Vecka tjugofem


Du är på dag 168 av 280. (59,9%).
Du är i vecka 24.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 112 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamma: Allt eftersom magen växer och blir tyngre kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck emot bäckenet. Från och med denna vecka följer din barnmorska livmoderns tillväxt genom att mäta avståndet från blygdbenet till livmoderns högsta punkt, symfys-fundus-måttet. I denna vecka är SF omkring 23 cm. Det skiljer en hel del kvinnor emellan och en mätning säger väldigt lite. Det är ökningen av upprepade mätningar som ger en god uppfattning av bebisens tillväxt.

Bebis: I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gr. Huvudets omkrets är 23 cm. Den snabba tillväxten avtar. Hjärnan växer och utvecklas i jämn takt. Den är under hela graviditeten känslig för och kan skadas av gifter, till exempel alkohol och andra droger.

Hur jag mår: Tröttheten har kommit tillbaka, vilket inte känns så värst kul. Vi ska till barnmorskan på tisdag och tänkte då att hon kanske kunde kolla upp Hb-värdet, det kan ju vara det som orsakar min trötthet. Hoppas. Annars mår jag som fisken, dock en fisk med foglossning ... Lillan sparkar på förfullt och vissa kvällar är magen alldeles sne, vilket är ganska spex - som sagt, jag är lättroad.


Hua


God morgon. Stter här i soffan och känner mig lite halvkrasslig, en blandning utav pollen och gravidnästäppa. Hua. Inte kul alls, speciellt inte när nässprayet är slut. Aja, jag får köpa nytt ikväll, för nu ska jag iväg till skolan alldelses strax.

Jag tror nog att lillan ligger och hickar just nu, riktig mysigt att känna.

Ha en fin torsdag.

Ciao


Lillans trämobil


Den här fina mobilen fick vi hem på posten idag. Åh, den är så fin. Jag bli glad av att kolla på den, så jag hoppas att lillan kommer tycka detsamma.




Babytofflor med fransar


Söta handgjorda babytofflor i mjuk getmocka med fransar.
Tofflorna snöras åt runt benet och sitter jättebra på.
Tofflorna går att tvätta i maskin, med något återfettande medel t ex galltvål eller tvättsåpa.

Finns i två storlekar;
ca 0-3 månader
ca 6 månader



Cerice, grafitgrå, lila, ljusrosa, olivgrön, mörkbrun och sand.

Besök Atelje Eliza
(klicka på bilden)



Kick


Sicken dag det har varit, sådär grå och trist. Det har blivit en hel del plugg, trots att koncentrationen inte har varit på topp idag. Jag har haft så mycket annat i tankarna, plus att lillan har sparkat på för fullt hela dagen. Lyckligvis fick Tobias känna en rejäl kick när han kom hem, mysigt, för det brukar ju vara så att hon lugnar sig lite när han lägger handen på magen.

Så ja, det har varit en stilla dag idag och så kommer kvällen fortsätta. Tobias ska måla sista omgången i sovrummet, så snart är det klart därinne. Längtar. Vi ska nämligen börja fixa med barnmöbler och allt som kommer därtill nu. Varför vänta !? Eller ja, rättare sagt, vem orkar vänta !? Inte jag. Det har kliat i fingrarna alltför länge nu. 

Det slår mig lite då och då att jag faktiskt ska bli mamma. Helt otroligt.  


Täppt


Ojoj, det här har varit en riktig pluggdag. Trist, men nödvändigt. Det är mycket som ska bli klart innan terminen är slut. Jag har ju något fantastiskt att se fram emot, så jag avklarar varje arbete med ett stort leende på läpparna (eller ja).

Något som är lite frustrerande det är att jag är helt kalastäppt i näsan - pollen. Åh, denna jäkla ... Sen är det inte så bra att äta allergimedicin vid graviditet, så jag får sitta här med en röst som nu har en nasal klang.

Mer plugg nu. 

Ciao
 

Min blåa fina ...


Så, då var det söndagkväll igen. Vår dag har spenderats i Falkenberg, en väldigt mysig dag. Det blev självklart mycket bus med lilla Amanda. Vem kan motså den söta tösen !? Ingen. 

