Vecka tjugotre


Du är på dag 154 av 280. (55,4%).
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 19 aug 2010
Du har 126 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamman: Du kan känna hur bebisen rör och vänder på sig, ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position knyttet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan, som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten, bebisen är inte alltför tung än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen.

Bebisen: I vecka 23 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 600 g. Bebisen kan särskilja olika ljud, både inifrån som utifrån din kropp. Man har mätt ljudnivån i livmodern hos mamman. Det har visat sig att fostrets omgivning, framför allt mammans pulsåder, producerar en ljudnivå på cirka 65 decibel. Detta är en hög nivå, men det verkar inte bekomma barnet. Vuxna skulle närmast betrakta en sådan ljudnivå som starkt buller.

Hur jag mår: Ojoj, nu går tiden fort. Det känns som veckorna flyger förbi och snart har vi vårt lilla knytte här - som jag längtar (tåls att sägas om och om igen). Jag är lycklig, helt enkelt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0