Stora tjejen


 
Elsa älskar att stå och helst ska hon göra det hela tiden, sötmusen.

Det blev inte Halmstad för vår del idag, eftersom Mia inte alls mår bra - dunderförkyld - istället har lillan och jag en riktig mysdag bland alla leksaker här hemma. Nu ligger hon dock och sover, man blir trött av att hänga i gymmet och av att prata med alla gosedjur.

Vad det någon som sa kaffe !? Jatack.

Häpp


Bajskaos och bakformar


Morrn på er, allihopa. Vår morgon började med att Elsa bajsade ner både sig själv och mig. Det är väldigt lustigt det här med att vara mamma, eftersom man kan förvandla en kladdig situation, som denna, till något som istället är "helmysigt" (överdriver kanske en smula, då jag skriver det sistnämnda ordet). Mitt i morgonens bajskaos tittar jag nämligen ner på min dotter och säger med den gulligulligaste rösten jag hittar "naw, bajsade du på mamma, älskling, gjorde du det?" och därefter ändrar jag om texten i "ekorrn satt i granen" till något som istället skulle kunna passa in på ett blöjbyte ... Det är då tur att man inte är omgiven av människor hela tiden, varje dag, de skulle ju tro att man var helt fläng i bollen ...


Lillan ligger och morgonmyser i sittern, med snutten i högsta hugg. 

Medans Elsa sitter och sover i sittern tänkte jag fixa och trixa lite här hemma, men hon lyckas alltid vakna när jag ska påbörja något och jag anar att det kommer hända denna dagen också. Förresten, jag fick ett gäng gamla bakformar av min svärmor häromdagen och jag tror att jag ska göra om dem till julgranspynt, men först måste jag nog höra med Ingela om det är okej att jag spikar hål i dem !?



Förhoppningsvis bär det av mot Halmstad idag, tillsammans med sis och Leo. De var lite småförkylda idag, så vi får se om de orkar med lite shopping senare - hoppas.

Nu vaknade min lilla sötmus, så det blir inget fixande här hemma, nej, istället får det bli en massa Elsamys.

Häpp


Världens bästa farfar



Världens bästa Elsa och världens bästa farfar.

Helgen har varit tipptopp, vi fick nämligen gjort en hel del "måste"-grejer och jag hann även glatt med en loppisrunda (gjorde ett par fynd). Igår bar det av mot Falkenberg, Elsa ville träffa sin farmor och farfar och hennes vilja är självklart vår lag (ett tag till i alla fall ...). Därefter blev det en spontanmiddag hos Mackan och Emma - söndagsmys, helt enkelt.

Veckan har börjat väldigt lugnt, för idag lyckades vi bara åstadkomma en promenad ... en kort sådan, tack vare Mia.

 
Det här är tacken för att man bjuder sin systerkaffe en kall vinterdag - hon slängde ut det, som om hon inte gjort annat. HA.

Just det, idag fick jag ett mail från Tårtdecor, där det stod att de skickat min order. Phu, det var nämligen inte helt hundra på att vi skulle hinna få hem alla tårtgrejer - inga tårtgrejer, inga tårtor ...

Ciao


Första advent


I år fick en gammal passervagga, som jag har hittat på loppis, agera adventsljusstake. Med hjälp av lite folie, stenar, ljuskoppar och rosetter blev det riktigt fint - kalas.





Nu ska Elsingen bada och därefter göra sig lite adventsfin, sedan blir det nog en sväng ner på stan för vår del. Vi måste fixa lite grejer till namnkalaset, för det är ju bara en vecka kvar och den där tiden går ju så jäklans fort ...

Mysig advent på er, allihopa.

Ciao


Kompisar

Elsa fick skjuts av Leo igår, sicken kompis.
Med på färden fanns även Leos nin och Elsas knin.


"hej hej, mamma"


Kusin- nin och kninmys i kärran.

Häpp



Lilla Elsa & stora Elsa


Elsa har myst med sin gammelmormor hela dagen, stora Elsa, vilket garanterat gjorde momi's dag.
 


Mys-stund


Lillhjärtat och storhjärtat


Lekstund

Mys
på hög nivå, indeed.