Vi kom i alla fall hem för en stund sedan, men på vägen hem plockade vi upp min nya cykel (som jag fick av paps igår). Åh, den är så fin så fin. Sis fick en likadan, så nu jäklar ska här ut och cyklas. Eller ja, jag får nog tänka om där, för cykling går ej hand i hand med min foglossning. Jag som vill ut i fart och fläkt. Typiskt.


 


Söndagsmorgon


Morrn morrn. Jag hade gärna velat sova längre idag, men lillan tyckte något annat, så här sitter jag nu i soffan och äter havregrynsgröt. Vi har en mysig söndagsmorgon, hon och jag. Jag tar en tugga, hon sparkar, jag tar en till, hon sparkar igen, jag måste kissa ... Ja, så håller det just nu på. Myspys.

Jag tänkte bjuda på en magbild, då det var längesen sist och den växer som bara den. Jag själv märker det inte så mycket, det blir ju på något sätt vardag för mig, men herrn min påpekar det lite då och då.
 


Lördagsfynd


Nu har paps och jag varit ute på en shoppingrunda och han har inhandlat sina första Elsaplagg. Tack morfar, säger vi. Det blev även en rosa mysig pläd och prickiga sängkläder till spjälsängen, som för övrigt var ett riktigt fynd. Vad jag har fått av honom det visar jag nog i morgon ...  


Fix och trix


Lördag. En lördag med sol, till och med. Dagen är fullspäckad med lite av varje. Tobias ska måla sovrummet, äntligen, som jag har väntat på detta ögonblick. Jag hade kunnat fixa det själv, om det bara inte hade varit så myckt underarbete. Nej, det lämnar jag till honom, han är ju ändå målare.

Själv ska jag sysselsätta mig med lite småfix - fix och trix är det jag är bäst på, eller ja, det jag tycker är mysigast att syssla med. Sen ska vi till Falkenberg och hälsa på en sväng och då ska jag även få några gamla ramar av Ingela. Snällt. Passar ju bra, då jag inte åkte på loppisrundan idag - måste stilla fyndbehovet. Oj, storhandla ska vi visst också göra ...

Ha en kalasfin dag, allihopa.

Häpp


På önskelistan





                                                                                                                        


Mörkrädd


Herre ... Jag sitter och kollar på Dr Phil, som idag handlar om varför män är otrogna. Ja. Alltså. Gah. Där sitter en man och en kvinna på scenen, kvinnan har tidigare varit älskarinna till gifta män och mannan säger att män är otrogna för att det ligger i deras natur att vara det.

Kvinna säger, i stor sett, att i förhållanden får kvinnor sköta sitt jobb, vilket är att vara fräscha och attraktiva för sina män. Om detta inte görs, så kan kvinnorna inte beskylla dem för något. Mannen på scenen säger, i stort sett, att män är otrogen för att bli förstådda av sina partners, otroheten är alltså något som bör fölåtas "... jag ville ju bara bli sedd".

Alltså, jag vet inte vet jag skall säga. Vilken jäkla uppfattning människor har !? Man blir ju fan mörkrädd.  


Fredagmys


... att jag fortfarande är vaken är ett under. Jag har varit halvlam hela dagen, jag har riktigt längtat efter läggdax. Ikväll skulle vi haft fredagsmys med Mackan och Emma, men så blev det visst inte. Istället fick Tobias och jag ha kvällsmys för oss själva, vilket innebar köpemat, godis och "så ska det låta". Det slår aldrig fel. 

Lillan ville självklart vara med på ett hörn hon också, så hon sparkade loss en hel del, vilket gjorde kvällen ännu mysigare. Konsigt nog rör hon sig oftast inte lika mycket när Tobias lägger handen på magen för att känna - pappas hand lugnar, helt enkelt.  

Nej, nu ger jag upp och går och lägger mig.

Ciao   


Smått


Här kommer pyjamasen som "råkade" hamna i min ägo igår, plus en liten klänning jag ännu inte visat. Mycket kläder blir det. Bortskämd.

 


Vecka tjugofyra


Du är på dag 161 av 280. (57,9%).
Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 0 fulla dagar (v23+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).

Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 119 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Det är nu vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Man kan också känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Bebis: I vecka 24 är medelkroppslängden 32 cm från hjässa till häl och bebisens medelvikt är 700 gr. Huvudets omkrets är 22,5 cm. Bebisen ska, de resterande veckorna, femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Hur jag mår: Förutom att jag känner av foglossning en hel del, så mår jag faktiskt kalas. Jag är sådär gravid och lycklig. 
 

