Jag ska ju bli mamma


Mardrömmar i all ära, men nu ska vi prata nattens drömmar. Herregud. Jag vaknade kallsvettig och trodde att jag hade förgiftat mitt barn. Jag drömde att jag skulle amma lillan och plötsligt upptäckte jag att mina bröst inte producerade mjölk, utan istället äppelcidervinäger. Tror ni att jag slutade amma när jag insett detta !? Nej, tvärtom. Jag tänkte att jag kunde fortsätta i och med att lillan inte gjorde motstånd, hon åt ju ... 

Nu sitter jag här i vaket tillstånd och har fortfarande känslan av obehag. Hemskt. Jag tror att jag börjar känna lite nervositet inför allt ansvar, som faktiskt börjar närma sig med stormsteg. Jag ska bli mamma. 
  


Altanmys i solen


Det blev en lugn och fin lördag i solen för min del. Jag tog en sväng för att besöka sis och där blev det dagsgrillning och mys på altanen. Inte helt fel, må jag säga. Slarvan (den vita hårbollen) älskar att äta jord och självklart visade hon upp sitt tryne efteråt. Snuskfia. Sen var jag tvungen att ta lite kort på sis, då hon ännu inte har några bilder på magen. Done - lillasyster fixar.


Mia och Alva

Idag är det mors dag och antagligen blir det väl något slags firande med släkten, vi får väl se hur det blir. 

Ha en fin söndag.

Ciao
 


Konstant oro


Jag är ledsen att jag har varit dålig på uppdatering här på bloggen, det ska bli ändring på det nu. Det var nämligen så att jag i torsdags fick en ljusrosa/röd flytning och blev självklart orolig (ni vet nog hur det är). Innerst inne vet jag ju att man har sköra slemhinnor under graviditeten, men den färgen får en alltid att sluta andas för en kort stund. Så, jag har känt mig lite nere de senaste dagarna, men efter att ha pratat med vår barnmorska känner jag mig lite lugnare. Dessutom känner jag ju lillan hela tiden, men trots det kan jag inte sluta oro mig helt. 

Lördagmorgon och vad får man skåda när man går upp !? Jo, en massa gråa och tunga moln. Fy tusan. Jag som nu är redo för sommar, bad och sol. Förhoppningsvis kommer värmen i veckan, för på torsdag fyller jag år och då jäklar ska det vara fint väder.

Vad denna dagen har att erbjuda har jag ännu ingen aning om, vi får väl se. Min käre vän Madelene ska ha modevisning i Göteborg och det var tänkt att jag skulle sitta på första parkett med vännerna, men iom min foglossning vet jag inte om jag vågar åka upp. Ett stort lycka till får du i alla fall, vännen.

Nu ska jag ta och dricka en kopp kaffe och nalla en yoghurtgodis från godisgömman. Klockan må vara kvart över åtta, men det är faktiskt lördag ...

Häpp


Vecka tjugonio


Du är på dag 196 av 280. (70,4%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 84 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Nu kan du känna toppen på din livmoder cirka tio centimeter ovanför naveln och ditt barn fyller upp all plats i magen. Många gravida samlar mycket vatten i kroppen, särskilt händer, fötter och underben kan svullna.

Bebisen: I vecka 29 är medelkroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och bebisen medelvikt är 1400 gram. Huvudets omkrets är 27 cm. Nu är ögonen åter öppna och hinnan över linsen är borta. Om lillan skulle födas nu kan ögonen skilja mellan ljus och mörker. Ögonen får färg vid den här tiden, men vilken färg hon slutligen får vet man inte förrän några månader efter födelsen. Ögonlocken är nu öppna då bebisen är vaken och slutna då hon sover. 

Hur jag mår: Jag mår bra, men som jag sagt innan känner jag av en hel del foglossning och sammandragningar. Jag har fått tillbaka suget efter ost, men jag tror inte att det beror på någon kalciumbrist - jag äter både filmjölk och dricker mjölk dagligen. Klåda och irritation i underlivet är vardag för mig i denna graviditeten, vilket är väldigt frustrerande, men jag antar att det är ganska vanligt. Lillan rör sig hela tiden och som jag sagt tidigare, varje rörelse ger mig lycka.


Indianmockasiner


Vad får man se när man bläddrar i senaste numret av MAMA !?
Jo, att Linda Bengtzings lilla dotter har på sig skinntofflor från Ateljé Eliza
Jag tror till och med att det är sis min som har sytt dem ...
Riktigt skoj att se.
   