Ciao


Nytt till julpynt och pyssel









Catch up


Nu, äntligen, fick jag tid nog till att sätta mig ner vid datorn och skriva lite. Det får nog bli ett litet catch up-inlägg, tror jag.

I torsdags vankades det julmarknad (Tjolöholm) och sis, Leo, mams, Elsa och jag skulle ta en tripp dit. Det här med barnvagnar kan dock sätta käppar i hjulet, då två vagnar inte är det mest lätta att få in i en bil, men ... Ja, Mia och jag stod och vred och vända på de här vagnarna "en så och en så, då kanske den kan vara så och den andra så". JA, till slut hittade vi ett sätt att få in båda i en och samma bil och vi blev så glada att vi faktiskt gjorde en high five på det (vi skämdes lite efteråt, men blir man glad över något, så).


Det här underlättar en hel del, ska ni veta.


Barnvagnarna fick inte komma in på "slottet" och Elsa och jag tyckte att det var ett för stort projekt att ta sig in utan, så vi gick omkring och kollade på alla julgranarna istället.


Elsa behövde lite mat ...

... Leo också.


En suddig bild på min finfina mamma.


Jag hittade marknadens bästa - lakritsfudge, marmelad och brända mandlar. Smask.


Elsa fick sig ett par jättefina skinntofflor utav Mias chef, Elisabeth.

Jag älskar att gå på julmarknad, det är ju så himla mysigt, speciellt detta året då jag hade min lilla dotter med mig. Vi får se om vi avverkar någon mer marknad innan jul, nu när vi kan få in båda vagnarna i bilen - tummen upp.

Vad har vi mer gjort sedan sist !? Jo, Elsa har varit på läkarbesök (en försenad tvåmånaderskontroll) och allt såg tipptopp ut. Hon är nu 59cm lång och väger 5375g - hon ligger mitt på kurvan, precis där hon ska ligga.

I söndags hade kusinen Leo namnkalas och det var väldigt fint, Leo Per Harry S. Av Elsa fick han en liten sparekorre och självklart hade hon valt den själv, han fick även en jättefin väggmätsticka i massa fina färger. Snart är det dax för Elsingens namnkalas, närmare bestämt om två veckor och det ska bli riktigt skoj. Vi får dock se hur lillan hanterar detta, då hon inte tycker om att befinna sig bland massa folk ... hmm ...

Igår hängde Elsa och jag i Falkenberg med farmor, faster och kusinen Amanda. Vi gick en sväng på stan och shoppade lite, sedan blev det en sen lunch på ett café - det blev en riktigt mysig dag, en dag som vi snart får göra om igen.

Nu ska vi beställa lite sockerpasta och pastafärg till namnkalastårtan och sedan vankas det promenix i snön - förhoppningsvis hänger sis och Leo också på.

Häpphäpp


Barfota är bäst


Det är inte bara jag ...

Jag sitter och kollar på Vakna just nu och hör att Josefin Crafoord inte heller tycker om strumpor, eller ja, mer avskyr strumpor. Hon lefter den perfekta strumpan, som varken känns eller syns och den strumpan vill jag också hitta. Jag drar av mig sockarna så fort jag kommer in någonstans (nej, inte strumpebyxor) och glider istället omkring barfota. Visst, jag kan sträcka mig till att ha på mig raggsockar (mysigt), men det är i nödfall, då det är riktigt riktigt kallt ute. lite Kirchsteiger över mig, tror jag bestämt.

Häpp



Världens bästa morfar

Mysfika med morfar.


 
 

Oj, vad fort dagen har gått, helt galet. Efterkontrollen hos barnmorskan gick kalas. Elsa satt och lyssnade en bra stund, men sedan tröttnade hon på vårt prat och började bestämt skrika - jag kan faktiskt förstå henne. Aja, därefter vandrade vi och fixade fika till eftermiddagsbesöket (ja, det fick bli köpefika, man kan inte ligga på topp alltid). Det är alltid lika mysigt att träffa paps, så både Elsa och jag hoppas att han kommer att hälsarsnart igen.

