"mamma behöver faktiskt sova"


Det är ju alltid så mysigt när helgen kommer, då man vet att familjen har all tid i världen för varandra, men det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Under hela förra veckan kände jag mig helkonstig i kroppen, men jag struntade väl mest i de där känslorna och bara fortsatte som vanligt. Tji fick jag, då jag natten till i lördags vaknade av att jag var tvungen att springa och spy. Jag mådde inte särskilt illa, det var mer kroppen som sa till mig att något var fel. Jag somnade därefter om och vaknade sedan tidigt på morgonen och kände mig något så fruktansvärt trött (obeskrivligt trött), jag kände mig verkligen helt jäkla matt i kroppen - både i själ och leder. Jag orkade inte hålla upp mig egen kropp, vilket kändes otroligt obehagligt. En dusch brukar ju alltid göra så att man känner sig en aningens piggare, men för mig blev det istället tvärtom, jag orkade nämligen inte ens stänga av vatten och blev istället sittandes där på kaklet. Fy. Till slut sa Tobias åt mig att gå och lägga mig, vilket antagligen var det bästa jag kunde göra, då jag sov från tidig förmiddag fram till sen eftermiddag och trots den långa sovtiden vaknade jag lika trött. Jag känner mig fortfarande helt matt i kroppen och jag blir yr så fort jag ställer mig upp, så det kommer nog ta ett par dagar innan jag hinner ifatt min egen kropp. Jag inser nu hur viktigt det faktiskt är med en jämn och god sömn, men vad ska man göra när man har en liten som inte förstår detta !? 

En utmattad mamma? Jo, tack. Hädanefter ska jag verkligen försöka fånga alla tillfällen, då jag faktiskt kan lägga mig ner och blunda för en stund. Grejen är dock att jag känner mig själv ...

Phu.


Chicken race


Det slog mig idag, då vi var nere på stan, att detta är staden där man väjer för fiskmåsar och detta utan att blicka. Det är liksom ett inlärt beteende, eftersom Varbergs fiskmåsar använder sig utav någon form av chicken race, då man möter dem. Självklart finns det undantag även här, eftersom Sigrid skriker på alla fiskmåsar som kommer för nära, så jag antar att det i detta fall mer är måsen som väjer för henne - det skulle i alla fall jag ha gjort ...


Aja, detta var dagens observation.

Häpp


Jäkla "framochtillbaka"-väder


... åh hej, vad dagarna går, galet. Igår kändes det faktiskt som riktig vår i luften (9°), men vad fick man skåda när man vaknade imorse !? Jo, ett snölandskap. Nej, nu får det räcka med det här "framochtillbaka"-vädret. Jag röstar istället för frisk luft och sol.

Som jag skrev ovan, tiden bara går och går - skriveriet blir lidande, men så är det och så får det bli. Vi har i alla fall hunnit med lite av varje de senaste dagarna. Ni kommer kanske ihåg att jag skrev något om en framtida flytt och ja, nu är kontraktet skrivet och det känns så himla bra. Tro det eller ej, men jag ska faktiskt bli falkenbergare (dock ej helt och hållet, bara på ytan ...). Vi har äntligen fått en större lägenhet, en otroligt fin sådan och den ligger i ett äldre hus i den mysigaste delen utav staden. Vi har fått nedervåningen, en fyra på 100kvm och vi är mer än nöjda. Så, det blir inflyttning för oss den 1/6 - längtar.

Bildspel


Elsingen myser i solen med kusinen.


Leo och jag.


Lunch på altanen (här spar vi inte på såsen, minsann). Ni ser även slarvan i bakgrunden, den där lurviga saken alltså.


Ännu en lunch i solen.


Ärtan äter majskrok.


Elsing och mamsen på Vallarna.


... där fanns det gigantiska griser att spana in.


Sötmusen.

Lite mys med pappen.

Nu ska jag slänga ner Elsa i ett välbehövligt bad och därefter blir det nog en promenix i snön, fy.

See you.

Ciao


Lekdag


Idag blev det mys hemma hos oss, då Mia och Leo kom och hälsade på.

Det blev en massa lek.


Elsa är lite avis på Leo, som redan kryper, så hon skulle minsann visa vad hon lärt sig.


Sötmus.

 

Sötmus.