Tossor


Gäsp. Jag är så trött, så trött. Jag går och lägger mig tidigt och jag vaknar tidigt, så jag får mina timmar - ändå är jag så ofantligt trött. Jag har försökt plugga idag, men det har väl gått sisådär.

Dagen började med en sväng på stan med sis. Jag skulle ju bara följa med som sällskap, men ändå hade jag en påse med mig när jag kom hem. Ja, alltså, jag kunde inte motså en pyjamas till lillan - sicken (redan) bortskämd flicka. Phu. Jag får visa den i morgon. Efter det har det varit väldigt lugnt, dels pga. min trötthet, men också pga. foglossning. Nu räcker det, för jag vill inte ha mer ont. Jag tröstade mig med att baka en hjärtformad sockerkaka med citronglasyr. Att baka fungerar mot allt. Nästan. 

Här har ni en bild på de fina tossor, som Elsa ska ha på sig i höst och vinter. Ett par gammelrosa indianmockasiner i skinn, med fransar. De är söta och kaxiga på en och samma gång. Paret på bilden har min kära syster sytt - hon kan hon.   

   

Vita bokstäver


De vita slitna bokstäverna, i inlägget nedanför, är köpte på L.Home - den mysigaste butiken i Varberg. Trots det begränsade utrymmet kan man vandra runt därinne i en evighet. Har du missat denna gårdsbutik, så pallra dig genast dit.
 


Lilla Elsa och stora Elsa


I och med att detta är en gravidrelaterad blogg, så får ju allt som kommer därtill nämnas. Det här är ju vårt första barn, min första graviditet, så allt som händer under denna tiden är för mig väldigt fascinerande. Speciellt när man känner sitt ofödda barn sparka och leva rövare därinne, men också betydligt mindre upplevelser. 

Imorse, när jag stod och torkade mig efter duschen, så började det kännas alldeles blött på mitt ena bröst (nej, det var inte vatten). Jag kollade ner och upptäckte en tunn gulaktig vätska, lite oljig på något sätt. Aha, råmjölk. Det är ju inget att jubla över egentligen, men alla nya gejer man får uppleva under gravidtetet är riktigt spex, tycker jag. Sa jag att jag var lättroad !?

Lillans namn, Elsa, kommer från min mormor - en av de mest underbara människor som finns. Hon fyller 91 i sommar och hennes ålder visas mer och mer. Hon pratar ofta om att hon lika gärna skulle kunna ge upp, bara somna in. När hon fick reda på att både Mia och jag väntar barn fick hon plötsligt ny kraft och hon har nu sagt att hon ska hålla ut till det att hon får hålla om våra barn, uppleva sina första barnbarnsbarn. Jag hoppas så att hon håller sitt löfte.

Igår berättade jag för henne att vi har valt namn till vår lilla dotter och hon blev så lycklig "... då kommer jag alltid finnas med dig - i lilla Elsa". 


...


Vårt lilla knytte.  
 




Vintage stories


Glömde visa lillans nya klänning (Kappahl).


Små söta plagg


Jag som önskade att det skulle regna idag, behöver lite pluggväder. Det är inte alltid lätt att sätta igång självmant, det finns så mycket roligare grejer att sysselsätta sig med. Aja. Det ska la gå.

Jag tänkte visa lite kläder som vi inhandlade igår.
Tänk så många oanvända plagg vi kommer ha i garderoben, plagg som lillan inte kommer hinna ha på sig, men vad gör det egentligen !? Vi ska ju faktiskt ha fler barn. Vi köpte även en jättesöt bomullsfilt med elefanter som håller varsin röd skallra, men den får ni se någon annan gång tror jag.





Äntligen hemma


Nu är vi hemma igen efter en runda på Gekås. Vi shoppade faktiskt inte så mycket, lite smått bara. Kläder till lillan, ett parasoll till vagnen, en badbalja, en MAM-nappflaska och lite annat. Jag får lägga upp en bild på kläderna i morgon, så söta så. Vi hittad förresten vita omlottbodys, dock är de långärmade så jakten fortsätter. 

