodde att den skulle vara, så vi hoppas på att lillan kommer trivas i den. För er som inte vet vad vi valde för "tyg", så kan jag berätta att vi valde ett svart syntetskinn med "krackelerade" detaljer.Sådär, där ser ni lite av hur den ser ut. Åh, jag längtar så till det att vår lilla tösabit ligger däri - vi vill ha dig här nu, Elsa.

Ciao
 


Baka baka liten kaka


Igår blev det lite bullbak härhemma, rättare sagt, jag svängde ihop ett gäng vaniljbullar (mycket godare än kanelisar, i mitt tycke).36 bullar senare var jag helt slut, men jag hade lovat momi att komma bort en stund och det löften höll jag såklart. Vi låg i hennes säng och pratade om hennes tre förlossningar och allt som kom därtill, så det blev en lugn och mysig eftermiddag trots allt. När jag kom hem, däremot, var jag så trött och varm att jag inte visste vad jag skulle ta vägen. Phu. Den här värmen blir nog min död (kanske lite väl dramatiskt, men sån' är jag ... ).

Snart bär det av mot barnmorskan och denna gången hänger Tobias på, för nu har han ju semester. Mys. Senare idag ska vi hämta hem vagn, babyskydd och annat från Babyhuset.

Hörs senare.

Häpp
   


Vecka trettiosju


Du är på dag 252 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 28 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Nattsömnen är inte så god som tidigare, antingen måste du gå upp och kissa eller så sparkar bebisen så att du inte kan sova. Det är vanligt med ryggbesvär, särskilt under senare delen av graviditeten, då kan det vara skönt att vila ryggen genom att ligga ner en stund. Bäst är att ligga på sidan med ena eller både benen böjda och en kudde mellan benen som stöd.

Bebisen: I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och lillans medelvikt är 3000 gr. Huvudets omkrets är 34 cm. Om bebisen skulle födas nu räknas den som fullgången. De mesta av lanugohåret är borta och lungorna har mognat. Bebisen sväljer fostervatten och kissar, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten.  

Hur jag mår: ... som veckan innan, så det känns onödigt att skriva så mycket om mitt tillstånd. Jag kan dock lägga till ödem på listan (haft det tidigare också, men inte så mycket som nu) - jag har nu såkallade tjockisfötter/händer. Lillan bökar omkring som vanligt och hon tallar mer än gärna på min urinblåsan, vilket orsakar fruktansvärda ilningar i underlivet - annars mår jag toppen ...


29 dagar


Jippie, nu är vi nere på ett tjugotal - 29 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum (... plus minus två veckor). Ja, lillan kan egentligen komma närsom, för hon är färdigbakad och vi är fullt redo, ja alltså, så redo som man nu kan vara. Spännande spännande.


Halsbränna från helvetet


Jag får nu be om ursäkt för mina tidigare tankar om halsbränna:
"jo, men hur farligt kan det egentligen vara".

Jag har nog aldrig riktigt känt av det på riktigt, nej, inte förens igårkväll när vi hade gått och lagt oss. Det kändes som någon hade barbeque i min hals, det bara blossade upp och tillslut tog det över helt och jag var tvungen att springa in på toa och spy. Det sved som in i och jag kände hur det riktigt frätte i både matstrupen och på tänderna ...

Jag tycker verkligen synd om er som konstant känner av halsbränna och sura uppstötningar. Usch. Så, idag är det jag som måste svänga om Apoteket för lite medicin. 

Häpp


Nätshopping


Strandväder idag, så vi beger oss ut mot Getön för lite sol och mycket bad. Förhoppningsvis har alla jäkla brännmaneter hittat ut till havs igen, för fy, tror säker att det var 7-8 stycken senast - nackdelen med västkusten.

Igår passade vi på att nätshoppa lite härhemma och det resulterade i lite höstkläder. Jag hoppas verkligen att jackan passar mig, för jag behöver ju en go sak att ha på mig under alla barnvagnspromenader i höst/vinter. Förresten, syns det att vi tycker om varma och jordnära färger i den här familjen !?Ha en fin dag, allihopa. Nu drar Mia, Leo, Elsa och jag till stranden.

Häpp


Magbild vecka trettiosex


Det blev en halvdag på stranden idag, trots att det faktiskt var jäkligt blåsigt och ibland lite halvkyligt. Sigrid och Andreas kom förbi en sväng och jag måste säga att de är precis så som ett nyförälskat par ska vara - riktigt söta, speciellt när de inte kan sluta röra varandra (allså hela tiden).  

