(God Jul och) ... Gott Nytt År


... önskar Elsa.
Vatten över huvudet


Oj, 1 vecka och 3 dagar sedan senaste inlägget publicerades - det är ju faktiskt lite väl lång tid. Jag vill ju blogga på precis som tidigare, men det dyker upp grejer jag känner att jag måste prioritera t.ex. skolan. De flesta vet nog att jag pluggar nu, men för er som inte vet kan jag berätta att jag läser till friskvårdskonsulent och att jag är färdig i slutet av maj 2011. Någon jag har kommit underfund med under hösten är dock att plugg och mammaledighet inte är något för mig, jag känner på något sätt att jag tagit vatten över huvudet. Jag visste att det skulle bli tufft, men att det kunde vara så svårt att få ihop tiden, som nybliven mamma, hade jag ingen aning om. Aja, det är bara att bita i det sura och försöka få tid till det ena och den andra, men så fort jag känner att Elsas mammatid minskar tänker jag självklart backa tillbaka ett steg, för att missa något är inte ett alternativ, absolut inte - jag får helt enkelt ta det i vår takt, Elsas och min.

En liten förklaring till min frånvaro.

Ja, vad har annars hänt !? VI har hängt på öppna förskolan, shoppat julklappar, Elsa har tagit sina första vaccinationssprutor och hon har även börjat med grötsmakisar (och litelite päronpuré för magens skull), hängt med familj och vänner, slagit in juklappar och nu har Elsa åkt på en envis förkylning.

Jag vet att ingen tvingar mig till att skriva, men jag vill ju så gärna fortsätta med bloggen, den är ju smått beroendeframkallande. Jag lovar inget, men förhoppningsvis ser ni ett nytt inlägg här inne i morgon. Förresten, jag måste säga att det är riktigt kul att se att det är så många som varje dag går in och kollar om det har hänt något nytt på inläggsfronten - det värmer.

Ciao


Namnkalaset


Jag som trodde att vi skulle hinna ta en hel del kort på namnkalaset, men icke, så ni får för tillfället nöja er med lite bilder på dukningen och tårtorna. Jag vet att det var några som tog kort under kalaset, så jag får helt enkelt börja jaga bilder.Sötmusen, hemma i soffan, innan vi åkte till Falkenberg. En dregglis fick åka på innan kalaset började, eftersom den här lilla damen är en sann kräkis (vi tog av den när gästerna kom och kort därefter fick tyvärr klänningen åka av också ...).


Här är tårtorna jag "slängde ihop", nej, det var minsann en hel del pill - speciellt då jag skulle stansa ut alla blommorna och därefter måla dem  ...


... men de blev ju faktiskt himla fina.

 
Dukningen höll sig i vitt, rosa och silver.


Brudslöja, rosa blommor och lite grönt fick pryda borden.


Runt om servetterna satt tunn silvertråd, där jag trätt på rosa och vita pärlor.

 
Det här var de enda bilderna på oss, som fanns i vår kamera, men ingen av oss är nöjd med bildresultatet ... (därför fick det bli två miniatyrbilder). Elsa däremot är som vanligt toksöt.

Kalaset var jättemysigt och Elsa var på riktigt bra humör (i stort sett hela tiden). Maten bestod utav kycklingfilé i ugn och pastasallad med körsbärstomater, fetaost, svarta oliver och soltorkade tomater - jag tror att alla åt sig mätta. Elsa fick såklart en massa fina presenter också - smycken, en tavla (med fyra sötmusar på, som sis målat), kläder, en käpphäst (vid namn Busan), en fin handduk, pengar, en sparkarusell, böcker i massor och lite annat smått och gott - hon är väldigt nöjd, det kan jag lova.

Tack så jättemycket, familj och vänner, ni gjorde Elsas dag - kärlek till er.

Ciao


Förberedelser


Morrn. Jag har redan varit uppe ett bra tag och detta för att förbereda det sista inför namnkalaset, som Elsa ska ha idag. Maten ska in i ugnen, tårtorna ska byggas och dekoreras, det sista ska packas, ännu en kandelaber ska hämtas upp hos sis och finkläderna ska givetvis på (... jag hoppas bara att lillans klänning ska hinna torka). 15.00 går kalaset av stapeln och det ska bli himla mysigt. Jag slänger såklart upp lite bilder efteråt, antingen ikväll eller i morgon.

Nej, nu ska jag gå in och pussa på min sötmus, som ligger bredvid sin pappa i sängen och jollrar. Därefter måste jag fortsätta att styra upp dagen.

Ciao


Mysdress


Jag måste visa den kaxiga mysdressen, som Elsa fick av sin morfar i veckan.Tack, paps.

Ciao


Fix och trix


Åh hej, vad vi har fullt upp nu, det är mycket som ska fixas till namnkalaset på söndag - det är tur att jag älskar att pyssla och trixa. Servettringar ska snurras, rosetter ska knytas, mat ska lagas, tårtor ska göras, bord ska dukas och så vidare.


Köksbordet agerar just nu pysselbord.

Igår hängde Elsa och jag med mamsGekås, tror det eller ej, men det funkade ganska bra att ta sig fram med barnvagn. Nu var det dock så att lillan helst ville bli buren, hon ville ju såklart se allt och alla, men en skvätt sömn i vagnen hann hon ändå med. Vi hittade lite julklappar, barnböcker, servetter, ett par termobyxor till mig, inslagspapper ... Sedan tog vi självklart svängen om Panduro och där hittade jag en hel del pysselgrejer, som alltid - man får aldrig nog med pysselgrejer.

Idag ska vi; ut och promenixa, pyssla, läsa om Kalle kålmask, städa, handla, tvätta - vi har alltså att göra. Nu vaknade Elsa precis med ett stort leende på läpparna, så nu får jag sluta skriva och istället gosa ner mig bredvid henne.

Häpp


Ren lycka, kärlek


Idag har vi varit förlovade i två år, älskling, redan två år. Galet. Jag vet att jag säger det ofta, men jag säger det igen; ett liv utan dig vore menlöst, du är en så otroligt stor del utav mig och utan dig vore jag inte mig själv. För tre månader sedan gav du
mig det absolut finaste, den mest underbara lilla människa jag någonsin mött och för det kommer jag att älska dig för alltid. Att få vakna upp mellan er varje morgon får mig att inse vad ordet lycka verkligen betyder, ni är allt för mig, allt.

Det är inte bara du och jag längre, nu är vi tre - du, jag och vår lilla Elsa.

Jag älskar dig, Tobias, alltid.

 


RSS 2.0