Hyveln i högsta hugg


Jag har sovit så otroligt dåligt inatt och jag vet inte riktigt vad det beror på. Att jag inte hittar någon bekväm sovställning nuförtiden kan ju vara ett alternativ, ett annat kan vara det faktum att lillan slår kullerbyttor stup i ett. Det märks att hon börjar bli stor nu, då hennes rörelser syns ännu mer (och då har det ändå setts väldigt tydligt tidigare). Mammas lilla älskling, som jag längtar efter dig.

Så, till något annat. Ni som har läst min blogg ända från början, vet att jag tidigare haft ett otroligt sug efter ost. I vilket fall, detta var under den långa perioden då jag mådde sådär fruktansvärt illa. Det var framförallt skrattande kon och babybel som gällde. Jag kunde äta hur mycket som helst. Mm. Jag tror att detta suget har kommit tillbaka, för igårkväll fixade jag min egen förrätt innan middagen. Jag satt i soffan med en hushållsost framför mig och hyveln i högsta hugg. Skiva efter skiva efter skiva ...

Ciao


Lycka


Det har varit en lugn dag idag, då jag känt av en massa sammandragningar. Aouch, det är ju inte helt bekvämt. Så, jag har bakat ännu mer muffins (äpple och kanel), legat i soffan, kollat på tv, löst lite korsord ... 

Dagen blev genast mycket bättre, då Tobias kom hem. Vad tror ni att han hade med sig !? Jo, en stor bukett blommor. Den är så fin, så fin. Jag älskar sig, hjärtat. 



Blåbärsmuffins


Så, vad gör man när man känner sig en aningens uttråkad !? Jo, man bakar såklart. Idag fick det bli blåbärsmuffins, som förövrigt blev ovanligt låga ... Hmm, jag får köra på ett annat recept nästa gång, helt enkelt.   


Balkongsfix


Idag har jag fixat och trixat på balkongen, planterat och grejat. Jag älskar att skita ner mig när det kommer till trädgårdsfix och dylikt, så nu sitter jag här med jord under naglarna - exakt så som det ska vara.

Vårt älskade järnbord har fått flytta ut från vardagsrummet, detta för att agera balkongsbord istället. Detsamma gäller för den vitmålade sockerlådan, som vi tidigare har använt som väsk- och halsduksgömma i hallen. Det enda som saknas här ute nu är en väggblomma, någon form av hängväxt. Ja, vi får väl se vad det blir ...

Lavendel är en av de finaste växter jag vet, så i år slog jag till och köpte mig en. Mmm.




Magbild


Lillan växer och mår bra därinne.


Amningskudde


Jag har länge klurat på om vi ska inhandla en amningskudde eller ej, men det får det absolut bli. Vissa säger att det inte alls är nödvändigt, andra säger det motsatta. Ja, men om man tänker på hur skönt det måste vara för både rygg och armar, speciellt innan man kommer in i den där amningsrythmen, så känns valet ganska givet. Då är frågan vilken, av alla hundra, ska man då välja !? En kudde formad som en halvcirkel, en kudde som går runt hela kroppen !? Jag har valt det sistnämnda, då det känns mest ergonomiskt. Så, denna blir det;


Picknick


Söndagen i bilder. Vi tog en sväng ut till Getön, för att jag skulle få min sista skoluppgift klar. Vattenanalyser. Det blev även kaffe och kakor på en filt i solen och vad vore en picknick utan olyckor !? Precis, så jag tänkte att jag kunde stå för det denna gången och spillde ut allt kaffe på den ljusa filten ...



Häpp


Söndag


God morgon. Det ser ut att bli en kalasdag idag också. Härligt. Det blir dock mindre kul med allt regn, som sägs komma i veckan, men så är det.

Hela lördagen spenderades självklart i solen och den avslutades med middag på balkongen. Underbart mysigt. Blir det lika fint väder ikväll, så blir det kvällsmat nere på stranden. Tänk, snart är den riktiga sommaren här ...  

Förresten, Charlie har kommit på att det kan vara väldigt mysigt att ligga på min kula och ja, det ser faktiskt ganska bekvämt ut.




Ha en kalasfin söndag, för det ska vi.

Häpp


...