Ännu en vecka har gått, alltså är vi en vecka närmare lillans ankomst och den tanken får mig att mysa inombords. Dessutom har Tobias snart semester, rättare sagt om fyra dagar, så förhoppningsvis går tiden ännu fortare då (jag är nu rastlös). På fredag ska vi hämta ut barnvagnen och allt annat som står på vår lista på Babyhuset. Det känns faktikst riktigt bra att få hem vagnen nu, vi måste ju få klämma lite på den innan lillan dyker upp.Ciao


...


Det har varit en lugn och fin helg, riktigt skönt faktiskt. Fredagen spenderades med vänner, det blev pizza och mys. Igår blev det spontangrillning i Falkenberg och lika mysigt var det - plus att vi fick gosa lite med Tobias syskonbarn och det är ju sådant som får en att le sådär extra mycket. Tänk, snart har vi en egen liten gosing härhemma. Galet ...

Idag vankas det sol, ser det ut som i alla fall, så det blir kanske en sväng ner till stranden för oss. Det kan nog vara ganska så skönt, med tanke på att det inte är 30 grader därute idag (tummen upp). 

Häpp


Skärpning, Jonna.


Jag är ledsen för dålig uppdatering här nuförtiden, men det är en kombo av bloggtorka och trötthet. Det är inte kul att skriva när man grinar över allt och inget, men jag ska försöka bättra mig hädanefter. 

Häpp


Vecka trettiosex


Du är på dag 245 av 280. (87,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 35 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Ett vanligt symtom är stickande känslor eller tryck i bäckenet, det beror på att bebisen håller på att lägga sig tillrätta. Din mage kan ha börjat sjunka ner lite och det blir då lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Du kanske behöver kissa oftare än vanligt, det beror på att livmodern trycker på urinblåsan.

Bebisen: I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och bebisens medelvikt är 2800 gr. Huvudets omkrets är 33.5 cm. Moderkakan börjar nu åldras. Alla inre organ är färdigbildade. Bebisen gör sig färdigt att födas när som helst. Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är nu försvunnet.

Hur jag mår: Jag skulle i stort sett kunna kopiera denna delen från förra veckan, för jag mår ungefär på samma sätt. Det som skiljer veckorna åt lite det är att jag sover mycket sämre nu än vad jag gjorde då. Jag har tidigare inte behövt gå upp för att kissa, men det är något jag verkligen måste göra nu. Jag har dessutom mer värk på natten och ibland kan jag inte ens ligga kvar i sängen - sammandragningar och molvärk (både i rygg och mage). Ödem är ju något man fasar för under graviditeten och ja, detta känner jag av i hela min kropp - framförallt i händer, fötter och ben. Annars mår jag bra, tack vare lillan som visar sin närvaro hela tiden. Ja, jag ska nog överleva tiden som är kvar ...    


Golvfläkt


Idag matchar vädret mitt kroppsliga tillstånd, då jag enbart sovit tre timmar inatt. Det har varit varmt, lillan har buffat omkring och jag har haft riktigt ont i ryggen. Jag ligger i soffan och slappar nu och jag antar att det är här jag kommer att spendera min dag, förhoppningsvis med lite sömn också.

Vi hittade en golvfläkt igår och oj, jag älskar den. Funderar ni på att inhandla en sådan, så gör det ... nu. Ett riktigt bra köp - speciellt när man är gravid och toksvettig. Den står bredvid mig nu och det skulle inte förvåna om jag åker på en rejäl förkylning ganska så snart. Äsch, säger jag i så fall.Det kanske inte är den snyggaste pjäsen, men tack vare allt vitt smälter den in ganska bra härhemma. Tummen upp.

Ciao


Shopping


Det var faktiskt lagom med folk på Gekås igår, tro det eller ej. Det var inte som det brukar, ni vet, då man knappt kommer förbi med vagnen. Vi kom hem med det mesta som stod på inköpslistan, men någon fläkt (till sovrummet) blev det dock inte - jakten fortsätter. Självklart tog vi rundan om bebiskläderna och vi hittade två små söta pyjamasar.I storlek litenI storlek större

Mitt blodsocker var inte dirket på topp när vi kom ut, det kanske det inte var därinne heller (enligt Tobias), så vi satte oss på Stantons uteservering för lite käk. Mysigt.

Det ser ut att bli sol idag, så jag kommer förmodligen ligga i vattnet hela dagen. Så, vill ni mig något så hittar ni mig där - valrossen i svart bikini, det är jag det ...

