Murbruk och asfalt


Jag tror jag har dragit på mig en last, en så kallad craving. Lakrits, fast inte vilken lakrits som helst utan Kick (tidigare Käck). Jag skulle kunna äta hur många som helst, men för mycket lakrits ska man ju helst inte få sig. Attans. Det är dock bättre att ha en sådan craving än att hela tiden känna suget efter murbruk och asfalt. Sen finns det ju de som känner ett stort behov utav av slicka på lyckstolpar !? Nej. Jag tror jag håller mig till Kick.


 

Babyplagg


Är det en liten flicka i min mage, så får jag nog inse fakta - vår lilla tjej kommer ha en hel del rosa plagg i garderoben.


Laredoute



Handens fem fingrar


God morgon, mitt ofödda lilla hjärta.




"Jag måste ha, jag måste ha"


Jag vaknade flera gånger inatt av att magen värkte och jag kände mig helt uppstoppad, på något konstigt sett. Maten var ju väldigt god igår, vilket resulterade i att jag åt kvällsmat två gånger (vilket jag kanske inte hade behövt). Allt godis jag vräkte i mig hade jag nog inte heller behövt, det var ju inte så att jag var direkt sötsugen efter andra biten. Handen gick mellan skålen och munnen en bra stund, snabbt gick det också. 

Nu blir det frukost, havregrynsgröt med äppelmos och mjölk.

(Notis - i morgon går jag in i vecka 17.)


So long.  


Smaklig spis


Kvällens middag;
kycklinggryta med grön curry och lime


Det är så otroligt gott.
Smaklig spis.


Bryggeri


God morgon. Så värst god är den inte, mår inte helt hundra idag. Det började igårkväll, då toan var mer lockande än soffan. Gick och la mig, men den där sömnen ville inte hitta mig på ett tag. När den väl gjorde det, hörde jag ytterdörren öppnas och Tobias kom hem efter kvällens bravader. Ja, när man är gravid och vaknar mitt i natten, så är det extra svårt att somna om igen. Irriterande värre när man känner hur trött man faktiskt är. Aja. Jag somnar någon gång vid halv fyra i alla fall (förlåt Sigrid att jag inte svarade på ditt sms kl 03.00 inatt, jag kände att jag skulle bli pigg då).

Jag vaknar tidigt imorse av att en stark doft hittat min näsa. Det luktade verkligen som ett bryggeri i vårt sovrum. Alkohol. Jag kunde inte ligga kvar där, illamåndet la sig som ett täcke över mig. "Jag måste ut härifrån", så jag hoppas att du hade trevligt igår, älskling.

Frukost lockade inte idag, men något måste man få i sig. Det fick bli två ägg med kaviar och en Postafen.

  

Liten bestämmer


Det är svårt att veta vad kroppen vill och inte vill när man har en liten skatt i magen. En liten filur med en mycket stark vilja. En skatt som i stort sett bestämmer över hur man ska må och inte må. Liten var inte glad i glass idag, kan jag lova. Detta visade sig efter bara en liten stund. Urk ...


Nya pjucks


Fredagkväll. Ännu en vecka har gått. Det går fort nu och snart är det vår, det vore dock bra om det fortsätter att regna och hålla mild temp därute. Hoppas.

Jag var och hämtade ut paketet från Ellos tidigare och jag är mycket nöjd med innehållet. Skinnet på skorna är lite mörkare i verkligheten, än vad de såg ut att vara på hemsidan. Jag säger äsch åt det, för som sagt, jag är supernöjd.

Tobias försvann precis ner till stan för lite after work och jag spenderar kvällen hemma, nerbäddad i soffan, med gammeldags vaniljglass med chokladkross och ett stort glas mjölk. Mumma.


Bebis


Igår tror jag allt att jag kände den lilla i magen. Jag satt vid köksbordet och plötsligt var jag tvungen att stanna upp. Det kändes som ett litet sprattel, eller ja, som om någon kittlade mig på insidan. Kan det ha varit liten tro !?

Åh, jag vill att tiden ska gå fort nu, jag vill ju så gärna träffa dig.


Bröllopsspex


Inatt drömde jag en riktigt spex dröm. Jag funderar självklart lite då och då på hur vårt bröllop ska se ut, som ska platsa inom en snar framtid. Antagligen drömde jag min dröm som ett alternativ till vår speciella dag. Det är synd att det redan är gjort, för tjejer, annars hade ni fått dra på er de riktiga dansklackarna och varit beredda på superspex. Det här klippet är verkligen så fruktansvärt roligt att kolla på, jag skrattar varje gång jag ser det (det har säkert blivit ett 30-tal gånger sen i somras). Det här klassas verkligen som festligt, var så säker. Det borde vara så att ett bröllop ska spegla brudparets pesonligheter, eller hur !? I guess : katsching!   