 

Mia gör 'kroken' på mitt barn !?


Matdax för Leo.

Idag ska far min hjälpa mig att hämta upp kökssoffan på loppisen. Han var för övrigt och hälsade på oss igår, så Elsa fick sig lite morfarmys.Elsa och morfar.

Nu ska Elsa och jag ta och slänga i en tvätt, det blir ju en del smutskläder, minsann.

Häpp


Söndagsplugg och en sötmus


Jag sitter just nu med mitt projektarbete, vilket inte är det lättaste att skriva på, då det knappt finns någon litteratur att hämta fakta ifrån. Jag skriver om ergonomin i skolan och man (jag) tycker att det borde finnas mer forskningsmaterial och dylikt inom detta ämne, då det handlar om barn - en fråga att ta upp i arbetet kanske? Ja, verkligen.

Tobias och Elsa sitter och leker på gol ... Nej, det gjorde de inte alls, för nu kom lillan inåkandes (gåstolen) här i köket, med ett stort leende på läpparna. Mammas lilla sötmus.
Nej, nu får jag minsann fortsätta att plugga, så vi får höras senare igen.

Häpp


Materiell kärlek


... att man kan känna en sådan lycka för något materiellt.

Dagens loppisrunda resulterade i denna otroligt charmiga pjäs. Observera nu att bilden inte är tagen hemma hos oss och detta kan ni se på möblerna runtomkring - furu kommer aldrig existera hemma i vårt hem.En väldigt gammal, smutsig och sliten kökssoffa, men med lite spik, fix och trix, så (den rosa färgen ska vi dock ha kvar). Åh, den är galet fin. 150 kr fick vi betala för den, inte fy skam det inte.

Nu ska vi fira lördag.

Ciao


Flickebarnet äter fisk


Idag fick Elsa smaka fisk för första gången; potatis, torsk och morötter. Hon brukar vara hyfsat skeptisk till nya smaker, men oj, vad hon åt. Den där fisklukten sitter dock kvar, trots att jag skrubbade munnen och hennes små händer ganska rejält. Aja, det spelar ingen roll, då flickebarnet tydligen tycker om fisk - det vankas en smart liten tjej, om det fortsätter slinka ner fisk på det här sättet ... Vi avslutade dagens måltid med fruktpuré. Smask.

Nu blir det kvällsmys för vår del - potatisgratäng och en köttabit.
Trevlig fredag.

Ciao
 


Vi är tillbaka


... och detta för att stanna.

Elsa och jag har haft fullt upp de senaste, hmm, månaderna och därför har vi inte haft tid till att skriveria här på bloggen. Jag kan dock erkänna att jag har varit sugen ett par gånger, men det är ju inte så värst kul att göra något halvdant.

Så, vad händer hos oss nuförtiden !? Jo, Elsa har hunnit fylla ett halvår och med det sagt - stora damen. Ärtan har även börjat på babymassage, vilket kanske inte riktigt är hennes grej, då hon är en aningens kittlig. De andra vaccinationssprutorna har vi också klarat av, dock med en hemsk feber till följd. Vår lilla familj har även legat hemma i vinterkräksjukan (alla tre på en och samma gång) och det var inte det minsta givande, det kan jag mer än lova, men det som inte dödar ... Ja, vad har mer hänt !? Vi har självklart hunnit med en massa spexiga grejer också, Elsa har t.ex. börjat träna krypställning, vilket hon tycker är väldigt festligt. Hon äter en massa mat också, spaghetti&köttfärssås är just nu favoriten och mangopuré till efterrätt, slår aldrig fel. Ja, där har ni lite av mycket, som vi har hittat på.

Vi har även en flytt inplanerad framöver och det ska bli så otroligt härligt, Elsa kommer äntligen få ett eget rum (läs: hennes mamma kommer äntligen få inreda ett barnrum). Mer om detta senare, då allt inte är helt spikat.

Nu har jag en gnällig liten tjej här bredvid, som vill ha sin mammas uppmärksamhet och det ska hon självklart få. Ett par bilder ska ni i alla fall få på Elsingen, hon har ju ändrat sig lite sedan senaste bilden.

Elsa och Leo i Leos fina nytapetserade rum (ja, de står i en soptunna ...).

Vi hörs snart igen.

Häpp


RSS 2.0