Ciao
 


Klagomur


Jag kan inte sova, jag har ont i ryggen, jag har ont i underlivet, jag har sammandragningar, jag har svullna händer, jag har svullna fötter, jag mår illa, jag är hungrig, jag är äckligt mätt, jag är trött, jag är svettig, jag är varm, jag har inga bekväma kläder att ta på mig, mina ena hand domnar, jag ...

Ibland känns det som det inte är okej att klaga, men när man kommer till en viss gräns så bubblar det bara ur en. Jag älskar min mage och jag älskar att vara gravid, men nu börjar det faktiskt bli riktigt tungt att gå och bära på den här kulan, men det är framförallt tungt att gå och bära på alla dessa sträviga hormoner som spritter i kroppen hej vilt. 

Det må vara drygt fem veckor kvar till beräknat, men på något sätt känner jag mig redan färdig med att vara gravid (för denna gången). Jag tror säkert att det också är lite rastlöshet och längtan som gör att mitt tillstånd är som det är, men just nu vill jag bara att vår lilla ska ploppa ut - snälla lilla älskling, låt mig inte gå över tiden i alla fall.
   
 


...


Snart blir det en sväng till Gekås och jag tror inte att vi är de enda som kommer att vara däruppe, men vi måste dit innan lillan kommer och då får det bli som det blir idag. Vi ska bara inhandla lite smågrejer - spjälskydd, handdukar, skötbädd och dylikt - så det blir helt enkelt en snabbis.

 Förresten, den här jäkla värmen gör mig galen. Jag känner mig som en stor, svullen och svettig val.  

CiaoKarpaltunnelsyndrom


Jag vaknade imorse av att det ösregnade därute och det låter ju så mysigt, en massa smatter på rutorna. Något annat som är mindre mysigt det är att jag nu är med i mamma och sis lilla klubb "vi som drabbats av karpaltunnelsyndrom". Nu ska jag dock inte klaga, för jag har tidigare inte känt av det (alltså före graviditeten). Mams har redan opererat både händerna och Mia skulle absolut behöva göra det -  så ja, att jag nu känner av det är ju en fis i rymden i jämförelse med deras problem. 

Det är vanligt att drabbas av karpaltunnelsyndrom i slutet av graviditeten och i och med att jag nu är höggravid, så är det la bara att "tacka och ta emot", problemen försvinner ju oftast direkt efter förlossningen. Pratade med mamma precis och jag ska ner och hämta hennes ena skena senare, det underlättar ju en del att ha en sådan. 

Häpp


En dag på stranden


Sicket väder det var igår (och förhoppningsvis idag), helt underbart. Dagen spenderades självklart på stranden, i sand ... så ja, vi fick ju också med oss halva hem - nackdelen med sandstrand. Aja, i vilket fall blev det mycket sol och mycket bad. Att Sigrid och hennes boråsare slöt upp gjorde ju heller inte dagen värre. Mys.Sigrid och hennes karl, Andreas.Jenny, Åsa och Caven.

Nu blir det frukost för min del - en aningen trist, då det så tydligt märks att vi har hoppat över storhandlingen ...

Ciao


Babysitter


Efter att ha kollat upp en massa babysitters för- och nackdelar och efter att ha läst en hel del testar, bestämde vi oss för att köpa en Carlobaby - i militärgrönt. Vi vill ju kunna använda den från och med start, så ett krav vi har är ju då att den ska gå att få i liggläge och ett annat krav är att det ska vara bra gung i stolen. Ett stort plus med denna stolen är också att det är avtagbart tyg, så möjligheten till tvätt finns ju.  VI får hoppas att lillan kommer bli lika nöjd som vi är.

Ciao


Shopping


Jag hade ännu en hängig dag igår, men när Tobias kom hem åkte vi ut till Getön och där fick jag valrossa lite i vattnet - jag blev alltså lite gladare. Sen åkte vi och grillade på mams och Mats altan. En lugn och skön fredagskväll, helt enkelt.

Jag klickade hem lite reaplagg till lillan igår också (HM), mestadels till höstens Elsa.
(Minus byxorna)

Det är ju alltid skojigt att hitta fina grejer som är nedsänkta och ja, man kan ju inte annat än att passa på. Det blev även ett par flipflop till mig, men jag hoppas så att jag får ett samtal från Madelene idag där hon säger att hon har lagt undan dem i min storlek här i hemmabutiken också - jag behöver dem nu nu och nu (svullna fötter plus tjockismage går ej hand i hand med vanliga sandaler). Hoppas hoppas.