Fix och trix


God kväll. Dagen har rullat på med allt, ja, med allt annat än plugget vill säga. Det får ta mig tusan bli skärpning snart. Jag vill läsa, men min kropp hittar inte lugnet till det. Jag hittar andra grejer att göra istället. Idag hälsade jag på på Mias jobb och satt där och tjötade en stund, sen gjorde jag lite andra ärenden. Det slutade med att jag målade väggen i hallen, som jag tidigare inte har fått tummen ur att göra, så det är ju bra att det blev gjort i alla fall. När jag ändå hade färgburken framme, så blev det ett par penseldrag på hallskåpet också. Visst, det har jag redan målat och slipat, men det finns alltid plats för lite mer färg och fix. Ni som har sett det tidigare ser nog ingen skillnad, men det gör mina ögon. 

Nu ska vi nog snart ta och äta, men min kropp säger att den inte alls känner för det.
Usch.



En spark i baken


Jag måste faktiskt ge Jenny och Stian ett stort grattis och en spark i baken. Tänk, Jenny, vi är nu två i gänget som kommer bli mammor i höst. Underbart galet.  

So long.


Barnrummet


Det är aldrig fel att vara ute i god tid, tycker jag, för vi har redan bestämt hur barnrummet ska se ut. Vi kommer möblera med vita möbler och sedan sätta färgen via detaljer. Hade vi hittat det där perfekta huset nu, så hade vi satt in bröstpanel på väggarna, men det får bli när vårt andra föds istället. IKEA har en serie som heter "Hensvik" och den har den där gamla lantliga stilen, vilket passar vår inredning perfekt, så den blir det. Åh, jag längtar tills jag får hålla dig i min famn, hjärtat. 

  

Loppislycka


God morgon. Vaknade tidigt tidigt idag igen, men det kanske kan ha något med att jag somnade klockan nio igår. Kanske. Idag blir det plugg (hoppas jag). Jag känner verkligen att jag har noll motivation, vilket inte är bra alls. Aja. Det är bara att sätta sig vid böckerna och hoppas att motivationen sköljs över mig, en liten våg i alla fall. Tack.

Gårdagens loppisrunda gav inte mycket lycka, men ett par godsaker hittade jag. En gammal fotogenlampa och en välanvänd gammal skål, som är en aningens krackelerad (som jag älskar). På tal om fotogenlampor så ska jag försöka hitta fem liknande lampor, som den jag hittade igår. Dessa ska jag ha till en lite festligare dukning någon gång i framtiden. Nu när jag mår bättre, så är jag fullt redo för att inta alla loppisar på onsdagar och lördagar. Ingen går säker när jag är på fyndarhumör. Ingen.




Andra bullar, vilka bullar !?


Jaha, så har ännu en dag gått. Tusan. Jag som behövde plugga, plugga, plugga. De där små pauserna har en tendens till att bli långa pauser nuförtiden. Idag blev jag t.ex. bjuden på lunch nere hos mams och Mats. Sicken mat, gott gott. Tiden gick snabbt, så plötsligt var klockan halv fem. Det blev en loppisrunda och jag hittade ett par guldkorn (visar i morgon). Ja. Inte mycket plugg idag alltså. Det får bli andra bullar i morgon. Bullar. Jag kanske ska baka bullar i morgon ...

Ciao.


Impulsköp


När man sitter hemma och pluggar, så behöver man ta en paus lite då och då. Det kan bli farligt. Man surfar runt lite på olika sidor och gluttar kläder och skor. Ja, vilket resulterar i att man ser en hel del plagg, som man känner att man kanske måste ha. Så, på fredag får jag ett paket på posten: ett par skor och en klänning. Synd att sådana impulsköp känns i plånkan. Mina kängor, från förra året, är inte så värst bekväma längre (hälfodret sticker in i hälen så fort man tar ett steg). Så jag tänkte att ett par nya kängor skulle sitta fint nu när snön kommer att ligga kvar ett tag till. Jag har faktiskt hittat ett par som man kan använda till våren också, perfekt. Sen hittade jag ännu en klänning som jag kan växa i, lite "lönneberga"-känsla får man av den. Mysig.   


Ja, jag är lycklig


Jag trodde inte att jag skulle få säga detta om årets vinterväder, men oj, vilket underbart väder det är idag. Jag var ute och gick en sväng innan och jag tror banne mig att jag log hela rundan. Solen är verkligen gudomlig. Mmm. Jag ska ta en sväng till lite senare.

Igår beställde jag en behövlig klipptid. Jag ser ut att ha ett fågelbo på huvudet, så det ska bli riktigt skönt att få håret nyklippt. Sen vandrade mams och jag på en långpromenad, tog dessutom en sväng om momi för att säga hej. Just det, jag köpte en klänning igår också (en söt liten sak) och sen målade jag alla tjugo naglarna med lite vårfärg (rött). Nu blir det mölkchoklad med salmiakfyllning och en gravidtidning. Vilken onsdag. Ja, jag är lycklig. Ja, jag är lycklig. Ja, jag är lycklig hela långa veckan lång.




Mjölk med kaffe


Vad är det för fel på mig !? Tobias åker alltid till jobbet vid 06.15 och efter vår hejdå-puss(ar) brukar jag kunna somna om ganska lätt. Nej. Trots tröttheten jag känner, så går det inte. Aja, så är det. Det är samma visa på natten. Jag vaknar, kan inte somna om, ligger och vrider och vänder på mig, somnar om, vaknar ... Ja. Så. Det är som om kroppen redan har ställt in sig på bebistid. Lite väl tidigt, tycker jag allt.