... här har vi en "man tager var man har i skafferiet"-frulle. Ja, vi har inte varit och storhandlat, så nu är det nästintill tomt i kyl, frys och skafferi. Idag består frukosten av hamburgebröd, havregryn och torkade aprikoser. Mm.




Mackor


Nu sitter jag här i soffan och äter lite godis, men jag ska snart byta ut påsen mot en isglass. Mmm. Tobias är iväg och käkar med jobbet nere på Solviken, så idag fick jag bestämma kvällsmat alldeles själv. Då kanske ni undrar vad det blev !? Jo, det ska jag tala om, det blev mackor. Jag älskar mackor. Mackor med ost och tomat. Mackor med bara ost. Mackor med skinka och tomat. Mackor med rödbetssallad och köttbullar. Mackor med ... Ja, ni fattar nog konceptet. Herrn min tycker dock inte att detta är någon vidare middag, så jag passar självklart på när han inte är hemma. Smaskens, säger jag.

Nu ska jag hänga upp tvätt, vilket är ett mindre trevligt fredagsnöje. 

Ciao


Vecka tjugoåtta


Du är på dag 189 av 280. (67,9%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 91 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Tre fjärdedelar av graviditeten har passerat. Du kan känna hur livmodern trycker upp mot revbenen, så att de nedersta revbenen spänns ut, det kan då bli svårare för dig att ta ett djupt andetag.

Bebisen: I vecka 28 är medelkroppslängden 38 cm från hjässa till häl och bebisens medelvikt är 1200 gr. Huvudets omkrets är 27 cm. En del barn lägger sig tillrätta redan nu, med huvudet nedåt. Även om det börjar bli trångt kan bebisen slå kullerbyttor i livmodern.

Hur jag mår: Jag har ont, ont ont och ont. Jag får till och med ont av att köra bil nu, svårt att hålla ryggen i ett bra läge. Jag kan inte sitta för länge och jag kan inte stå för länge, MEN annars mår jag toppen ... Nu är det bara 13 veckor kvar och jag längtar något så fruktansvärt efter den lilla damen, som för övrigt slår kullerbyttor stup i kvarten. Mysigt.   


Ett jäkla tryck


Varje dag får man uppleva något nytt, då man är gravid. Positiva som negativa saker. Allt är väl egentligen positivt, men det upplevs faktiskt inte alltid så när man är mitt uppe i det.

Just nu känns det som hela min mage är full av luft, det spänner och drar, det gör alltså riktigt ont. Det är som om jag hela tiden känner en slags mättnadskänsla, dock en obehagligt sådan. Jag har till och med svårt för att ta ett djupt andetag. Det här konstanta trycket gör så att jag känner av mer ryggvärk, än vad jag tidigare har gjort. Inte kul. Antagligen beror allt detta på att livmodern trycks upp mot revbenen hela tiden.

Idag vankas det i alla fall skola, vilket jag inte alls är sugen på - hårda stolar är ingen höjdare just nu. Aja, nu har jag klagat färdigt för idag, tror jag ...

Häpp


Väder


Åh, jag som vaknade av att solen sken imorse och jag hoppades ju på att det skulle bli en sådan där kalasdag. Jag hade ju tänkt att jag skulle slå två flugor i en smäll senare idag, plugga och sola på balkongen. Jag kollade dock in vädret för en stund sedan och det känns ju inte så lockande precis.



 Om det nu ska vara 20+, så kan la solen ta och visa sig lite också. Ohyfsat. Aja, man kan ju hoppas på det bästa i alla fall. Jag hittade den här mysiga pyjamasen på Lindex, riktigt fin, men lillan har ju redan så många pyjamasar, så ...


Pyssel


Igår tog mams, Mia och jag en tur till Ullared. Vi skulle egentligen bara in på Panduro (outlet), men i och med att det knappt var något folk däruppe, så smet vi in en sväng på Gekås också. Tro det eller ej, jag kom billigt undan - tre klänningar, tandkräm, hårvax, muffinsformar och trosor. 

På panduro blev det en hel del designark i dova färger, lite klistermärken och en mönstersax. Jag ska börja fixa med lillans fotoalbum och det innebär massa roligt pyssel. Scrapbooking. Jag hade tänkt att jag skulle inhandla ett set bokstavsstämplar också, men de hade inte alla bokstäver på lager så jag får la leta vidare. 



Idag blir det plugg, plugg och plugg. 

Ciao


Douglas


Vad skulle vi göra om vi inte hade en liten Douglas, som kan prova alla nya saker innan lillan kommer ut.