I morgon bär det av mot öppna förskolan och då vankas det sång och gipsavtryck (händer och fötter). Påtal om fötter, Elsingens lilla fotavtryck ska inom kort (vet ej när ännu) tatueras in ovanför mitt ena bröst, ja, nu vet ni det också.

Nu ska jag ta och platta mitt hår, om jag hinner innan lillan vaknar, vill säga ...

Häpp


Ajajaj




Ni får idag ett stort god morgon från den här lilla damen, för hennes mamma tycker inte direkt att det är en "god" morgon, utan mer en "ond" morgon. I cirkus två veckor har jag haft problem med Trapezius (kappmuskeln) och det gör riktigt jäkla ont. Det bränner, sliter och drar så fort jag använder muskeln, vilket är hela tiden. Jag ska snart börja träna igen och då tusan ska jag träna upp det där muskelpartiet rejält, rodd skulle nog göra susen. Är det början till en muskelinflammation, så är ju vila det bästa, men det är inte direkt något alternativ när man har en liten att ta hand om.

Det här fina setet, från Polarn o. pyret, fick Elsa av sin farmor och farfar igår - hon blev jättejätteglad.



Just det, idag ska jag på efterkontroll hos barnmorskan på mvc och det ska bli himla skoj att träffa henne igen. Sen i eftermiddag kommer Elsas morfar hit och hälsar på - mys.

Nu ska jag dricka lite kaffe.

Ciao 


Snicksnack


God morgon, allihopa. Jag har egentligen ingenting att berätta, förutom att vi nu ska ut på en promenix i solen. Jag låter nog lite negativ nu, men äsch då. Den här jäkla solen ger mig huvudvärk - den är ju så satans stark (tantvarning !?) ... Jag får dra på mig solbrillorna och se sådär lagom hård ut.

Jahapp, då sticker vi nu då, men först blir det nog ett blöjbyte - det osar mumma om lillan.

Häpp


Baby folklore


Elsas julaftonsklänning är klirrad och klar. Jag tror att det är en av Lindex julklänningar från förra året (?) och som jag har letat, men nu äntligen hittade jag den (tack vare Emma). Jag tycker den är så mycket finare än årets pga. det lilla märket som finns längst ner på klänning "baby folklore", dessutom är det massa röda knappar på baksidan.





Nu vaknade min lilla sockerdocka här, så nu ska här bytas blöja.

Ciao


En spexig herre


Ni som läser min blogg vet vad vi har för inredningsstil här hemma och då förstår ni nog också varför jag reagerade, så som jag gjorde, då jag entrade sovrummet igårkväll ...



På väggen, där vi ska sätta upp ett gäng tavlor, hade Tobias tejpat upp sin DIF-halsduk (med betoning på tejpat). Det är en spexiga herre jag har, minsann ...


Pappens dag


Idag säger vi grattis till alla pappor. Vi firade pappan här i huset med mysfrukost framför tv:n och ett litet paket fick han självklart också. I det lilla paketet låg ett silversmycke, där ett fotografiElsa är ingraverat och på baksidan står det "pappas lilla Elsing".


Elsa
 väntade med spänning på sin pappa.


Dagens huvudperson fick själv bestämma vad som skulle finnas med på frukostbordet.


Det var väldigt svårt att få fotografiet på bild, för det syns bara när man vinklar smycket rätt.

Nu ska vi fixa iordning oss här hemma och senare idag kommer min fina pappa hit för att bli firad - mys.

Häpp


En funderare och en massa nytt


Jag funderar på om jag ska fortsätta med att blogga eller ej, för just nu känner jag att det bara blir halvdant och det är lite trist. Jag hittar liksom inte tillräckligt med tid till att skicka in ett inlägg varje dag. Självklart skulle jag kunna skriva ett par radar, men det känns ju lite tråkigt. Samtidigt är det ju riktigt skoj att kladda ner ens vardag i skrift, så ja, jag får ta en funderare.

Jag som skulle skriva en hel del den här veckan, lyckades bara lägga in ett par inlägg och poff, så är det nu fredag ... igen. Ja, vad har vi egentligen gjort denna veckan, Elsa och jag - promenader, häng med Mia och Leo, Gekås (då var dock ej Elsningen med), öppna förskolan ... 