Jag som trodde att irritationen jag kände, efter att ha prata med Sigrid igår, skulle ha lättat till idag. Icke. Aja, det är bara att försöka släppa det. Det blir du och jag i Copenhagen. Mysigt värre, om än trist att hälften inte hänger med på presenten de gett dig.

Jag kanske har missat något, men Gucci-tapeter !? Vem tusan vill ha detta fruktansvärt fula mönster på väggen !? 

Nu ska jag dricka klart min mjölk med kaffe (inte kaffe med mjölk). 

Ciao.

 


Smarrigt värre


När jag blir sugen på något, så vill jag ha det på momangen. Nu var det nonstop och öl (non-alcoholic) som stod på listan. Mm. Mm. Mm.




Kärlek


Snart två år sedan. Tänk vad tiden går fort. Gasch, vad jag älskar dig, hjärtat. Du och jag. Alltid. Du, jag och vår lilla ärta.  



(hittade lite gamla bilder)


Vecka sexton


Du är på dag 105 av 280. (37,9%)
Du är i vecka 16.
Du har gått 15 fulla veckor och 0 fulla dagar (v 15+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester 2.
Beräknat förlossningsdatum Sön 15 aug 2010.
Du har 175 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamma: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggaren igen. En del kan känna att det är något som rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till. Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten. 

Bebis: Bebisen är cirka 14 centimeter lång och väger omkring 100 gram. Nu kan den lilla rynka pannan, röra ögonen och svälja. Ärtan kan även ta tag i navelsträngen och dessutom börja undersöka det vattenfyllda rummet som han/hon ligger i. Bebisen kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en taffikerad gata, eftersom alla ljud i mammans mage förstärks i fostervattnet. 

Hur jag mår
Jodå, jag mår hyffsat bra faktiskt. Det värsta illamåendet har lagt sig, så det är riktigt skönt. Jag äter dock fortfarande tabletterna och det kommer jag fortsätta att göra en vecka till. Bebismagen har ploppat upp från ingenstans, overkligt på något sätt. Det här helt otroligt när man tänker på att det finns en liten liten levande människa inuti mig. Stort. Jag är lycklig. 
 

Vad är oddsen !?


Tobias kastade en snöboll mot en tegelvägg igårkväll. Tro det eller ej, men det formade sig till ett hjärta. Wow, skickliga herrn. Han kan sina snöbollar, ska ni veta. Jag instämmer i det grannen sa "vad är oddsen!?".


Bullmamma i sitt esse


God kväll, mitt herrskap. Jag hoppas att eran helg har varit på topp, för det har våran varit. Jag säger det ofta, men äh; det hade varit kalas om det hade varit grönt därute istället för vitt. Tänk er att packa picknick-korgen, cykla ner till fästningshörnan och sitta där och mysa hela kvällen. Åh. Längtar.

Idag hade vi ju besök av Emma och Mackan. Tobias hade varit redig och bakat godsaker (alltså köpt bullar på Kvantum), så gott så. Det blev en mysig dag härhemma, trots dessa köpebullar. Väntar vi gäster är det en självklarhet för mig att baka ihop något att bjuda på, så det skär faktiskt i mitt hjärtat när det blir köpta bakverk. Tragiskt, men sant. Däremot har jag inget problem med att bli serverad det hos andra. Det hela handlar om att jag älskar att fixa och trixa i köket, då den där kreativa bullmamman får komma fram och vara i sitt esse. Baka baka liten kaka ...

Nu blir det ett glas mjölk.

Häpp.


Morfars kalasgryta


Jaha. Ännu en dag då det ligger med mer snö på marken när man vaknar, än vad det gjorde när man gick och la sig. Jag hoppas dock att detta var den sista gången. Det snöar i alla fall inte nu, alltid något. Så, snart försvinner allt det här vita. Jag känner lite hopp. "Jag ser ljuset. Jonathan, jag ser ljuset".

Vi skulle haft Tobias föräldrar över på middag igårkväll, men vädret gjorde sitt. Tråkigt. Det är alltid mysigt att ha dem över, vi träffas ju inte allt för ofta. Istället fick vi äta middagen själva. Det blev "morfars kalasgryta" och efterrätten jag nämnde igår (som faktisk inte var så smaskens). "Morfars kalasgryta" (min morfar), däremot, är hur god som helst och den är väldigt lätt att tillaga. Man kokar upp bladspenat, gör en svampsås och steker fläskfilé i skivor. Sedan lägger man det, i samma ordning, i en form med lite ost på. Skjuts in i ugnen på 175° i cikus 20 min. Kan serveras med i stort sett vad som, men härhemma serveras kokt potatis till. Det är så otroligt gott, så när vi började att äta så rådde tystnad vill jag lova, "låt maten tysta mun". Sicken tur att det finns mat kvar i kylen. Mm. Jag längtar till lunchen.

Idag kommer nog Mackan, Emma och Jocke hit på fika.

Ciao.