Ja, men det här ser la väldigt bekvämt ut !?




Sött


I slutet av förra veckan fick vi hem Majas ABC-plansch, som vi beställde för ett tag sedan. När jag packade upp kartongen såg jag ett fint inslaget paket. Det var silkespapper och ett grönt fint sammetssnöre. I snöret satt en liten etikett med ett meddelande, från tjejen som har hemsidan. Tänk att en liten personlig text, från en helt främmande människa, kan få en att le så stort.

Jag hade ju tänkt ha en vit gammal ram runt om planschen, men istället plockade jag fram mina målargrejer och målade fyra träklädnypor i dova färger. Det blev även lite söta prickar på dem och voila - det blev kalas.




Lördagsrecension


Min lördag var perfekt. En långfika på Mingan med Sigrid kan inte slå fel, tack för igår, gums. Sen gick jag till mams för att färga, blåsa och platta hennes hår. Hör och häpna, sen invigde jag min cykel och ja, det gick väl sisådär. Själva cyklingen gick bra, det gjorde bara lite ont, men när jag var hemma igen - aousch.

Igår gjorde jag det jag länge klurat på, jag köpte mig en korsordstidning. Det har blivit en vana att ligga och lösa korsord i sängen på kvällen, så ja, då är ju en sådan tidning en riktigt bra grej. Aja. Sen fick vi besök här på kvällen och då vankades det käk och kortspel. Emma och jag vann över Tobias och Mackan (igen) - det var dock väldigt svårt för dem att ta detta faktum. HA. Det bör även nämnas att vi vann trots fusk, från deras sida.

Idag blir det nog väldigt lugnt härhemma. Vi får se, det kanske dyker upp något spex.

Häpp.


Lördagsfix


Igår var vi på IKEA och oj, vad mycket folk det var däruppe. I och med att vi kom dit vid lunchtid, så tog vi varsin köttebulletallrik. En sak bör nämnas och det är att man inte ska åka dit föt att äta, om man inte kan stänga ute ljud till viss mån. Det blev i alla fall en god, dock ej så lugn, måltid.

Vi hittade nästan allt som vi var ute efter, men någon golvlampa fanns där ej (ingen som föll oss i smaken i alla fall). Jag tror att jag får ha det i sikte när jag är ute på loppisrundan istället. På med lite vit färg och en ny skärm - som ny.

Sen blev det självklart en sväng till Lindex också och lillan fick sig lite nya plagg (redan så bortskämd). Det blev en tröja (den jag visade igår), ett par tights (röda med vita prickar) och en romper (den prickiga med rosa sömmar). Jag hoppas att hon är nöjd, för det är hennes mamma.

Innan vi åkte upp till Göteborg tog vi svängen om Babyhuset här i stan, detta för att köpa babyskyddet vi kollat på ett tag. Det blev en Babysafe med isofix, vilket är jäkligt smidigt. 


Idag ska jag på dejt med Sigrid. Vem vet, det kanske blir en långfika på Mingan - inte helt otippat. Det ska bli riktigt mysigt. 

 Ciao


...


... sen har jag glömt lägga in bilder på förra veckans loppisfynd.




Durkslag i emalj



Uppläggningsfat i emalj


Loppisfynd


Igår tog vi en sväng till Falkenberg och medans grabbarna (och Amanda) lekte där hemma besökte Ida, Ingela och jag en loppis.

Gårdagens fynd:



En kanna (Guldkroken)



Mjölkspann



Cykelkorg


Smaskens


Vi hade en supermysig kväll igår och som gårdagens kock kan jag bara säga att maten blev väldigt lyckad. Tobias sa faktiskt att jag fick 10 p av 10 möjliga (halv åtta oss mig).



Sparrissoppa med baconinlindad halloumi



Kantarell - och fläskfilégryta med råris



Passionsfruktpanacotta


Vecka tjugosju


Du är på dag 182 av 280. (65,4%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar (v26+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 98 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Du kan nu börja känna av halsbränna eller tryck mot lungorna, vilket är vanligt vid den här tiden. Blodcirkulationen ökar kraftigt i kroppens alla organ, också i huden, mest påtaglig är ökningen i underarmar, händer och fötter. Genomblödningen i händerna ökar med cirka 5 gånger jämfört med kvinnor som inte är gravida. En gravid kvinna känner sig ofta allmänt varm, men speciellt känns händerna varma och fuktiga - ibland också fötterna.

