Jag vill ha;

Tack!


Vart tog den vägen !?Ja, vart tog den vägen !? Min kondition ... Helt puts väcks. Jag har mått helt okej de senaste dagarna och tänkte att jag skulle hänga med Tobias till gymmet idag. Phu. 20 min på bandet och jag var helt slut, inte kul alls. Jag som var så på G före jul. Skumt att man kan gå ner sig så fort när det kommer till ett, relativt, kort träningsuppehåll. Aja, det är bara att köra igång igen och jag får träna så gott jag kan. Förresten, nu börja man ana bebismage, alltså inte bara tarmar som spökar. Mysigt!

Craving; Babybel. Jag kan äta hur många som helst, mmm, (kanske är bra att jag ska försöka komma igång med träningen igen då).


Häpp!


Sushi


Det känns inte så lockande att vandra utåt idag, i och med att det är -12. Brr. Vi får väl se vad som händer istället. Jag tror nog att illamåendet har stannat av en smula, för jag känner inte av det lika mycket idag. Man får hoppas på det bästa.  

Kvällsmaten igår bestod utav ... sushi ...mm ... så gott, så gott.
Jag har inte så myckt att skriva idag, känner jag. Jo, förresten, en Saab 9-3 Kombi är nu reserverad i våra namn.

Ciao

 


Friday


God morgon!

Jag drömmer så konstigt nuförtiden, men det kanske är normalt just nu !? I och med att man går och oroar sig för allt möjligt, så vore det konstigt om man slutade oroa sig i sömnen. Jag har blivit jagad ... av spöken ... (?) Tobias trodde inte på mig, så han blev mer och mer bundis med dem. Jag hittade honom på ett stort flott hotell, drogad på en stol i en korridor och han hade inget minne av vad han hade gjort. Skum dröm.

Igår fick vi ett mms på en liten liten bebis, så otroligt söt. Tobias bror och svägerska fick en liten, ja, blir det en Hugo tro !?


Gekås igårkväll. Det var knappt något folk alls och då är det inte fel att gå där. Det blev dock inte så mycket grejer, men lite i all fall. Jag hittade faktiskt en hyfsat fin stentvättad skjorta och en svart enkel långkofta. Underkläder. Två fina krukor (paps tyckte att de såg begagnade ut). Tvål och sådant fix. Ja, lite av varje. En mysig kväll blev det. Jo, brieost också. Jag har trånat efter detta, men inte hittat någon som är gjort på pastöriserad mjölk, förens igår då. Mmm.

Idag blir det till att plugga. Det är mycket av den varan just nu, men det ska väl bli väl. Sen får vi nog reda på om vi har en ny bil eller ej, spännande. Hoppas. Hoppas.


Ciao!


If you love me you'll do it


Phyllis and Mr. Doggy
Enjoy!Yes


Nu sitter jag uppkurad i soffan med håret insvept i en handduk, iklädd en morgonrock. En långdusch fick det bli. Varmt. Kallt. Varmt. Kallt. Va ... Ja, jag tror ni förstår. Värmen gjorde mig yr, sen blev jag för kall, sen alldeles yr. Aja. Nu är jag ren i alla fall (inte för att jag var jättesmutsig innan, bara lite). 

Som det har snöat idag, till och med hagel och regn. Allt i ett. Jag skulle möte upp min bror för att sedan, som systerligt stöd, följa med honom till en kallelse. Jag kan mitt Varberg väl, men idag höll jag på att gå vilse och då ska ni veta att det inte var några småvägar jag gick på. Det snöade (och blåste) så mycket att det inte fanns en möjlighet att skippa handen över ögonen, så ja. Jag kom fram, men jag hamnade på den "stora" vägen ett antal gånger. Farligt.

Min syster och jag fick en bra klapp av paps i julas; en dag på GeKås (pappa betalar). "Köp vad ni vill, bara ni är glada", så i morgon går vi nog där med varsin full kundvagn. Nej, inte riktigt så mycket ska vi köpa, men det plockar alltid på när man är däruppe.

Nu kommer snart Tobias hem från affären, då får vi se om jag lyckas trycka i mig hans hemmagjorda hamburgare eller ej. Det där jäkla illamåendet som ligger och pyr dagligen, men det är pga. något fint jag mår som jag gör i alla fall. 

Häpp!