Min skatt


Här händer det grejer ska ni veta. Otroligt mysigt är det. Det är inte långt kvar till vecka 17, då vår bebis uppfattar ljud utifrån. Så, varje dag därefter kommer jag att berätta för dig hur mycket jag älskar dig, min skatt. Det är en helt underbar känsla att redan känna så starka band till någon, som man ännu inte har träffat.
 


God morgon


God morgon. Är det någon som inte har tröttnat på att vakna upp på morgonen och få syn på att det ligger dubbelt så mycke snö på marken, än vad det gjorde när man gick och la sig !? Jag har då verkligen tröttnat. Jag ser inte charmen med snö längre. Möjligvis att jag kan falla för all den orörda snön som ligger på träden, men that´s it. Inget mer nu. Jag vill ha vår. Nu.

Jag tog motorvägen igår när jag skulle köra hem från skolan, vilket jag ångrar. Fortare än 80km/h kunde man inte köra, pga. modd och slask. Det kändes som om man skulle köra av vägen om man inte höll sig i samma spår hela tiden. Tre bilar hade redan åkt av och två av dem stod på högkant vid vägen. Jag hoppas ingen kom till skada. Obehagligt. Långa köer bildades självklart och där fick vi stå och vänta ett tag, men tillslut så.

Idag ska jag köpa blommor, pelargoner blir det. Eftersom vintern fortsätter därute, så får man fixa lite vår härinne. Sen blir det middag hos oss ikväll, Tobias föräldrar gästar oss. Frågan är vad man ska bjuda på. Jag brukar ha koll när det kommer till mat och middagar, men icke. Jag antar att det beror på illamåendet, det är ju svårt att veta vilka matdofter som lockar fram det där värsta. Efterrätten är jag dock ganska hundra på. Det blir nog björnbär i lime, med vit chokladkräm. Smaskens.

Jag är väldigt sugen på kaffe. Vågar jag !? Hmm ...


Ciao


SPA


Jag mådde inte kalas igår, så därav noll inlägg. Idag är det bättre, om ännu inte helt prima. Aja, så är det att vara gravid har jag fått lära mig.

Skoldag idag, fast inte i skolan. Vi spenderade istället förmiddagen på Friskis&Svettis i Falkenberg, där det blev ett stationspass. Vilka fina lokaler de har fått. Ojoj. Det där gymmet skulle dock passa bättre här i stan, alltså där jag tränar. Här känns det som om alla maskiner står på varandra, vilket resulterar i närkontakt med de andra som tränar. Inte roligt. Jag fick dock höra att det finns planer på att bygga ut i här Varberg, låter lovande. Efter passet blev det lunch i lokalen bredvid. Fy. 70 spänn för en halvbränd quinoaröra, tur att det fanns bröd att äta upp till (läs istället). Dyrt bröd. Väldigt dyrt bröd. Sen bar det av mot Varberg, det vankades studiebesök på kusthotellet. Där kan vi ju verkligen snacka om fina lokaler. Vi fick vandra runt och titta, men det vi såg fram emot mest var nog fikat. Mmm. Gott. 

Jag hade inte tackat nej till en heldag, med behandlingar, på Kurorten. Det är något man borde unna sig någon gång då och då. Härligt värre. Man lägger så mycket pengar på skit, som man egentligen inte behöver. Tänk då att istället kunna unna sig sådana guldkorn som t.ex. massage, ljusterapi, havsvattensbad. Det är ju något som verkligen går in i själen och gör nytta. Självklart är ju inte detta avslappning för alla, men vi är nog många som skulle behöva en SPA-upplevelse ibland.

Hämta bil. Handla. 

Ciao.


Gullet


Äntligen lite sol. Jag trodde aldrig att det skulle sluta snöa.

Trots illamåendet (som avtog lite efter frukosten) så tog jag mig till gymmet. En 30 minuters power walk på bandet fick det bli. Jobbigt, men härligt på samma gång. Nu ska jag iväg till momi och hälsa på. Hon är go hon, min mormor. Jag fixar hennes räkningar varje månad, hon är ju ändå 91 år. I vilket fall så ringde hon i söndags och sa att hon var väldigt illamående pga. oro, hon hade nämligen glömt att ge mig en försenad telefonräkning senast i sågs. Jag fixade betalningen under tiden då vi pratade. När allt var klart sa hon lättat, på sin sköna finlandssvenska, "åh, tack så mycket, gullet". Gullet. Festligt. 

Häpp.
 


Inskrivning


God morgon. God morgon. Vi firade mams födelsedag igårkväll med mat och semla. Mysigt. Det blev dock sent, så när vi kom hem orkade jag inte skriva om hur det gick på inskrivningen. Bra. Alla prover såg jättebra ut, vilket jag faktiskt inte trodde. I o m att jag inte har känt mig som mig själv under de senaste två månaderna, så började jag självklart att undra, men som sagt, allt såg kalas ut.

Jag har ju varit lite (läs mycket) orolig över att inte ha känt min livmoder växa. Barnmorskan klämde lite på magen och hittade livmoderkanten snäppet under naveln. Allt kändes som det ska, sa hon. Oj, jaha, är den så långt upp redan. Otroligt. Det går fort nu. Spännande. 