Bebisen: I vecka 27 är medelkroppslängden 36 cm från hjässa till häl och bebisens medelvikt är 1000 gr. Huvudets omkrets är 26 cm. Lillan kan nu öppna sina ögon och hon börjar bli känslig för ljus. När bebisar utsätts för ljusstimuli ökar deras hjärtfrekvens och detta är ett tecken på stress.

Hur jag mår: Kort och gott, jag mår bara bra.


Jag måste


... besöka Lindex igen.



99 dagar kvar till bf


Vilket väder, regn och blåst. Ska det här föreställa maj, snart mitten av maj till och med !? Usch, vi får hoppas att det jämnar ut sig, att vi får en kalassommar (dock ej för varmt, vi är ju några stycken som är på smällen ...).

Vi kom hem sent igårkväll. Tobias hjälper sis och Jens att fixa vardagsrummet spackla, slipa, sätta väv och det tar ju sin lilla tid. Fint blir det i alla fall, han är duktig den där Tobban - bra val av mig. Tss. Det som är bra med renovering och dylikt, det är det att man då får äta skräpmat utan dåligt samvete. Till och med jag som bara satt som sällskap, läste skvallertidningar och åt vingummi, blev bjuden på käk. Ja, man blir ju ganska trött av att inte göra någonting också, så det var nog inte mer än rätt ...

Förresten, jag hämtade ut den där körsbärskoftan igår och oj, vad jag blev besviken. Jag som har väntat och väntat på att få hem den. Trist. Nej, bilden gjorde verkligen inte plagget rättvis. Aja, så är det ibland.

Jag vet inte vad som händer för oss idag, det är ju som sagt inget spex väder. Ikväll, däremot, blir det trerätters och mys och då får det mer än gärna regna, det förhöjer ju bara myskänslan.

Ciao


Hundradagars


Igårkväll när vi hade lagt oss, så låg vi och kollade på min mage en lång stund. Lillan hade någon slags dansuppvisning och som föräldrar bör, blickade vi varje rörelse med förväntan. Det är konsigt ändå, för varje rörelse känns som den första - man slutar aldrig fascineras av att hon faktiskt finns därinne.

Jag tror att mina hormoner har blivit kompisar igen, för jag är inte lika depp idag som jag var igår. Tröttheten finns där fortfarande, men den kommer nog alltid ge sig till känna. Åh, idag är det bara 100 dagar kvar till beräknad förlossning och som jag sa igår, så ska det firas i morgon. Det blir trerätters och massa mys härhemma;

Förrätt; sparrissoppa med baconinlindad halloumi
Huvudrätt; kantarell- och fläskfilégryta med bulgur
Efterrätt; passionfruktpaj el. passionfruktpanacotta 

Häpp


Pjux


Nu är det dax att ropa hej till mina nya pjux.
Välkommen hem.


Korvfingrar


Urk. Idag är jag en sjukling, jag ligger i soffan och tycker synd om mig själv. Det är tur att jag har en sparkande liten tjej i magen, som gör allt för att få mig på bättre humör - hon lyckas alltid. Åh, som jag längtar till jag får hålla om henne, mammas lilla älskling. 

På torsdag är vi nere på tvåsiffrigt, det är då bara 99 dagar kvar till beräknad förlossning och det ska självklart firas. Hur !? Jag vet inte ännu, men något mysigt blir det allt.

Så, tillbaka till min "tycka synd om mig"-dag. Jag anade att denna dagen skulle komma, dagen då jag är tvungen att ta av mig min förlovningsring. Mina fingrar är som korvar just nu och jag kan säga att det inte var det lättaste att få av mig den$, men med hjälp av 1 dl barnolja så ... Det känns riktigt konsigt att kolla ner på handen nu, tomt. Nu hänger ringen i en guldkedja runt halsen istället och det funkar ju det också.


Ouh, förlåt ...


Jag är ledsen att mitt bloggande inte har flytit på som vanligt, men vi har haft fullt upp i helgen.
De senaste dagarnas bravader har verkligen tagit all energi från mig, just nu befinner jag mig i dvala (okej, där överdrev jag en aning). Äh, det jag vill komma fram till är att jag är sådär otroligt trött, så ja, nu har jag fått ur mig det.

Nu ska jag fortsätta med min frukost, så jag får skriva vidare lite senare.