Nu ska jag försöka trycka i mig lite frukost, vilket inte är helt lätt när man känner ett illamående hänga över en ... 

Häpp


Barnmorskan


Blodtryck: kalas
Sockervärde: 4.8
Järnvärde: 138
Ferritin (järndepåer): kalas
Viktökning: 14 kg
SF-mått: 32 cm
Lillans hjärtslag: 150
Lillans huvud: neråt - rörligt 

Besöket hos barnmorskan gick bra. Jag har varit lite orolig för en hel del saker, så jag startade träffen med att börja gråta (hormonsvall). Jag fick svar på alla mina frågor och min oro var inte befogad överhuvudtaget, vilket känns väldigt skönt. Lillan har sjunkit ner ännu mer, men huvudet är fortfarande rörligt och det är inte konsigt att min mage går i vågar stup i ett. Hon beordrade mig att ta en tuppis varje dag, då lillan gör så att jag inte får sova så mycket på nätterna och jag får väl försöka lyda hennes råd (så gott det går). Ja, som sagt, allt såg ut som det skulle och jag ligger fortfarande perfekt på SF-kurvan och det känns ju bra. 

Ciao


Vecka trettiofem


Du är på dag 238 av 280. (85%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 42 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Många får också halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten - du får räkna med att vakna några gånger per natt för att vända dig i sängen.

Bebisen: I vecka 35 är medelkroppslängden 47 cm från hjässa till häl och bebisens medelvikt är 2600 gr. Huvudets omkrets är 33 cm. De flesta bebisar ligger nu i rätt ställning inför födseln, med huvudet neråt.
Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång.

Hur jag mår: Jag tycker nog att fogarna har mjuknat något, trots detta gör det fortfarande väldigt ont. Jag har märkt att det hjälper att ta ett längre dopp i det blå och det passar ju bra nu, i och med att jag kan leka valross i timmar. Halsbränna är något jag känner av mer och mer, men det är inget jag klagar över direkt. Lillan sparkar däremot konstant upp i revbenen, vilket gör det så svårt att sitta skönt, men detta sägs bli bättre då hon kommer sjunka ner ännu mer (jag hoppas att det blir snart). Besök hos barnmorskan idag, så skriver mer efter det.


Lite tankar


Som jag tidigare har sagt så är jag inte det minsta nervös inför förlossningen, jag känner mig inte det minsta orolig och det är självklart en befriande känsla. Det är ju något okontrollerbart, man kan ju inte knipa igen när det väl är dax.

När det kommer till amningen har jag däremot en hel del tankar, då jag så gärna vill att den biten ska fungera, det är ju en slags djurisk instinkt som pulserar i kroppen. Jag vet att det kan bli en utmaning, då lillan och jag måste samarbeta ganska rejält, så jag håller verkligen alla tummar och tår för att detta ska fungera.

Det börjar faktiskt närma sig nu och jag känner mig fullkomligt lugn och framförallt redo till att börja ett helt nytt liv, rättare sagt, redo till att börja mitt liv - vårt liv.

Jag längtar så ofantligt till den dagen då jag kan stå och beundrar vårt lilla underverk, vår lilla dotter - du ska bara veta hur mycket kärlek vi har att ge dig


Myskväll


Sicken kväll det blev igår, jag är kalasnöjd med min present. Om jag tänker bort kvinnan som satt på stolen bredvid oss, som pratade med mig stup i ett, så var konserten jättefin - Tommy var ju ledfigur och då kan det la inte gå fel !?Vi blev först bjudna på grillat hemma hos Ingela och Sven och oj, vad gott det var. Mmm. Vi fick även en liten sommarpresent av dem, en fin liten "drömask" (där i ska vi lägga våra tankar/drömmar nu när vi längtar så otroligt mycket efter vår lilla) och ett lurvigt litet gosedjur till Elsa.

Den här lurviga saken plockar vi nog med oss till BB.

Ciao


Klädproblem


I och med att jag har varit hemma hela dagen, så har jag dragit omkring i slappekläder (de bästa kläderna när man är gravid och känner sig stor som en hus). Snart ska vi iväg till Falkenberg och då kanske inte söndriga mjukisbyxor och ett linne är den mest acceptabla outfiten. Jag tror att alla (kvinnor) har sådana dära dagar då man provar sig igenom hela sin garderob, utan att trivas i ett enda plagg - idag var en sådan dag för mig. Alla mina kläder ligger utspridda på sängen ...  Ha en jättefin kväll, det ska absolur vi ha.