Fogarna spökade en hel del när vi vandrade runt där, inte kul alls, så det är tur att man kan "rundan" därinne. Nu blir det sängen, jag behöver sömn.

Hörs i morgon. 

Häpp
  


Sött


Jag tog en sväng ner på stan i förmiddags. Tanken var att jag skulle gå och hälsa på alla på jobbet, men givetvis blev det lite babyshopping också (hur kan man motså?). Något jag letar efter det är enfärgade omlottbodys. Jag har kollat lite överallt, men utan lycka. Någon som vet var man kan hitta det !?



När Tobias kommer hem blir det Gekås, vilket kanske inte är så lyckat när detta är dagen för barnbidrag. Äsch då.

Nu plugg.

Ciao
 


Shopping


Efter ultraljudet åkte vi till IKEA. Först blev det en köttbulletallrik, för att fira lillan i magen, sedan blev det massa babyshopping. Sicken tur att man har kombi.



Efter IKEA smet vi in på Lindex och köpte de första flickplaggen, lite rosa kommer det faktiskt finnas i knyttets garderob. Dessa söta små plaggen fick följa med oss hem;




Det blir en liten ...


... liten flicka. Hon är helt underbart fin. Vår dotter. Det är dock lite svårt att ställa om sig, iom att jag var helt säker på att det var en pojke, men det börjar sakta men säkert fastna. Åh. Mysigt. En liten flicka.  




Pirr i kistan


Ojoj, nu börjar det faktiskt pirra lite i kistan. Tänk, om drygt fyra timmar kommer vi få höra antingen "flicka" eller "pojke". Skulle hon säga att det ligger en liten tös i min mage, så skulle hon allt få kolla en extra gång iom att jag så skarpt tror att det är en pojk. Ruggigt spännande det här.

Fortsättning följer ...


Morgondagen


I morgon smäller det, ja, för då ska vi upp till Göteborg och göra ett könsultraljud. Spännande värre. Jag har mina aningar och jag tror ju att det är en liten pojk som ligger i min mage och guppar (eller ja, lever rövare rättare sagt). Det ska i vilket fall bli helt underbart att få se den där lilla människan igen. Det är tur att vi får en dvd-skiva med oss hem, en skiva som kommer att spelas flitigt kan jag lova. 

Därefter åker vi raka vägen till IKEA. Vi ska inhandla lite av alla bebisgejer. Det känns både skönt och roligt att få det gjort, eller ja, mer verkligt på något sätt. Om vi bara skulle kunna få en större lägenhet snart, jag vill ju inreda knyttets rum. Aja, vi får ha is i magen helt enkelt.   





Pläd


Knyttet fick sig sin första pläd idag, den där som jag själv har trånat efter ett tag. Jag hoppas han/hon tycker om den lika mycket som vi gör.  




Köpt på L.Home.


Trämobil


Nu tror jag att vi har bestämt oss för vilken mobil vi ska införskaffa till det lilla knyttet. Det blir en trämobil från Jabadabado. En väldigt söt liten pjäs, i mitt tycke.

 


Knyttet och jag


Det fick bli en väldigt tidig helgsfrukost idag, då jag inte orkade ligga sömnlös kvar i sängen längre. Jag vaknade av att knyttet levde sig eget lilla liv. Det är en sådan otrolig känsla när man känner rörelserna av en liten bebis, sitt eget kött och blod. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att man kunde få så starka band till någon man ännu inte träffat. Jag ska göra allt, verkligen allt, för att den här lilla varelsen ska känna lycka. Hjärtat.

Nu sitter vi i soffan och myser, knyttet och jag. 

 

God morgon.


Godisgömma


Lördag för mig inbär loppisrunda, som ni kanske redan vet. Dagens runda resulterade i lite småtjaffs, men en sak blev jag riktigt glad för - en silverskål med lock. Hemma hos oss kommer detta bli en godisgömma. Jag älskar den redan, trots att det inte ligger gotti i den.


Leva loppan


Knyttet mitt lever nog efter mottot "leva loppen varje dag" och det är helt rätt inställning. Absolut. Idag kunde jag under en timmes tid se sparkar från den lille, magen ändrade form. Riktigt mysigt. En vilde, indeed. Hur ska detta sluta !? Jag får hoppas att knyttet visar sig för sin pappa ikväll också, det är inte mer än rätt. 