Illamåendet har kommit tillbaka, det är speciellt märkbart på morgonen.
 Jag står ihopvikt vid diskbänken när jag ska göra min frukost. Barnmorskan sa dock att jag kan äta Postafen i några veckor till, om jag skulle behöva det. Nackdelen med tabletterna är att man blir så fruktansvärt trött, man känner sig helt nockad (vilket man som gravid gör ändå).

Ultraljud: 10 mars.

Ciao.


Sängköp


Jag tog en paus från böckerna och började istället att surfa runt på IKEA:s sida. En ny säng står på inköpslistan. En dubbelsäng blir det självklart. Vi kör ju med den lantliga stilen här hemma och jag har länge spanat in en vit säng, från just IKEA, som skulle passa perfekt. Kruxet med att köpa säng det är ju det här med att det är så satans dyrt, men å andra sidan är det ju en investering. Det är ju lite som en soffa, den förväntas hålla länge. Detta kanske inte stämmer in på vår soffa, då vi har två katter som redan efter ett år har klöst sönder alla tänkbara hörn på den. Trist, men så är det när man har en Douglas och en Charlie. Här är i alla fall sängen vi antagligen ska köpa.


Hipp hipp hurra


Natten har inte varit kalasrolig. Jag har haft en släng av illamående i magen, på något konstigt sätt. Magen jobbar inte med mig, utan som vanligt emot mig. Aja, det går säkert över snart.

Vilket trist väder det är idag, grått och mulet. När ska våren dyka upp !? Sigrid, vi får nog låta skinnjackan hänga ett tag till ... Plugg, plugg och plugg för min del idag. Vi ska lägga upp en kost- och träningsplan för olika typer av individer, som behöver lägga om sin livsstil. Klurigt, men riktigt roligt. Sen blir det lite pykologi på det också, alltid intressant.

Idag fyller mams år. Efter inskrivningen i eftermiddag, så blir det fika hemma hos dem. Te och semla står på menyn, tror jag. Jag hoppas magen är bättre, för en semla tackar jag inte nej till annars.


Vecka femton


Du är på dag 98 av 280. (34,9%).
Du är i vecka 15.
Du har gått 14 fulla veckor och 0 fulla dagar (v14+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).

Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 15 aug 2010
Du har 182 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamma: Du förmodligen ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg. Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid, och om du har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att du är gravid. Du kan sannolikt känna din livmoder någon decimeter under naveln. Om det har känts lite abstrakt att vänta barn, så blir det förmodligen mycket verkligare när du kan känna bebisens rörelser för första gången. De flesta blivande mammor känner fosterrörelser mellan 16 och 20 veckor. Du som varit gravid förr, kommer förmodligen att känna dem tidigare. Det du kanske tror är gaser i magen, kan vara bebisen som gymnastiserar. Tala om för barnmorskan när du känt bebisen röra på sig för första gången. Nu mot mitten av graviditeten är en bra tid att börja motionera.

Bebis: Bebisen är cirka 70 gram och är nu ungefär 11 centimeter lång, från hjässa till rumpa. Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft. Huden är i det här stadiet genomskinligt och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Bebisens hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

Hur jag mår: Illamåendet är inte lika närvarande, om ännu lite fortfarande. Jag stör mig fortfarande på vissa dofter, speciellt stekt köttfärs. Jag har försökt känna min livmoder, men det är svårt att veta vad det är man känner när man trycker. Tarmar? Livmoder? Hmm. Idag ska vi i alla fall på inskrivning, vilket känns spännande. Jag är dock lite orolig över mina värden, iom att jag inte ätit kalasbra under den senaste tiden. Vi får hoppas på det bästa. För övrigt, det närmar sig ultraljud ... Pojke? Flicka? 


Söndag


Frukost på sängen i morse. Tack, hjärtat mitt. 

Vi hade planerat att vi skulle iväg och träna idag. Jag tog på mig träningskläder och satte upp håret, redo, men icke ... Byxorna, de nya byxorna, sitter inte alls bra. Nu är jag på dåligt humör, grinig. Ingen träning. Inte idag. Jag ska slänga in byxorna i torktumlaren och hoppas på att de krymper lite. 

Ja, annars händer det inte så mycket idag. Det är en riktig söndag, helt enkelt. Nu ska jag äta en ostmacka och dricka ett glas mjölk.

Häpp.



Paj


Det blev lite träningskläder för min del idag, trots att utbudet inte var överdrivet stort. Jag hittade en leopardmönstad sporttop, ett svart enkelt träningslinne och ett par svarta träningsbyxor med uppvikningsbar linning. Perfekt. Byxorna är dock lite stora. Det fanns bara storlek L, M hade suttit kalas. Aja, jag växer i dem så småningom. Om inte annat så kryper de säkert en smula i tvätten. Jag är nöjd. Nu smäller det, nu blir det till att börja träna igen. Jag ska försöka undvika att lägga på mig allt för mycket bebiskilon. Jag har dessutom hört att det är en fördel om man är "stadig" i kroppen inför förlossningen. Sen mår man helt enkelt så jäkla mycket bättre av att träna.