Häpp


Baka baka liten kaka


Jag hade ju tänkt baka i massor idag, men det slutade med att det bara blev en kladdkaka och ett gäng kladdkakemuffins - alltid något. Nu finns det i alla fall något gott i frysen, som man kan plocka med sig när man ska till stranden i sommar. Jag anar dock att jag får slänga ihop något nytt ganska så snart ...

 

Tjo


Ett litet troll


Oj, idag sov jag faktiskt till halv nio, vilket är sovmorgon för min del. Trots detta känner jag mig som en klubbad säl, ja, jag känner mig bakfull på något skumt sätt - tung i huvudet, trött och seg. Det kan kanske ha något med det trista vädret att göra, det är ju helt grått när man kollar ut genom fönstret. Aja, jag får göra det bästa av dagen ändå, kvällen är ju redan planerad - först blir det grillning på Fajans och därefter blir det mys med Tommy Körberg (eller ja, det är alltså konsert med honom på Vallarna). 

Hmm, jag kanske ska dra på mig förklädet och svänga ihop något sött och gott, frågan är bara vad ... Ja, det får jag sätta mig och klura på lite. Under tiden kan jag visa det senaste i lillans garderob.
 
 
Ett mjukisset i ekologisk bomull.

När man talar om trollen - nu vaknade hon till ganska rejält, så nu ska jag lägga mig här i soffan och mysa lite med henne.

Häpp


Ugglor i mossen


Det har varit en väldigt lugn dag idag, dock väldigt mysig. Sis och jag tog en sväng om Lajnen och Algot (som för övrigt är galet söt) och där blev vi bjudna på fika på balkongen. Förresten, det var en ruggigt god kaka, en sådandära sockerkaksliknande sak. Smaskens. 

Just nu halvligger jag lite obekvämt i soffan och det beror på att lillan stoppat upp sina fötter mellan/under mina revben. Hon bökar på som bara den därinne och jag bökar försiktigt tillbaka, allt för att få henne att fatta vinken. Som sagt, det är en bestämd dam det här. Jag kan undra hur det blir om hon förblir såhär bestämd och envis - jag anar ugglor i mossen ... 

Ciao


Boberg i bilder


Ni ska bara veta vilken helg vi har haft, riktigt mysigt har det varit och framförallt en hel del skratt. Jag slänger in lite bilder istället för text, så.

 

Sådär såg vår stugvistelse ut på't ungefär - om man lägger till ännu mer strand, bad, altanhäng, kortspel (som Emma och jag vann), skratt, ollonborrar (!) och frukost. Jag får hoppas på att vi snart gör om det, för det är så jäkla gott att komma iväg för en stund och bara vara.

Häpp
   


Mini(mini)semester


Morrn. Lördag igen och det ser ut att bli en solig sådan. Ganska snart åker vi till Boberg och hänger med Mackan och Emma i deras (mackans föräldrars) stuga. Det blir strand, sol och bad nu under dagen, men först ska vi inhandla mat till kvällens grillning och morgondagens frulle - det här blir som en mini(mini)semester. Nu ska jag slänga i mig lite frukost och sen ska jag se så att allt som vi behöver ligger nerpackat i väskan. 

Jag känner på mig att det kommer bli en kalasdag idag, så jag hoppas att ni får en lika fin lördag.

Häpp
 


En liten hand


Sicka drömmar man har som gravid, ibland blir man ju faktiskt lite rädd för sig själv. Inatt var det i och för sig inget otäckt, utan jag drömde om lillan - en aning skumt var det dock. Jag drömde att jag fick tag på hennes hand (hon låg fortfarande i magen) och där satt jag i soffan och höll den här lilla lilla handen i ett järngrepp. Det första jag gjorde när jag vaknade var att känna på magen och ja, då förstod jag att jag hade drömt alltihopa. Typiskt.   

Igårkväll låg jag här och kände en sådan frustration över att det är 49 dagar kvar till beräknat. På något sätt kände jag att "nej, nu får det ta mig tusan vara nog, nu vill jag hålla om henne". Det är inte det att jag har tröttnat på att vara gravid, det är mer det att de här känslorna och banden man har till det här lilla lilla barnet i magen ibland tar över - det känns fel att hon ska ligga där när vi, Tobias och jag, är redo för att bli föräldrar. Nio månader i all ära, men ja ...