Ha en fin fredag.

Ciao 
 

Bikini


Det fick bli den här korallfärgade bikinin från HM, det var den enda som jag kände mig hyfsat fin i. Den kan nog bli kalas när man blir lite brunbränd.  



Fredag


Åh hej. Fredag idag och ännu en skoldag. Vi håller på med testledarutbildningen just nu, vilket innebär massa teori och idag även praktik. Vi får väl se hur det går - mycket tabellräkning. Phu. 

Som sagt, fredag idag och det är snart helg. Härligt. Så, nu är det bara tre dagar kvar till vi får se vårt lilla knytte igen och det pirrar redan i min, nu, stora mage. Spännande. Nu ska jag fixa till mig och sen bli det en heldag med massa siffror i huvudet. Jag kommer vara helt slut ikväll ... 


Ha det kalas.

Ciao


Vecka tjugotre


Du är på dag 154 av 280. (55,4%).
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 126 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Du kan känna hur bebisen rör och vänder på sig, ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position knyttet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan, som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten, bebisen är inte alltför tung än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen.

Bebisen: I vecka 23 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 600 g. Bebisen kan särskilja olika ljud, både inifrån som utifrån din kropp. Man har mätt ljudnivån i livmodern hos mamman. Det har visat sig att fostrets omgivning, framför allt mammans pulsåder, producerar en ljudnivå på cirka 65 decibel. Detta är en hög nivå, men det verkar inte bekomma barnet. Vuxna skulle närmast betrakta en sådan ljudnivå som starkt buller.

Hur jag mår: Ojoj, nu går tiden fort. Det känns som veckorna flyger förbi och snart har vi vårt lilla knytte här - som jag längtar (tåls att sägas om och om igen). Jag är lycklig, helt enkelt.


Ärtan och jag


Tom på ord idag, därav inget bloggande. Det har varit en lugn dag som spenderats på balkongen, där har jag suttit i solen och opponerat på gamla uppsatser (skoluppgift). Nu ser jag ett slut på skolan i alla fall, nu när det inte är så mycket kvar. Tyvärr ligger allt ihopsamlat som en klump, dvs. allt ska nästan vara klart på en och samma gång. En sak har jag upptäckt och det är faktum att det går så mycket lättare när man är två - ärtan och jag är ett bra team.

Den där prickiga bikinin som jag beställde för ett tag sedan fick åka tillbaka, den satt nämligen inte bra någonstans. Synd på en sådan fin sak. Jag hittade dock en annan på HM, som jag ska hämta ut idag - jag hoppas på bättre lycka denna gång. 

Ikväll blir det kalas i Falkenberg, Sven fyller ju år. Grattisgrattis. 

Ciao 
 

Gloria, släng dig i väggen


... men hallå eller. Vem skulle tacka nej till ett glas vin som kommer från den här bag-in-boxen !? Kaxigt värre, den är ju formad till en liten handväska. Det här var spex, tycker jag.


Vernissage Chardonnay Viognier
184 pix.


Gröna knoppar


Häpp. Igår blev det som sagt plugg på balkongen, vilket resulterad i väldigt röda kinder. Sen var sis och jag ute och gick en sväng i skogen här ovanför. Då såg vi att trädknopparna hade börjar slå ut - snart smäller det ...

Till något annat onödigt vetande. Jag har just ätit en lila frulle. Mmm. Havrefras och mjölk, med massor av björnbär och blåbär. Nu var dock bären från affären, men tänk sen när man kan plocka direkt från busken. Smaskens. Åh, sommar sommar sommar.


En helvild krabat


Jag har en helvild krabat i magen. Vi åt precis kvällsmat och nu lever han (jag tror ju att det är en liten pojk) rövare. Kan det vara en framtida fotbollsspelare månne !? I så fall vet jag att hans farfar kommer att bli mer än lycklig.


Helgen


Morrn. Jag får ju börja med att säga att gårdagens könultraljud visade att det är en liten pojk i sis mage. Han är så söt och väldigt lik pappa, inte hans egen pappa utan min och mias. I vilket fall, så är han helt perfekt. Jag längtar så till vi ska dit, men det är ju bara en vecka kvar så jag överlever nog - det är nog en liten pojk i min mage också. Vi får se, vi får se.