Ikväll lagas här paj. Sigrid och jag pratade om lax-paj häromdagen och sedan dess har jag varit sugen på det. Mmm. Tobias och lax går dock inte hand i hand (vilket för övrigt hade sett väldigt festligt ut), så han gör en köttfärspaj. I hopp om att inte låta skrytsam, så måste jag säga att min lax- och broccolipaj med fetaost är på tok för god. Får man säga så !? Äsch.

Ciao 


Frukost på sängen


Tobias är ledig idag, så morgonen började med frukost på sängen. Mysigt. Ostmackor med paprika, äppeljuice och kexchoklad. Mmm. Sen var det provdax för mig. Just hemkommen och jag tror att det gick hyfsat bra. Dagen blir nog ganska slapp, tror jag. Jag skulle egentligen följt med Tobias till gymmet, men ja ... det här med att ta på mig mina löparbyxor känns inte så lockande. Senast vi var iväg hade jag på mig dem, men jag var tvungen att klippa upp resåret för att få en släng av bekvämlighet. Vi ska iväg och kolla på nya, bekväma, träningsbyxor till mig idag. Jag får hoppas att jag hittar ett par, för nu känner jag mig redo att börja träna igen. Skoj.  


Färdigstädat


Phu, nu är det färdigstädat här hemma. Yr, varm och trött. Jag får klunka i mig massa kallt vatten och hoppas att det hjälper lite. Det var skönt att få det gjort i alla fall, men framför allt måste det vara skönt för Tobias som slipper (han gör ju det mesta här hemma för tillfället, så). För övrigt har jag bara pluggat idag, det vankas prov i morgon. Det ska bli gott att kunna bocka av det efter morgondagen. Så, tillbaka till studierna. Inte alls roligt, faktiskt.

Ciao


Mutationer


Jag har glömt skriva ner min dröm från natten till igår. Helskum. I korta drag; jag och två andra tjejer blev jagade av en man. Vi sprang runt och försökte gömma oss på olika ställen, detta höll på länge. Tillslut tog mannen fram ett vapen, i form av ett paraply. Detta vapnet kunde skjuta iväg långa spikar och när vi insåg det, så förstod vi att vi var tvugna att ge upp. Han tog då med oss till ett stort vitt hus, flera våningar högt. Han låste in mina vänner i källaren och drog sedan med mig upp för en lång smal trappa. När vi kom upp låste han upp en dörr och puttade sedan in mig i ett liten rum, där jag hamnade på en säng. På höger sida om mig satt en stor tjock man och på den vänstra sidan satt mannen som tidigare jagade oss. De satt och diskuterade länge om vad de skulle göra med mig. Jag var livrädd. Plötsligt säger den ena till den andra "vi slänger in henne i hundgårn', så får byrackan para sig med henne. Det kan bli spännande och se vad som händer" ...

Jag vaknade skräckslagen. Jag? En hund? Va?

Jag tror att jag drömde detta pga. att jag dagen innan läste en del om mutationer. "... se vad som händer". Ja. Jag kan inte komma på någon annan anledning till vaför jag annars skulle tillåta mig själv till att drömma något sådant. Fy.


Häpp.

 


Ringar


Jag är så fruktansvärt trött idag. Orkeslös. Barnmorskan sa ju att tröttheten inte skulle vara så påtaglig från och med nu, men icke. Jag tycker nästa att det är tvärtom. Kan i och för sig vara Postafenen som gör det, anar att trötthet är en biverkning. I och för sig så har jag ju ätit dem länge nu, så nja, beror nog inte på dem. Jag förmodar dock att jag har någon maginfluensa, känns i alla fall så, så där har vi kanske orsaken ... Aja, det spelar ingen roll. Jag är trött i vilket fall.

Jag har länge varit sugen på att införskaffa mig lite ringar. Riktigt fräscht, tycker jag. Jag har dock inte kommit över de där gulkornen, så jag har fått lägga det på hyllan. Nu, däremot, har jag hittat fem stycken jag skulle kunna tänka mig. Ja. Nu kommer dock men:et ... Just nu är mina fingrar som små tjocka korvar, jag får inte ens av mig förlovningsringen. Den sitter där den ska, helt enkelt. Så typiskt, just när jag fann dem. Jag kan ju hoppas på att svullnaden går ner framåt våren, då, då slår jag till. Absolut.  



Hemma hos oss


... undersöker Douglas allt som går att undersöka.


Oops


... vi råkade visst väcka Charlie.


Magtrubbel


Tji fick jag, då jag trodde att gårdagens magtrubbel hade gått över. Icke. Så, inget kalas i kväll, inte för vår del. Vi hade tänkt ge pengar till bror, men nu kanske man kommer på något skoj att inhandla istället. Det är inte det roligaste att ge bort ett kuvert i födelsedagspresent, även om det kanske är kul att få det. Jag får klura på det där en liten stund.

För övrigt; jag blev himla sugen på Billinge-ost innan. Skumt det där med plötsliga sug. Nu blir det plugg och lite Paolo Nutini.