Hej sålänge


Majas ABC


Åh, äntligen fredag. Oj, vad tiden går fort och ett ännu större oj för hur härligt det är. Här hemma har vi faktiskt sovit ganska bra, för en gång skull. Det är nämligen så att vi har en Charlie, som är så otroligt sällskapssjuk och hon gör allt för att få komma in i sovrummet på natten. För de som inte upplevt det kan jag informera om att det inte går att ignorera en katt som krafsar på dörren i timmar ... 

Vi har provat allt - citronskal, ättika, vatten. Inget har fungerat. Så, igår tejpade jag upp folie på hela dörren och det ser nu ut som en dörr till en spexig rymdfarkost. Hör och häpna, Charlie slutade krafsa nästan direkt och jag hoppas så att vi kommer få slippa det i framtiden också. 1-0 till oss.  

Igår kom jag på vad vi ska ha på väggen i barn(sov)rummet. Jag har tidigare tänkt ha bilder från mams ena barnbok, men då det är svårt att få tag på orginalbilderna får jag nog lägga ner den önskan. Istället blir det en stor Majas ABC-plansch. Dova färger, mysiga bilder och nostalgi för oss föräldrar. Den kommer placeras i en gammal ram, som ska målas vit och fixas till (liknande den stora jag hittade på loppis för ett tag sedan). Perfekt. Ni får se resultatet när det blir klart.


Vecka tjugosex

Du är på dag 175 av 280. (62,5%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 105 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamma: Din livmoder känns ungefär 6 cm ovanför naveln. Musklerna i bäckenbotten börjar tänjas ut, vilket gör att du kan kissa på dig då du hostar eller skrattar. Börja med knipövningar av bäckenbottens muskulatur.

Bebis: I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och medelvikten är 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm. Nu är bebisens hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Hon kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig, men skyddas av vernix-lagret. Lillans hicka uppfattas som små rytmiska kittlingar.

Hur jag mår: Ja, som jag har nämnt så har jag en obehaglig foglossning, men jag vet ju att det hör graviditeten till, så jag kan självklart stå ut med den här smärtan. Nästäppan har blivit lite bättre, så nu kan jag till och med andas med näsan - inte helt fel, då jag nu kommer slippa torra läppar.  


Skärpning


Innan jag blev gravid tänkte jag att det måste vara rätt tid att vara gravid på, klädesmässigt. Jag kan dock säga att så är ej fallet, för det är inte lätt att hitta behagliga och samtidigt smickrande kläder till en växande mage. Jag är väldigt stolt över min kula och jag vill givetvis visa att jag har en liten krabat därinne, så stora tält är inget jag vill vandra omkring i. Varför visas inte dagens mode bland mammakläderna också !? Man slutar inte bry sig om vad man har på sig bara för att man blir gravid. Skärpning.  

Så, jag har i alla fall letat och letat efter en svart basic-kjol, som jag kan ha till stranden i sommar. Jag tror att jag äntligen har hittat den, så jag får hoppas på att den passar också. Visst, det är ingen superspex kjol, men med ett tajtare linne och ett par fräscha sandaler kan det nog bli en skön outfit ändå. (Ellos) 


Sovmorgon


Idag sov jag en timma längre än vad jag brukar göra, vilket faktiskt känns jättekonsigt. Jag är van att gå upp när Tobias åker till jobbet, men aja, jag behövde nog den där extra timman. I vilket fall, när jag vaknade ville jag verkligen inte ställa mig upp, jag ville knappt röra mig - är det bättre idag tro !? Jag insåg väl ganska snart att "här kan jag inte ligga och stirra upp i taket", så jag reste mig upp och aj aj aj ... Fortfarande ont, dock ej lika mycket. Det får bli en stilla dag idag, kanske en dag på balkongen - i solen. 

Till något annat, jag har varit på jakt efter en speciell cardigan ett tag nu, från HM. Så fort den kom in på deras hemsida så tog den slut och så har det hållt på ett tag. Imorse hann jag dock lägga den i kundkorgen, så jag hoppas att den är lika fin i verkligheten som på bild. 

 
 

Arg och ledsen


Promenaden imorse var riktigt skön, dock kände jag ganska tidigt att det började göra ont. Jag fortsatte ändå, i hopp om att kroppen skulle "mjuka upp sig". Tji fick jag. När jag kom hem igen började jag känna av ännu mer smärta och efter bara ett par timmar satte det igång rejält. Nu sitter jag här i soffan och vilar, så fort jag ställer mig upp skär det som knivar i både bak och ljumskar. Det känns som mitt bäcken har låst sig, fastnat i helt fel läge. Det här är inte alls kul, inte det minsta. 