Det var sis och jag som for iväg en snabbis till Gekås en kväll och det är ju givet att man kommer hem med lite småsaker. Jag hittade faktiskte en åkpåse, en helsvart sådan, jag hittade även en liten tomteklänning och svarta strumpebyxor till Elsa, väggord (galet billiga var de), fina servetter till namnkalaset och lite annat smått.


Ett stort fotografi i svartvitt på Elsa ska sitta in denna ramen och vilket ord passar då bättre än lycka.


Ordet "kärlek" placerades på hyllan i sovrummet.


Sen har vi fått hem korten, som vi tog på öpnna förskolan - så fina så.


Sen har vi nya kuddar i sovrummet (HM).


Jag tror att insekter är min nya grej - min nya ring (HM).


Sen har Elsa fått en tröja från sin pappa, men hon kommer nog ha den som en klänning till svarta strumpebyxor - vår lilla tuffing.

Idag blir det en sväng om momi för lite mys och fika, sen måste jag ta tag i städningen här hemma också.

Ha en mysig fredag.

Ciao



Sötmusen


 

Min sötmus. För er som inte vet vad smeknamnet "sötmus" kommer ifrån, kan jag berätta att det är från när jag själv var liten. Mamma sa "sötnos" till mig och jag kollade då väldigt skeptiskt på henne och frågade "jag? söt mus?". Så, då vet ni det.

Idag händer det inte mycket här hemma och det är för att jag känner mig lite småhängig, jag anar att en ny förkylning är på ingång. Elsingen ligger just nu i vagnen och skriker (läs pratar) för sig själv, eller ja, hon pratar med den färgglada apan som hänger där - han heter Leo (efter kusinen) och han verkar vara en väldigt spexig typ.

Snart kommer posten och då även Tobias farsdagspresent och inbjudningskorten till Elsas namnkalas - vi väntar med spänning här, ska ni veta.

Nu är det matdax, så vi hörs sen - om tillfälle ges.

Ciao


Disträ (... eller bara dum)


Gårdagens glömska tar nog priset.
Jag glömde min ena fot utanför bilen, då jag slängde igen dörren ...
Behöver jag säga mer än så !?

Försök slå det om ni kan.


Helgen


Ja, ni har kanske märkt att det blir ännu mindre bloggande under helgen, för min del, men jag ska försöka ta igen det under den kommande veckan.

Denna helgen har vi fått gjort lite "måste"-grejer, sådan saker som man hela tiden lyckas flytta fram (... och som sen aldrig blir gjorda). I lördags var vi och kollade på en lokal till Elsas namnkalas, som vi ska ha i början av december (inbjudan skickas snart ut). Kalaset kommer vara på Elsas farmors förskola, som ligger i ett mysig gammal hus (mer stuga) i Falkenberg och det kommer bli jättefint. Kalaset kommer, ganska självklart, vara i lite shabby chic-temaElsa sa att hon ville ha det så. Sådan mor, sådan dotter har jag hört.

Jag som hade tänkt skriva ett lång inlägg nu, men plikten kallar, så jag får göra ett nytt försök lite senare.

Häpp
  


Mitt allt, mitt hjärta


Jag är så galet kär i min lilla dotter och jag smälter varje gång jag kollar på henne. Hon är den finaste, den mest underbara varelse på denna jord och ett liv utan henne vore inte värdigt. Min lilla lilla älskling, du är mitt allt, mitt hjärta ...
 





... utan dig vore jag inget, inget.


Elsa i farten


Idag mår Elsa mycket bättre (ta i trä) och förkylningen verkar vara på utgång - hoppas. Natten har varit som den brukar, vi har alltså fått en massa sömn, men jag vaknade än en gång av att lillan låg och puttade på mig med sitt lilla huvud. Nu får vi nog skruva fast sidan på spjälsängen igen och låta henne ligga alldeles själv på natten, vilket jag tror att hon kommer fixa galant (antar att det mer är jag som kommer tycka att det känns lite konstigt ... ).  

Igår var vi på kalas hos Ida, Elsas faster, som fyllde år. Hon bjöd på riktigt god mat och en lika god tårta. Smask. Elsa höll sig väldigt lugn under kvällen, vilket förvånade både Tobias och mig, eftersom hon brukar ha en skrikperiod mellan 19-22. Nu hoppas vi att det blir detsamma ikväll.