Ciao

 


Kafferep


Gårdagskvällen blev inte riktigt som tänkt. Det började med magvärk, följt av ett jäkla illamående (som verkligen sköljde över mig). Halsbränna därefter, inte roligt alls. Aja, så kan det gå när man i magen har en bebis som bestämmer hur man ska må ...

I kväll ska vi kalasa på tårta. Det vankas kafferep hos bror min, som faktiskt fyller år idag. Grattis på din dag. Hipp hipp hurra.
Nu, däremot, blir det en kopp pepparmynta-te och ett stort grönt äpple.


Jag vill ha


 


Vecka fjorton


Du är på dag 91 av 280. (32,9%).
Du är i vecka 14.
Du har gått 13 fulla veckor och 0 fulla dagar (v13+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 15 aug 2010
Du har 189 dagar kvar till beräknad förlossning.

Mamma:
Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka. De flesta börjar få en liten mage.

Bebis:
Nu är bebisen ungefär 9 centimeter lång och väger cirka 43 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen. Kring den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Forskare tror att dessa och vissa andra rörelser utvecklas i takt med att impulser i hjärnan utvecklas.

Hur jag mår: Jag mår helt okej. Illamåndet är inte lika konstant jus nu, utan dyker istället upp lite då och då. Istället för två Postafen under ett dygn, så tar jag nu bara en. Framsteg. Som sagt, en liten liten mage har kommit fram, vilket känns väldigt mysigt. Nu börjar vi förstå att det faktiskt finns något växande i min mage. Fantastiskt. 
 


Mayby baby


Sunday


En lugn söndag idag. Trött. Jag har dessutom tröttnat på all snö som ligger och vräker sig, räcker det inte nu !? Jo. Nu vill vi ha lite vår. Frågan är om alla snödrivor kommer att töa bort innan ja, midsommar ... Det hade varit mer än tacksamt i alla fall. Som sagt, inte många knop gjorde idag. Söndagen är ju ändå den dagen i veckan där det är okej att sitta inne och göra i stort sett inget, utan att behöva känna det där dåliga samvetet krypa inpå.

Nu blir det ett glas mjölk och en Babybel-ost.

Ses.

Mammajeans


Jag har faktiskt köpt ett par mammajeans idag och du, jäklar vad bekväma de är. Man kan undra varför vanliga jeans finns !? Det fick bli ett par iom att allt sitter för tight just nu, mina jeans går ju knappt att knäppa. Jo, det går, men bekvämt är det inte.



Ciao


Solhälsning


God morgon, god morgon. Jag har sagt det tidigare, men jag säger det igen: den här graviditeten får mig att drömma riktigt konstiga drömmar. I natt drömde jag att jag sprang runt på en camping och bet av pekfringret på alla boråsare, tyskar och fransmän jag hittade ... Det sägs att alla drömmar betyder något, så !?

Det var olika sorters yoga sista timmarna i skola igår, vilket jag såg fram emot ... först. Det började bra, men sen började det hacka. Pytsan att jag skulle kunna kontrollera min andning, jag fick andra grejer att tänka på. Vid första solhälsningen kände jag hur magen började bullra. Alla böjningar och ben hit och dit gjorde verkligen sitt, likså alla tryck mot magen. Ja, alltså, som gravid har jag väldigt mycket luft i tarmarna (mer än vanligt), vilket resuluterade i att jag behövde släppa mig en hel del, MEN jag höll mig i 1½ timme (vilket var väldigt svårt när vi aldrig fick stå/sitta still). Jag överlevde mot alla odds.

Just det. Igår fick jag reda på att Patrik, den enda killen i klassen, ska bli pappa. 3 veckor före vår lilla ärta kommer ut. Spännande värre.

Jag fick precis ett sms från sis, som föreslog att jag hängde med till Kungsmässan idag. Dessutom får jag kolla in vår nya bil, eller ja, som förhoppningsvis är så bra så att vi köper den. Hoppas. Jag ser inte charmen med den lilla jeepen längre. Förlåt, hjärtat. I eftermiddag blir det 11-årskalas och jag hoppas på tårta ...

Solen skiner!

Ciao


Marängsviss


Just hemkommen från skolan, det har varit en lång dag. Dagens ämne var "kost" och allt som kommer därtill, intressant. I morgon blir det redovisning, inget jag ser fram emot ... inte alls faktiskt, men jag biter ihop.

Jag vet att man inte kan slänga i sig vad som helst bara för att man har en liten ärta i magen, men idag ska jag faktiskt äta marängsviss. Det är ju nästan helg. Nu blir det dock till att sätta sig med morgondagens papper. Usch.

Hej!


"vem gör vad"


I och med att jag har mått (mår) som jag mått (mår), så har Tobias fått agera husmor här hemma. Det är dock inte mer än rättvist, eftersom jag har den rollen annars. Nej, inte riktigt kanske, han gör saker han också. Vi har dock haft matdiskussionen många gånger, alltså den om "vem lagar oftast". Efter maten igårkväll sa jag "tänk vad många recept du lär dig nu när det inte är jag som lagar mat", han svarar då "ja, fast jag ska glömma dem sen ..."(betoning på ska). Där fick jag honom allt att erkänna att det ÄR jag och INTE han som brukar laga mat i detta hem.