Kalasväder idag, så det är givet att det blir stranden för mig (och förhoppningsvis sis). Där ska vi sitta i varsin solstol och gotta oss. Lina sa sist att vi såg väldigt roliga ut där vi satt, men vad gör det i sol och värme !? Sommar sommar sommar. Ha en fin dag, allihopa.

Ciao
 


Vecka trettiofyra


Du är på dag 231 av 280. (82,9%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 49 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: 
Bröstvårtorna blir större och brösten tyngre. Kolostrum, eller råmjölk, kan läcka ur dina bröst fast ditt barn ännu inte är fött. Det är kanske dags att köpa en stödjande amningsbehå. En del kvinnor kan känna sig stora, klumpiga, oviga och rent av oattraktiva. Du kan känna dig trött, otålig och gnällig. Kanske märker du att dina ringar börjar klämma åt om fingrarna, eller att händer och fötter är svullna - det beror på att vätska samlas i kroppen.

Bebisen: I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och bebisens medelvikt är 2350 gr. Huvudets omkrets är 32 cm. Tarmen är full av en grönsvart massa, en slags bajs som består av hudavlagringar, som bebisen får i sig när det svalt fostervatten, galla och tarmsaft. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett. Vid denna tidpunkt kan bebisen utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar lillan olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

Hur jag mår: 49 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum - nu är det verkligen inte långt kvar och det får mig att le i massor. Tänk, snart får vi se vår lilla dotter. Overkligt. Som sagt, fogarna gör sig konstant påminda och jag har dessutom fått problem med ichias. Jag har fruktansvärt ont och nu hjälper det inte att säga "bit ihop" längre. Det blir bara värre och värre, men tur är att kryckorna hjälper till en aning i alla fall. Tröttheten är nog något jag bör nämna också, för den har verkligen blivit mer påtaglig. Jag somnar tidigt om kvällarna och jag kan sova i ett par timmar, trots det känns det bara som jag har blundat i några få sekunder. Bortsett från värk och trötthet mår jag prima ballerina, men ja, nu vill jag bara hålla om lillan. Låt julimånad gå fort fort fort ...   
 


Tvätt


Jahapp och nu kom solen fram, det var la på tiden. Istället för att sitta (ja, ligga går ju inte) på stranden fick det bli tvättstugan för min del. I och med att det har varit tre inbrott där, så kan vi inte längre använda oss utav koden för att komma in. Det stod att vi istället kunde komma in med soprumsnyckeln, men ja, jag ska ju alltid vara lite speciell, så jag "bestämde" mig för att min nyckel inte alls skulle passa i det låset. Typiskt, men med hjälp av en snäll vaktmästare lyckades jag tillslut ta mig in, det tog dock ett jäkla tag innan han förstod vad felet var. Aja, nu hänger det i alla fall en massa kläder här på tork och oj vad små de är - det är nästan så att jag börjar gråta.Ja, hon lär ju inte gå nöd på kläder i alla fall, plus att det hänger ännu fler plagg i badrummet. Jag måste dock säga att det är ett gäng filtar som hänger här också och de tar ju faktiskt upp ganska mycket plats.

Häpp


Cherry blossom birds


Phu, nu börjar det spricka upp här på himlen, sakta men säkert (?), så förhoppningsvis blir det stranden idag. Lillan och jag håller alla tummar och tår här.

För att få tiden att gå sitter jag nu och kollar på åkpåse till vagnen. Vi har spanat på en speciell ett tag nu och jag tror faktiskt att det kommer bli den. Det är en åkpåse från Elodie Details (cherry blossom birds), man blir riktigt glad när man ser den. Massa färg, blommar och fåglar.

 

Under tiden jag skrev detta inlägg har det kommit mer moln på himlen ...
Jahapp.
Tusan.

Häpp


Magbild vecka 33


God morgon. Jag trodde jag skulle få vakna upp till sol och värme, men hua, här är ju grått och lite kallt. Klockan må vara halv åtta, så jag hoppas att solen dyker upp - jag är ju laddad för stranden, jag som har köpt en ny solstol och allt.

Det var ett tag sedan jag slängde upp en magbild, så idag smäller det (inte för att ni kanske är så otroligt entusiastiska gentemot det, men äsch då).

Det börjar faktiskt bli ganska tungt nu, men trots det älskar jag min lilla (stora) mage - framförallt den lilla tösen som ligger däri.

Nu ska jag fortsätta med min frulle.

Ciao


RSS 2.0