Ett tappert försök


God morgon. Oj, vad dagarna går fort, det är ju redan onsdag igen. Jag sitter och äter frulle nu och jag ska snart ge mig ut på en "lång"promenad, eller ja, jag ska försöka i alla fall. Jag får ju så ont nuförtiden när jag är för aktiv, så vi får väl se hur det går. Antagligen kommer jag få känna av mer foglossning, än vad jag tidigare har gjort.

Det är lite svårt att ta den här smärtan med ett leende i och med att jag tidigare, innan graviditeten, tränade regelbundet. Jag blev gravid, mådde fruktansvärt illa i drygt 2½ månad och sedan började jag känna av foglossning. Ja, träningen blev då liggandes på hyllan och där ligger den ännu idag. Jag önskar så att jag hade sluppit den här skärande och ilande smärtan, det är ju så skönt att få röra på sig - när man vill och hur man vill.

Aja, jag ska göra ett tappert försök idag, dock med vetskapen i bakhuvudet om att jag kommer ligga och "aja" mig efteråt.

Ciao


Nu så ...


Så, äntligen sitter jag här med en fungerande dator. Fungerande, men en aningen seg. Äsch då, säger jag, för nu kommer vi i alla fall in på internet. Tack än en gång, mams. På tal om mams, hon fick sig ett gäng sparkar av lillan idag - Elsa godkände sin mormor, helt enkelt. Mysigt.

Vi orkade inte ställa oss och fixa mat ikväll, så det fick bli varsin sallad från Stantons. Snabbt och smidigt. Smaskens.





MVC


Hemkommen från barnmorskan. Idag var det dock inte vår vanliga barnmorska, utan vi fick istället en väldigt flummig kvinna. Hon hade ingen koll på någonting, speciellt inte allt som hörde datorn till. Nu i efterhand förstår jag inte hur jag våga låta henne sticka nålar i mig ... Halva besöket satt Tobias och jag tysta för att se på när hon försökte klura ut hur saker och ting fungerade. När besöket tog slut fanns det ingen tid för att få svar på alla mina frågor, så här sitter jag fortfarande som ett frågetecken. Smått irriterande faktiskt, men jag får väl ringa vår vanliga barnmorska någon dag istället.

I vilket fall så såg allt fortfarande bra ut och några järntabletter behöver jag ännu inte ta, vilket känns skönt med tanke på min oroliga mage.
SF-måttet var helt kalas det också, sa hon. Vi fick även lyssna på lillans hjärtljud, men det var inte det lättaste. Det är nämligen så att jag har en liten vilde därinne, så vi fick höra mer av alla sparkar än vad vi fick höra hjärtslag. Mysigt är det i alla fall att få höra att hon faktiskt har det bra därinne. Visst, jag känner henne leva rövare dagarna i ända, men det är ändå något speciellt att få lyssna på det lilla lilla hjärtat. 

Till sist skulle hon skriva in oss i en föräldragrupp, men hon gav upp efter ett tag, slängde igen pärmen och sa "nää ää, det här får Ewa fixa vid nästa besök". Jaha, ehm, okej ... 

Nu ska vi ner till mams och hämta datorn, sen blir det mat i någon form (jag är inte sugen på mat överhuvudtaget ikväll). 

Ciao
 

Tråkdag


Åh hej, allihopa. Igårkväll hände det som många skulle känna frustration över - datorn pajade. Rättare sagt internet-ingången, men när det händer är det som om hela datorn ger upp. Det är egentligen ganska galet när man tänker på hur beroende man är av den, man har ju allt där. Det är i sort sett en större variant av mobilen. 

Just nu sitter jag faktiskt och surfar på grannens nät, men ikväll ska vi ner till mams och låna hennes gamla laptop och då kan vi ju koppla in det mobila igen. Phu. Internet är ett måste för mig, det underlättar så iom att jag pluggar på distans. 

Aja, snart ska jag iväg och skriva ett prov och sen blir det hem till allt annat plugg. Ingen helspex dag för mig precis. 