Nu är mitt hjärta och tränar och jag tänkte "överraska" honom med att redan ha gjort maten när han kommer hem. Trots allt är jag väldigt tacksam över att han låter mig slippa stå i matos och riskera att jag börjar må ännu sämre än vad jag redan gör. Visst är det en självklarhet att han lagat mat just nu, men ändå. Så, ikväll blir det kycklingpaj a la Jonna.



Smaklig spis!


Vår/sommar (jag vill ha)




Jag tror att det syns att jag vill ha vår/sommar nu. Ja, jag vill ju det. Jag letade och letade efter en långklänning förra sommaren, men hittade ingen som jag ville ha. Nu, däremot hittade jag en på Ellos. Riktigt fin. Tänk en jeansjacka över den, kalas. Aja, jag får väl vänta ett tag till, med tanke på snöyran som råder ...

Häpp!



Räddningsdroppar


Vi var ju och kollade på Snabba cash igår, vi och kanske tio stycken till. Det var alltså ganska tomt i salen. Skönt. En väldigt bra film, trots mina kanske för höga förväntningar. I och med att bio betyder sötsaker och popcorn, så blev det ju givetvis det också. Under reklamen kände jag att paniken började krypa inpå. Jag satt med en halvt uppäten klubba i ena handen, några lakritar ut gottochblandat-påsen i den andra och popcorn-lådan stod i knät och väntade. Så, med panik i rösten säger jag tyst, "men ... jag har för mycket att äta". Det hade alltså räckt med en grej, bara en.

Nu blir det till att memorera mitt "föredrag" jag ska ha på fredag, om Artros. Phu. Alltid lika nervös, det går inte att förklara hur jobbigt jag tycker att det är. Mina händer skakar som, jag vet inte vad. Räddningsdropparna ligger alltid i väskan, så antagligen använder jag mig utav dem. Frågan är om det är okej att ta dem under graviditet !?




Förresten


Nya dojjor;


Långfika


Just hemkommen från en långfika hos Lina. Mysig värre. Lakritspuckar, kanelbullar, kolasnittar, pepparkakar, te och kaffe. Ja, sådär så ungefär utbudet ut. Fyra stycken vad det, varav tre stycken gravid ... vilket innebär att allt tog slut ... mmm ... Linas lille (helt säker på att det är en liten sak med snopp) ploppar ut vilken sekund som helst. Konstigt nog mår hon super och hon är inte alls stor. Hon har en perfekt mage helt enkelt, vilket hon har haft sen magen började synas. 

Ikväll ska Tobias och jag på dejt, bio står på schemat. Den stora frågan är om jag orkar sitta i två timmar. Jag hoppas i alla fall att illamåendet inte dyker upp, så att det blir panikspring till toaletten ...






Inspiration i vitt






 

Den här boken, som jag såg innerligt önskade mig, låg i en klapp på julafton. Bilder, husmorstips, recept och massor av inspiration. Den är så mysig, jag älskar den.

Jag fixar och trixar bäst jag kan härhemma, men det är svårt när man har en hyresvärd som bestämmer vad man får och inte får göra. Det blir andra bullar när vi har hittat vårt lilla torp ute på landet, då kommer det banne me bli renoveringskalas.

Ciao


Köpenhamn


Tjejer, snart får vi ta och planera in Köpenhamn-trippen. Nej, Sigrid, vi har inte glömt dig (inte jag i alla fall). Det kommer bli så mysigt, så mysigt. Det kanske är en god idé att vänta in vårsolen, för uteservering är väl ett stort måste !?


Nu blir det lunch; Tagliatelle med pesto och körsbärstomater.

Smaklig spis!


Vecka tretton


Du är på dag 84 av 280. (30%).
Du är i vecka 13.
Du har gått 12 fulla veckor och 0 fulla dagar (v12+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Sön 15 aug 2010
Du har 196 dagar kvar till beräknad förlossning.


Mamma: Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Du känner dig lite lugnare, då största risken för missfall är över. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. Magen börjar rundas lite och du kommer antagligen inte i dina vanliga kläder längre. Det kanske inte syns så tydligt utåt, men du kan själv lätt se skillnad när du är naken. Brösten har redan börjat producera kolostrum, även om det är flera månader kvar till födelsen ännu.

Bebis: Nu är bebisen sju till åtta centimeter långt och väger ungefär 23 gram – som en halv banan. De fetal development at 13 weeksfingeravtryck som ditt barn kommer att bära resten av sitt liv är redan på plats. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet. Bebisen kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och bebisen börjar röra på bröstkorgen som om den andades, men syret kommer genom blodet. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.


Hur jag mår: Illamåendet har lättat, vilket är så otroligt skönt. Jag har fortfarande svårt för lukter av olika slag, plus att jag har väldigt svårt för att bestämma mig för vad jag är sugen på till frukost, lunch, middag. Banden och Postafenen är fortfarande mina två bästa vänner, vågar inte sluta använda något av det. Ännu. Så, jag mår helt okej (för tillfället i alla fall).


RSS 2.0