 

Glass i stora lass


Häpp!

Jag sitter nu och småfunderar på ett arbete vi har i Friskvård och Hälsa, vi ska utorma ett träningsprogram till en sjukdom/skada(ett tillstånd). Jag har funderat och funderar, så slog det mig, varför inte ta och välja IBS. Jag har själv många års erfarenhet och jag vet hur viktigt det är att dagligen röra på sig. Japp. Så får det bli.

Idag känner jag mig stundvis bättre, men när jag tror att "nu börjar det lägga sig" så kommer det tillbaka som ett slag i magen. Phu. I vilket fall ska systra mi och jag ut på lite äventyr, får se vad som händer.

Igår fick jag ett infall "jag måste måste måste ha leverpastej, med inlagd gurka". Självklart köpte jag mig detta, men när jag väl kom hem så var det inte lika lockande längre ... Lustigt det där med plötsligt sug efter något speciellt, man måste ha det nu, annars kan det faktiskt kvitta. Glassbåtar är något som slinker ner lite då och då, mm, men det är någon här hemma som inte riktigt förstår hur jag kan trycka i mig mer än en !? Konstigt, han sa att han aldrig hört talas om att alla människor har, förutom matmagen, en glassmage. Jag som trodde alla visste det.

Nu ska jag packa ner lite mariekex, alltid bra att ha med sig för att hålla blodsockernivån i schack. 

Ciao
 


Vecka tolv


Du är på dag 77 av 280. (27,9%).
Du är i vecka 12.
Du har gått 11 fulla veckor och 0 fulla dagar (v11+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Sön 15 aug 2010
Du har 203 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar, så sker drygt 90 procent före utgången av vecka 12. Moderkakan har tagit över tillförseln av näring och syre till barnet. Moderkakan och fosterhinnorna skyddar även barnet mot infektioner. Som skydd för bakterier bildas det också slem i körtlarna i livmodertappen. Du bör ändå avstå från att äta sådant som kan innehålla bakterier och parasiter som är skadliga för barnet under graviditeten. Vanligtvis har illamåendet och tröttheten börjat avta efter de första tolv veckorna. Vissa har gått upp några kilo i vikt, andra kan i stället ha gått ner något. Nu har du säkert haft ditt inskrivningssamtal med din barnmorska, om inte, så är det hög tid nu.

Bebis: Nu börjar bebisens ansikte se mer mänskligt ut, även om den fortfarande bara är c 5,5 cm lång från hjässa till rumpa och väger mindre än 14 gram. Ögonen har nu förflyttats framåt från sidorna av huvudet och sitter närmare varandra. Öronen sitter nästan där de ska på en ”färdig” bebis. Levern producerar galla och njurarna utsöndrar urin. fetal development at 12 weeksOm man trycker på din livmoder så rör sig bebisen, men du kan inte känna dess rörelser ännu. Fostrets nervceller har multiplicerats snabbt och synapserna håller på att utformas. Fostret har fått nya reflexer; om man rör handflatan så sluter sig fingrarna, om man killar under foten så kröks tårna och om man petar på ögonlocken, så kniper ögonmusklerna ihop ögonen.

Hur jag mår: Ja, hur mår jag ? Illamåendet vill inte gå över, så bättre kan jag inte säga att det är direkt. Det sägs att det brukar lätta vecka 12, men njaee, det vill jag inte påstå. Det som triggar igång det mest, det är lukter. Köket. Matos. Skafferiet. Kylskåp. Jag har ju haft sea-banden på mig sen jag började må illa, likaså tagit Postafen, men det hjälper föga. Det finns receptbelagda tabletter att få, men jag tror att jag ska överleva utan ett par veckor till.

Inskrivning: 15/2 (fanns ingen tid innan dess).Överkörd av en bulldozer


Idag är ingen bra dag. Jag har hängt över toalettringen alltför många gånger redan och då ska man lägga märke till att klockan bara slagit 12. Phu. Utmattad. Det känns som om jag blivit överkörd av en bulldozer.