Idag ska vi vandra ut på en långpromenix, med Elsas mormor och förhoppningsvis moster och Leo, men först ska jag dricka upp mitt kaffe och kanske att jag hinner slänga i en tvätt i maskinen också (det osar kräk ur tvättkorgen ...).



Nu vaknade ärtan - bebismys i soffan.

Ciao


Helknas


God morgon. Elsingen är fortfarande förkyld och jag tycker nästan att det är värre idag, än var det var igår. Stackars liten, vi hör hur frustrerad hon blir när hon känner att hon inte kan andas som vanligt. Älsklingen.

Vid tjugo i tre inatt vaknade jag av att en liten Elsa låg precis bredvid mig. Vi kan alltså konstatera att hon nu kan rulla och hasa sig fram ganska så bra, med tanke på att startläget var hennes egen säng, Det var dessutom lite konstigt att vakna upp såpass "tidigt" på natten, då hon alltid sover från nio-tiden på kvällen, fram till halv sju(ich) på morgonen.

Jag vet att det är många som har den gröna(eller blåa) overallen med elefanter på från Lindex, till sina små, men är det någon mer än jag som tycker att passformen och modellen är helknas !? Visst, alla plagg kan inte passa på alla individer. Det är inte läge att kolla runt efter en ny overall, då de flesta är slut överallt, men jag hittade faktisk en fin i rätt storlek på Linus&Lotta (Me Too) och den har jag nu klickat hem. Jag hoppas verkligen att den sitter bättre än den Elsa redan har.



Skulle denna overallen passa Elsingen bättre, så ska jag försöka sälja de två andra (grön fleece med elefanter på, en i storlek 56 och en i storlek 62) på tradera, men är det någon som är intresserad av att köpa dem här - hojta bara till.

Ciao


Elsa och jag


Elsa var lite orolig tidigare ikväll, så vi tog en mysig dusch, hon och jag. Det uppskattades minsann, för hon slutade skrika på direkten och började istället smaska nöjt på sin lilla hand (något hon har börjat med på sistone).



Min lilla hönapöna

Nu ska jag fixa lite med det kommande namnkalaset.

Go' kväll


2 månader


Idag "fyller" Elsa 2 månader, vilket får mig att ännu mer inse hur fort tiden faktiskt går. Hon firar sin tvåmånadsdag med att vara snorig, stackarn, men jag tror att hon kommer ta igen det om ett par dagar.

Vi kom hem från BVC för en stund sedan och allt såg bara bra ut med lillan. Hon väger nu 5020g och är 58cm lång - hon följer sin kurva så fint, så. Nästa gång är det läkarbesök och då ska jag absolut ta upp det här med att Elsa lutar lite mycket åt höger sida. Söterskan sa idag att vi kan testa att stretcha lillans huvud varje dag, att det faktiskt kan hjälpa lite, vi får dock se om detta uppskattas av den lutande lilla damen ...

Nu är det visst matdax igen.

Ciao


Min förkylda lilla älskling


Inatt vaknade vi av att Elsa hostade en hel del, hon andades också väldigt tungt - förkylning. Så, idag har hon sovit i stort sett hela tiden, vilket hon har behövt. Jag har dock inte fått lägga ner henne i sängen, utan hon har velat känna närhet hela tiden. Tobias var och köpte en näsfrida på lunchen, så förhoppningsvis kommer det lätta lite i hennes lilla näsa. Min förkylda älskling.

Under tiden Elsa har sovit har jag surfat runt lite på nätet och som vanligt fann jag lite materiell kärlek. Jag hittade en bricka och två korgar - självklart i shabby chic.



Jotex

Jag hittade även ett par påslakan, som jag blev smått förälskad i. Jag tror dock inte att det är någon vidare kvalité i dem, med tanke på priset, men det spelar ingen roll. När man har ett litet kräkbarn, får man byta lakan ganska ofta och då är kvalitén faktiskt inte sådär jätteviktig.


Jotex

Nu blir det en kopp kaffe.

Häpp


RSS 2.0