Häpp


Barnrum


Här kommer lite bilder på en del av vårt sovrum, som också kommer bli lillans rum. Vi har ju inte fått tag på något större boende ännu, så då får man göra det bästa möjliga. Rummet är långt ifrån färdigfixat, men nu har vi grunden klar och det känns riktigt mysigt. När vi skruvade ihop skötbordet upptäckte vi dock att vi hade missat att plocka med oss själva skötbordsdelen när vi var på IKEA. Mindre kul, fast å andra sida är det ju ingen brådska och IKEA blir det minst en gång till innan augusti.

 


Romper


Den här fina rompern från Lindex funderar jag på att inhandla till lillan. Söt och kaxig på en och samma gång.
 
99 pix


God morgon, måndag.


God morgon på er allihopa. Det ser ut att bli en solig dag idag också, vi får hoppas på det i alla fall. Tänk, vi har gått in i maj månad, så det dröjer (förhoppningsvis) inte länge till det att vi kan säga att sommaren är här. Härligt värre.


Min dag kommer bestå utav plugg, då jag har en skrivning i morgon - i psykologi. Jag börjar se ett slut på det här nu och det känns jäkligt bra. Jag vill ha lov, sommarlov. Nu. Jag får nog gå ner en sväng på stan idag också, jag har lite kläder som jag ska lämna tillbaka och sen blir det väl att jag kommer hem med något till lillan istället. Köpförbud nästa tro !? Äsch då. Jag har spanat in en otroligt söt gosedjurstax (tror jag att det är) på Hemtex - en randig liten sak. Vi får väl se om han får följa med mig hem och pryda lillans spjälsäng.

Jag har en massa frågor jag måste skriva ner inför besöket hos barnmorskan i morgon. Det brukar mänligen vara så att jag inte kommer ihåg en enda när vi väl är där. Fiskminne.

Ciao  


Picknick


Idag har det varit kalasväder, om än lite kallt. Vi hade tänkt picknicka nere vid havet, men när vi kom dit ändrades planerna. Trots att himlen var klarblå och solen sken, var vinden inte den skönaste. Nackdelen med att bo på västkusten månne !? Vi packade ihop oss och tog picknicken på balkongen istället, vilket fungerade lika bra. Mackor, köttbullar och glass. Smaskens. Där satt vi ett bra tag och oj vad trött man kan bli av sol, sådär seg i huvudet. Man har nog inte vant sig ännu, det tack vare allt regn man fått skåda den senaste tiden. Aja, gott var det i vilket fall och det var vår hemmagjord pizza vi åt nu ikväll också. Mmm.




Lillan


Att vakna upp och se ett skötbord och en, redan, bäddad spjälsäng i sovrummet får mig att mysa av längtan. Det känns, på någon konstigt sätt, som vi är ett steg närmare lillan. Snart är hon faktiskt här. Om elva dagar är vi nere på tvåsiffrigt, det är då mindre än hundra dagar kvar till beräknad förlossning. Tiden går så otroligt fort, men för att få den att gå ännu fortare ska jag fortsätta fixa och trixa med allt som hör en bebis till, allt som hör vår lilla bebis till.    


Lördagsfix


Morrn morrn. Jag är ledsen för mitt ickebloggande, det har kommit en hel del i vägen, men nu ska det bli ändring på det.

Gårdagen tog ändå priset. Jag hade satt klockan på sex, men istället vaknade jag tjugo i tio med en avstängd mobil i handen. Jag skulle ha varit i skolan halv nio, så ja. Det skulle bli en kort skoldag igår, så det kändes väldigt onödigt att åka iväg för bara en 45 minuter. Istället tänkte jag gå ner en sväng på stan, men vad händer !? Jo, jag slänger självklart igen dörren, utan att ha nycklarna med mig. Frustration. Det var inte min dag igår, kan jag lova. Dagen avslutades i alla fall på ett bra sätt, det blev mat och mys hos vänner - en lyckad Valborg trots allt.

Vi skuvade förresten upp spjälsängen igår och idag ska vi fortsätta med skötbordet. Festligt det här, tycker jag. Inreda, fixa och trixa. Jag får visa lite bilder efter hand. Jo just, det finns redan en liten kille härhemma som redan invigt spjälsängen - Douglas (för er som inte vet, det är vår ena katt) - där ligger han verkligen och gottar sig.

Idag blir det massa annat fix också, sådana dära "måstegrejer". Vi hade ju tänkt maja, såklart, men nu vet jag inte riktigt hur det blir med den saken. Vi får se, helt enkelt.

Häpp


RSS 2.0