Efter ultraljudet bar det av mot mässan. Ojj, så mycket magar på en och samma plats. Vi gick runt och kollade på allt möjligt, men framförallt på babyskydd. Det är mycket som ska kollas upp och fixas innan den lille ploppar ut, men så är det, hjärtat vårt ska ha det bästa. Sen köpte vi Weledas förberedelseolja och det är många som pratar gott om den, så jag kan ju hoppas att den fungerar på mig också.

Idag ser det ut att bli finfint väder, så det blir plugg på balkongen i våra nya sköna utestolar.

Häpp


Totoluten


Denna dagen vill jag ska tillhöra Tobias och mig, men vi får vänta en vecka till, för denna dag är Mia och Jens dag. Om drygt tre timmar får de reda på om totoluten i magen är en pojk eller flicka. De har valt att göra ett sådant där ultraljud i 3D/4D och självklart ska jag vara med och kolla. Spännande. Jag tror det blir en pojk, men sis är säker på att det blir en flicka - vi får se, vi får se.

Mia och jag fungerar på det sättet att vi är lika oroliga för varandras bebisar, som vi är över våra egna - "ja, men min lilla känner ju jag hela tiden och då behöver jag inte oroa mig, men hur ska jag veta att din lilla mår bra när jag inget känner !?". Inte lätt att vara syskon ibland.


Så, vi fyra ska alltså upp till Göteborg idag, dels för att göra ett könsultraljud (sis), men också för att besöka baby- och barnmässan. Nu ska jag ta och väcka herrn.

Ha en fin söndag allihopa. 
  

Loppisfynd




... för ynka 35 rixdaler.


Loppisrunda


Åh, här vaknar man upp på en lördag, en lördag där det ser ut att bli ett sådant där kalasväder. Ingen annat än underbart. Ärtan levde rövare tidigt imorse, jag antog att han/hon tyckte att det var dax att gå upp ur sängen - tji fick jag för sparkarna känner jag fortfarande av. Myspys.

Igår fick jag ett himla sug efter Swippers saftis, men vi lyckades inte hitta det på ICA. Någon som vet var man kan få tag på det !? Jag måste måste måste ha ...

Vad händer idag tro !? Jo, först blir det loppisrunda - armbågarna är redo för att knö sig fram och tillbaka i kön. Jag ska lära våra barn detta tidigt, alltså vilka som man behöver knö på lite extra och vilka man bör släppa förbi. En viktig lärdom om man ska hänga med mamma på loppisrunda, ska ni veta. Sen ska vi ta i tu med balkongmöblemanget och allt som kommer därtill. Vi får väl se vad vi kommer hem med. Fix och trix, min favoritsysselsättning.

Nu blir det en dusch och sen bär det av.

Häpp


Vecka tjugotvå


Du är på dag 147 av 280 (52,9%).

Du är i vecka 22.
Du har gått 21 fulla veckor och 0 fulla dagar (v21+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).

Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 133 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamm: De flesta gravida kvinnor har också "vuxit in i graviditeten" - släppt oron och anpassat sin vardag efter graviditeten. I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Bebis: I vecka 22 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 510g.Runt denna tidpunkt börjar bebisen ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Fett inlagras under huden. Hudens talgkörtlar fortsätter att producera fett, som tillsammans med avstötta celler och hår blir vernix caseosa (fosterfett) som täcker huden. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Hur jag mår: Jag mår kalas - jag känner ju vår lilla bebis röra på sig hela tiden. Helt underbart. Fogarna spökar dock, men än så länge är det lugnt.


Könsultraljud


God morgon. Imorse ville jag sova längre än till tjugo över sex, men det var visst en liten Charlie som hellre ville leka bakom persiennen. Det lät och jag var rädd att hon skulle putta ner blommorna, så ja, här sitter jag nu med trötta ögon. Kan ni ana vem som ligger bredvid mig i soffan och sover som en stock !? Precis, den där överenergiska katten Charlie.

Det var som sagt kalas igår, jättetrevligt. Massa gottgott. Ikväll blir det något liknande, men då är det inget födelsedagskalas utan ett försenat bröllopsfirande. Det blir alltså middag med tjejerna på jobbet och det brukar alltid sluta i fniss och trams. Alltid roligt.