I och med att jag inte har något i min garderob som passar eller känns bekvämt att ha på just för tillfället, så fick det bli lite shopping tidigare i veckan. Provrum. Ja. Vad är grejen med belysningen !? Visst, jag erkänner att jag har en släng graviditetshormoner som spökar en aningens, men jag tror att de flesta känner sig riktigt obekväma i ett provrum. Tobias tröttnade nog på mig, när jag efter tredje eller fjärde gången säger "kolla inte på mig, jag ser lönnfet ut" (vilket jag faktiskt gjorde, äckligt). I vilket fall kom jag ut med tre tröjor som jag fastnade för. Här är en av dem;

 Nu ska jag försöka sova en stund, det kanske lättar på illamåendet (tror jag inte, men man kan ju alltid testa).

So long, farewell, auf wiedersehen, goodbye.


Fix och trix


Ojojoj, då blir man säkert kallad Kräket i skolan också ...
Jag kände hur det långsamt började krypa upp i halsen när vi satt på lektion, sen gick det fort värre. Den gamla dörren ut till korridoren gör så att det inte går att smyga ut, istället lät det som om jag slängde igen den allt vad jag orkade (vilket jag ville göra, allt för att komma till toaletten så fort som möjligt). Raska steg. Phu. Jag hann.

Till något annat. Nu vill vi ha en ny bil, men icke sa nicke att vi hittar någon. Hur svårt kan det egentligen vara !? Hade jag fått bestämma så hade det blivit en splitter ny svart Audi (kombi). Älskling, ska vi inte slå till på det !? Hus letar vi ju också, men det är dåligt med det också tycker jag. Samma hus ute på hemnet dag efter dag. När ska det där gamla charmiga rucklet, som det bara skriker Tobias och Jonna om, läggas ut till försäljning !? Jag undrar, jag undrar. Vi har dock kanske en chans på ett nybyggt hus i Torpa, vi får se hus det blir med det. Det hade i alla fall varit underbart. En egen trädgård. Härligt. Fix och trix.

Det var längesen jag var på loppis nu, åh, denna favoritsysselsättning. Snart så, snart får de äldre herrarna och damerna se upp i kön. Snart kommer jag. 

Ciao


Ärtans fel (?)


Ja, då har man stressat ett tag med papper och patroner (inte patron som i ammunition, utan som i bläckpatron). Jag skulle skriva ut arbetet jag pratade om tidigare, sex kopior a la 8 sidor plus 14 kopior av bara sammanfattningen, vilket tog lite längre tid än jag trodde att det skulle ta. Det började bra och första kopian printades ut, sen ... tomt ... bläcket var slut ... Ja, man kanske ska vara ute i god tid, men jag har faktiskt haft en ärta att tänka på och allt illamående som kommer där till. Aja, nu är det i alla fall utskrivet, tack vare min kära mors skrivare.  

Mat nu

Förrätt; Musli och fil
Huvudrätt; Potatismos och schnitzel (hmm, får se hur detta går ... jag kräks inte av lukten, alltid något)

Ciao


En klapp på axeln


Jag sitter här vid köksbordet och filar på min litteraturstudie som ska lämnas in i morgon. Phu. Jag förstår inte varför jag alltid ska ha denna jäkla prestationsångesten hängandes över mig när det är arbeteten som ska lämnas in eller som ska redovisas. Jag är aldrig tillräckligt nöjd, så att jag kan klappa mig själv på axeln och säga "det här du, Jonna, det gjorde du bra". Trött. Aja, får hoppas på det bästa helt enkelt.

Idag är det den fjärde dagen som frukosten bestod utav cornflakes och mjölk. Näringsrikt. Nej, men det enda som smakar bra på morgonen just nu.

Tips mot gravidillamående; Riven ingefära, med pressad citron, i varmt vatten. 

Häpp! 
 

Början på något nytt (och litet)


I och med att något litet ligger och gror i min mage nu, så tänkte jag att det var dax att börja skriva här igen. Det händer så mycket på så kort tid och ännu mer kommer ju att hända om cirkus ett halvår ... Ofattbart.
Tanken på att vi inom kort kommer att ha fullt upp med blöjbyten, skrik och babykräk får mig att mysa.
Vi ska bli föräldrar! 

Idag trodde jag att illamåendet, som jag haft i fyra veckor, hade börjat lugna ner sig. Va. Tji fick jag. En kompott av åksjuka och bakfylla, ja, ungefär så känns det. Att det vattnas i munnen var femte sekund gör inte saken bättre ... Jag vet att jag inte ska klaga, men ibland kan det (fan) inte hjälpas! 

So long.   


RSS 2.0