Jag kollade runt lite på nätet igår och såg då att Emmakliniken (Göteborg) gör könultraljud från och med vecka 18, så vi bokade en tid där och avbokade då vår tid på MamaMia. Det lät mer lockade att gå till den förstnämnda. En grej som lockade var det att om ärtan ligger vänd, så att de inte ser något, så får man en ny tid kostnadsfritt. Kalas ju.

Så, den 19 april klockan 12.30 (om ynka elva dagar) får vi reda på om vår lilla bebis har en snopp eller ej. Spännande.

Häpp.


Glajjor


I och med att jag har suttit och pluggat, pluggat och pluggat, så har det inte blivit något bloggande idag. Jag tror att det, mer eller mindre, är såhär det kommer se ut till slutet av maj. Phu, men det är ju faktiskt inte så lång tid kvar - cirkus fyrtiofem dagar bara. Nu är det 135 dagar kvar till ärtan kommer ut (plus-minus). Längtar som en tok. Han/hon har levt loppan därinne hela dagen och varje spark får mig att le sådär löjligt mycket. Mammas lilla älskling, indeed.

Idag är det sol därute, men ändå har jag inte lyckats slita min från böckerna. Får se om herrn vill ta en promenix när han kommer hem. Ikväll blir det kalas i Falkenberg. Det är Ingelas (Tobias mamma) dag idag, så ett stort och högt hurra för henne. HURRA.

Så, till något helt annat. Jag har letat efter ett par glajjor i någon slags brun nyans, men utan lycka. Antingen är det fel modell, eller så är det fel färg, eller så ... Ja, man kan hålla på så i en evighet. Jag tror dock att jag har hittat ett par nu. De är från Lindex och kostar drygt 80 pix, som hittat. Nu är det ju inte så att jag kommer att hiva mina Ray Ban, utan jag tänkte att det kanske kan vara kul att variera sig någon gång då och då. Dessa är ju faktiskt snarlika mina egna, men lite lite större. Vad tycks?



En rejäl spark


Mitt stackars lilla huvud. Huvudvärken gör sig fortfarande påmind och febern är tillbaka. Aja, så är det, det är bara till att ta det lugnt och kurera sig. Trist.

Påskhelgen har varit jättefin. Kalas, konsert, middag. Ja, i lördags var vi hos Mackan och Emma och vi hade bestämt att vi skulle inviga grillen (trots dåligt väder). Så gott, så gott. Varje tugga smakade sommar. Mmm. Senare på kvällen spelade vi Pictionary. Det var vi mot dem, det var dock vi som snubblade på mållinjen. Jäklar, vad man tjaffsar under spelets gång - en prövning helt enkel (vi är fortfarande kära, så ni vet).

Igårkväll levde ärtan rövare och han/hon fick in en rejäl spark, då Tobias hand låg på min mage. Han såg helt paff ut, det var första gången han har känt något från den lille. Mysigt värre.   

Idag blir det plugg, som vanligt. Inget påsklov för min del.

Häpp.


Jeansimitation


Igår gick vi en sväng nere på stan och jäklar vad det är skönt när solen är framme. Mm. Den första mjukglassen fick det bli också, självklart med saltlakritsflakes på. Smaskens. Det blev även en titt på babykläder och vi hittade ett par mjukistights i jeansimitation (Lindex) - riktigt kaxiga. Sen blev det även tre par sockar (HM). Ett slappt ljusgrått linne fick följa med hem också, fast det var ju ett köp till mig.  




Jordgubbar med mjölk och socker


Morrn. Jäklar vad jag sover dåligt nuförtiden. Fogarna ömmar, sendrag, varm, kall. Ja, listan kan göras lång. Sen kan jag sova som en stock ibland, som i natt till exempel. Tobias väckte mig när vårt billarm gick igång. Jag vaknade sådär hastigt och sprang upp ur sängen, mitt hjärta slog så snabbt och hårt - jag var alltå beredd på att jaga tjuvar på parkeringen. 

Larmet hade antagligen gått igång av sig själv, men Tobias sa att han tyckte det var lite skumt iom att det hade gått igång tio minuter tidigare ockå - ehm, va !? Ja, första gången tjutandet gick av stapeln sov jag verkligen som den stocken jag nämnde, för vår parkering ligger precis vid sovrumsfönstret. Aja, det är ju bra att jag kan få djupsömn lite då och då i alla fall. 

Tidigare under denna graviditeten har jag väckt Tobias på natten, enbart för att säga; "du, jag är så otroligt sugen på jordgubbar med mjölk och socker". Konstigt nog somnade han om ganska snabbt. Dålig stil. När vi var och handlade igår, så såg jag äntligen de eftertraktade jordgubbarna - en stor ask hamnade i vagnen.  

Söndagsfrukost.


Från mig själv till mig själv


Det här ligger i mitt påskägg. 
Ett par nya Converse (detta året kör jag på de låga) och två nya färgglada (tror det eller ej) kuddfodral.
 






En lyckad kväll


Godmorgon och glad påsk, allihopa. Idag sitter jag här med halsont och en ömmande nacke, men det spelar ingen roll för vi hade så kul igår. Hoffmaestro, vilket jäkla live-band. Galet. De kunde dock dragit ner lite på mellansnacket, men annars var kvällen perfekt. I sommar smäller det igen, fast då i Falkenberg (tror det eller ej).





Jag fick med både Tobias och Emma på bild, men Mackan syns inte till på ett enda. Hmm. Toaletten eller baren - jag tror på det sistnämnda. Det ser ut som födelsedagsbarnet har kul i alla fall och det kan jag intyga er om att han hade. Vi hittade ett litet bord längst bak som fick bli vårat häng. Trist nog öppnade de en dörr precis bakom oss och det drog kalluft hela kvällen, därav mina krämpor idag. Tobias slänge dock på mig sin skjorta, så det blev ju lite varmare. Ja, han behövde den ju inte - han dansade sig varm, kan jag lova.

Ärtan dansade till musiken också, han brås såklart på sin far. Ett tag var jag dock lite orolig, då de höga tonerna skar i magen på mig, men det gick ju bra ändå. När vi körde hem kände jag den ena sparken efter den andra, så vi får nog inse fakta - älsklingen diggar Hoffmaestro lika mycket som vi. Mission completed.

En lyckad kväll, indeed.


Hoffmaestro & chraa


Jag må han leva, jag må han leva ...

Idag fyller herrn i huset år, så idag är det hans dag. Ärtan och jag bjöd på frukost på sängen och självklart fick han paket också. I paketet låg det biljetter till den stora överraskningen -
Hoffmaestro & Chraa. Det blir Tobias, Mackan, Emma och jag. Så, ikväll bär det av mot Göteborg. Först vankas det middag på något mysigt ställe (Tobias dag = han bestämmer) och sedan blir det konsert. Vi är laddade, alla fem. 




Chraa!


Vecka tjugoett


Du är på dag 140 av 280. (50,0%).
Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar (v20+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 140 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamma: Nu har du passerat mitten av graviditeten och livmodern växer till några tvärfingrar över naveln. Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat.

Bebis: I vecka 21 är kroppslängden omkring 20 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 420 g. Bebisen kan suga på tummen eller fingrarna, kan knäppa händerna och kan skaka hand med sig själv. Nu överförs antikroppar från mammans blod till bebisen. Han/hon har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Nu har hjärnan i stort sett fått alla sina nervceller.

Hur jag mår: Halva tiden har gått, det går fort nu - snart är det faktiskt augusti. Härligt. Något som är mindre härligt det är foglossning. Jag känner av det mer och mer och det gör så fruktansvärt ont, det går inte att förklara. En skärande känsla. Phu, jag hoppas att det inte blir värre. Huvudvärk har jag också, men vem vet, det kanske är mitt höga järnvärde som har sjunkit - ska ringa barnmorskan nästa vecka. Annars mår jag kalas.


Ynklig


Det känns som en lastbil har kört över mitt huvudet, det dunkar och värker. Dessutom har jag feber - man blir automatiskt ynkligare när man har tagit tempen och har ett högre gradantal än vad man nomalt sett har. Jag skulle ju iväg till Katrineberg idag, men istället ligger jag under täcket i soffan och vilar. Jag kan ju inte vara sjuk i morgon, icke. Nej, nu får jag sova bort allt som har med sjukdomar att göra - kurera mig helt enkelt.


RSS 2.0